Aug 28

Mă aşteptat ca prefectul Cristian Roman să fie schimbat, dar nu aşa repede, nu în astfel de împrejurări şi nu înaintea moţiunii de cenzură ce PSD-ul intenţionează s-o introducă. Mă aşteptam ca prefectul să fie înlocuit după căderea Guvernului Tăriceanu, de către noul guvern ce se va forma, dacă nu cumva vom merge spre alegeri anticipate. Momentul în care Roman a fost schimbat este pentru el unul destul de neplăcut pentru acesta.
În primul rând, schimbarea s-a făcut ca urmare a efortului unit dintre Liviu Câmpanu şi Constantin Conţac. Pe la începutul acestui an cei doi şi-au dat mâna, uniţi fiind nu din interese comune pentru judeţ, ci din ura comună împotriva lui Roman. Câmpanu a prins a-l urî pentru că Roman n-a acceptat să-i îndeplinească anumite cerinţe. Iar cerinţele lui Câmpanu erau de natura intereselor personale, ce aduceau mai mult cu traficul de influenţă. Ca prefect, Roman n-a fost cheie de biserică, dar s-a înverşunat să nu-l ia în seamă pe Câmpanu şi să-şi manifeste arogant simpatia pentru PLD. Câmpanu, ca deputat, ca preşedinte PNL, ca lider politic ce face parte din partidul de guvernământ, s-a simţit umilit că prefectul nu-i dă ascultare. De aici ura înverşunată împotriva lui Roman.
Conţac l-a urât pe Roman din momentul în care acesta s-a legat de familia şi de afacerile sale. Roman nu s-a luat de Conţac, dintr-un interes pentru judeţ, ci dintr-un interes al unui anume grup care l-a pus prefect. Cu timpul, grupul în cauză s-a consolat cu ideea că preşedintele Conţac nu poate fi înlocuit de la cârma Consiliului Judeţean, dar Roman a continuat să adâncească ura faţă de acesta. Mai mult, în încrâncenarea sa faţă de Conţac a făcut şi multe greşeli.
Aşadar, ura lui Câmpanu alăturată celei a lui Conţac s-a soldat cu demiterea prefectului, formula de înlocuire din funcţie cu trecerea pe un post de inspector guvernamental fiind una diplomatică.
În perioada cât a fost prefect, Roman, în dorinţa sa de a-l contracara şi bloca în decizii pe Conţac, şi-a depăşit anumite competenţe legale. Iar acum este momentul lui Conţac, care se va răzbuna crunt.
N-ar vrea să fiu în pielea lui Roman. Şi-a făcut mulţi duşmani şi nu ştiu dacă va putea face faţă răzbunării lor. Conţac are un dosar întreg de ilegalităţi comise de Roman. Nu s-a putut folosi de el pentru că Roman era pe coama valului. Acum situaţia s-a schimbat. Pe coamă de val stă Conţac şi nimic nu-l va putea opri să nu-i plătească lui Roman toate poliţele adunate în cei trei ani de ceartă continuă.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia