Aug 31

Aseară s-a deschis Festivalul verii. O sărbătoare primită cu bucurie de către majoritatea botoşănenilor, dar şi contestată de către o parte dintre aceştia. Nu suntem Sibiul, capitala europeană a culturii, şi nici nu suntem la nivelul de cultură şi civilizaţie al sibienilor, să putem înţelege rostul unor asemenea sărbători. Dar nu sub acest aspect de diferenţă culturală mi-am propus să comentez evenimentul botoşănean aflat în plină desfăşurare.
Toată suflarea prezentă aseară la deschiderea festivalului a avut surpriza să constate că E.ON a oprit alimentarea cu energie electrică a locaţiei unde s-a amplasat scena. A fost oprit şi iluminatul public, toată suflarea prezentă la festival fiind obligată să orbecăiască prin întunericul ce a cuprins zona, mai ales că plouase, iar gropile erau pline cu apă deveniseră capcane pentru încălţămintea din picioare. Cum ne stă în obişnuinţă la astfel de evenimente neplăcute, cel înjurat a fost primarul Flutur.
În ultima perioadă, de vreo două luni de zile încoace, iluminatul Botoşanilor se face tot mai prost, cartere întregi fiind lăsate în întuneric multe ore din noapte sau chiar nopţi la rând. Am luat act şi de faptul că primarul Flutur a declarat în repetate rânduri că are probleme cu cei de la E.ON, care nu respectă clauzele contractuale în ce priveşte iluminatul public al Botoşanilor, iar el, ca primar, nu are nici o putere asupra acestora. Ce-a spus Flutur este un adevăr rostit pe jumătate.
Iată cealaltă jumătate a adevărului pe care Flutur, nu ştiu din ce motive, preferă să-l treacă sub tăcere, deşi este în dezavantajul său. Rememorăm unele evenimente politice din perioada alegerilor locale ale anului 2004. Venind la PNL, pe post de vicepreşedinte, graţie vărului său Gheorghe Flutur, de la bun început Cătălin Flutur a intrat în conflict cu preşedintele PNL Botoşani, viitorul senator Mihai Ţâbuleac. Preşedintele Ţâbuleac vedea un Flutur un concurent la funcţia sa. Motiv de a-l şicana pe orice cale. Când Flutur a fost desemnat candidatul PNL la primăria Botoşanilor, Ţâbuleac nu l-a sprijinit cu nimic. Flutur a câştigat alegerile, iar tensiunile dintre el şi Ţâbuleac au crescut.
PNL-ul s-a rupt, s-a născut PLD-ul lui Stolojan, iar Ţâbuleac a urmat noua formaţiune liberală. Legat de vărul său, ex-ministrul Gheorghe Flutur, şi Flutur al nostru a fost nevoit să se declare aderent al PLD. Toţi s-au mirat de decizia lui Flutur de a-l urma pe Ţâbuleac la PLD, fără să ştie adevăratele motive. Reacţia dură a PNL, prin noul preşedinte Câmpanu, l-a făcut pe Flutur să dea un pas înapoi, declarând că el n-a părăsit PNL-ul şi se consideră primar liberal din partea partidului lui Câmpanu. Rostind aceste vorbe, Flutur n-a minţit. El a realizat că urmându-l pe Ţâbuleac în PLD şi-a făcut rău singur. Vărul său, de la Bucureşti, nu putea să-l ajute cu nimic în faţa duşmăniei pe care Ţâbuleac n-o ţinea ascunsă faţă de primarul Flutur. Proaspătul Congres PLD de la Botoşani s-a ţinut fără ca Flutur să fie prezent în sală. A fost momentul în care Ţâbuleac a dat pe faţă întreaga duşmănie ce i-o poartă lui Flutur. Mijlocul lui Ţâbuleac de-al distruge pe Flutur este unul insidios, dar eficient.
Fratele senatorului, Ştefan Ţâbuleac, consilier judeţean PNL, este director la E.ON Moldova, cu sediul în Bacău. El este mijlocul de răzbunare al fratelui senator împotriva lui Flutur. Senatorul Ţâbuleac s-a lăudat că fratele său Ştefan în va boicota pe Flutur la iluminatul public al Botoşanilor, instigându-i astfel pe botoşăneni împotriva sa. Iar rodul acestui boicot, ce a început acum vreo două luni şi s-a accentuat în ultima săptămână, cu vârf aseară, când s-a boicotat şi deschiderea festivalului verii, se poate vedea lesne.
Dacă eram în locul lui Flutur, faţă de ce s-a petrecut aseară, astăzi dimineaţă convocam o conferinţă de presă şi dădeam totul în vileag. Să ştie botoşănenii de ce oraşul este prost iluminat public. N-a făcut-o şi nu-mi dau seama de ce procedează astfel!

 

written by Ioan Rotundu


One Response to “De ce este sabotat Flutur de către E.ON?”

  1. 1. holm Says:

    este o eroare. fratele lui tibuleac nu este la E-on si nu are de a face cu energia electrica.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia