Aug 29

Viaţa politică a comunităţii noastre este din când în când tulburată de către o declaraţie de presă ce vine din partea unei persoane ce se crede buricul târgului Botoşanilor. Un astfel de personaj, care-şi umple timpul cu declaraţii de presă, făcând afirmaţii care de care mai trăsnite şi nesăbuite este consilierul municipal Mihai Ştefan. Acest om n-are nici cea mai vagă urmă de caracter uman.
Este un pârlac fără seamăn, umblă numai după şperţ, numai după afaceri murdare.
S-a infiltrat în conducerea PRM, a fitilit pe unul şi pe altul, s-a gudurat dacă a fost cazul şi de fiecare dată a reuşit să-şi atingă scopul. Iar de fiecare dată scopul său n-a fost unul nobil, de interes comunitar, ci numai în beneficiul personal. Toţi cei care au avut contact cu persoana sa au rămas surprinşi de lipsa de moralitate ce-l caracterizează.
Se află la al doilea mandat de consilier municipal, mandat obţinut într-un mod extrem de ruşinos. O spun colegii săi din PRM, care refuză să mai intre în divergenţă cu el, pentru că este tipul omului care calcă pe cadavre, numai să-şi vadă îndeplinit obiectivul.
Şi colegii săi, consilierii municipali îl evită, şi rău fac. Conştientizând că ceilalţi consilieri îi cam ştiu de frică, Ştefan face şi desface multe prin CLM. Nici primarul Flutur n-are curajul să-i stea împotrivă, considerându-l nu periculos, ci extrem de periculos.
Ştefan l-a studiat cu atenţie pe Comariţă, directorul de la Eltrans şi i-a descoperit acestuia punctele slabe: şpriţul şi femeile. Speculând aceste slăbiciuni, el a făcut din Comariţă un mieluşel, care execută tot ce-i spune. Când Eltransul a adus acele microbuze şi autobuze, care au mărit pierderile societăţii, nefiind eficiente, s-a tras un comision gras care s-a împărţit între cei care au pus la cale afacerea. Angajaţi de la Eltrans susţin că Ştefan a fost cel mai lacom. Tot Ştefan l-a băgat pe Comariţa într-o altă afacere murdară. O reparaţie de doi lei la Eltrans a fost contabilizată la peste 200 milioane lei vechi, diferenţa de sumă fiind împărţită, Ştefan trăgându-i părticica.
Când s-a pus problema ca la Eltrans să se facă o reorganizare de activitate, Ştefan a fost cel care s-a opus cu înverşunare şi a câştigat lupta cu ceilalţi consilieri. Când CLM-ul a decis demiterea lui Comariţa, la cererea angajaţilor, sătuli de beţiile şi desfrâul sexual, Ştefan a făcut ce-a făcut şi a întors hotărârea colegilor. Comariţa a fost readus şi continuă să tragă la fund societatea, spre prosperitatea lui Ştefan.
Recent şi nemţii, care se arătau interesaţi de-o colaborare cu Eltransul au plecat. Unii cititori, neavizaţi, au clamat că nemţii voiau să preia Eltransul pe daiboj. Nu, nemţii s-au crucit când au văzut conţinutul caietului de sarcini, în vederea licitaţiei. Erau trecute prevederi pe care nici un om de afaceri nu le-ar fi acceptat. Nemţii veneau să eficientizeze activitatea, nu să mărească pierderile. Dealtfel Ştefan se şi lăudase prin târg că a conceput pentru nemţi un caiet de sarcini pe care sigur nu-l vor accepta. Dacă nemţii ar fi preluat Eltransul, Ştefan nu mai călca prin curtea societăţii. Acum este din nou stăpân peste tot ce mişcă şi face Comariţa. Cu frică taxatorii susţin că seara, o parte din încasările zilei se duca la Comariţa, nu la casierie. Aceşti bani se împart cu Ştefan. Sunt aşi alte persoane care afirmă acest lucru. Nimeni n-a avut curajul să verifice. Teama de Ştefan este mai mare decât  dorinţa de dreptate.
Tot Ştefan a fost cel care l-a susţinut pe Ion Bordeianu director la Teatrul „Eminescu”. Cu Bordeianu a făcut o afacere pe seama autobuzului achiziţionat de teatru din Germania. Se zice că partea lui Ştefan ar fi fost vreo câteva sute milioane lei vechi. Ceva a fost, de vreme ce Ştefan l-a susţinut pe Bordeianu să fie menţinut director, deşi toţi ceilalţi consilieri şi primarul Flutur voiau schimbarea lui. Mai mult, după ce Flutur l-a destituit pe Bordeianu, Ştefan l-a susţinut în continuare să câştige procesul cu primăria. Ştiţi cum s-a apărat Bordeianu? A invocat în instanţă faptul că nu i s-a asigurat translator de limba rusă şi el nu a înţeles termenii româneşti, motiv pentru care nu a putut să se apere. Cum este posibil ca directorul Teatrului „Eminescu” să spună că nu cunoaşte limba română? Ca peremist, pe Ştefan nu l-a impresionat modul în care s-a apărat Bordeianu. Pe el îl interesa ce afaceri mai poate pune la cale. Mi-i scârbă de astfel de oameni!
Iată de ce sunt hotărât să lupt pentru ca astfel de caractere umane să fie eliminate din viaţa publică a comunităţii botoşănene. Sper ca în demersul meu să mă bucur şi de ajutorul cetăţenilor de bună credinţă, sătui şi ei să mai vadă astfel de scârnăvii.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Îmi este scârbă!”

  1. 1. Paparuda Says:

    Ştefan este o mare canalie. Aşa cum s-a scris.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia