Sep 05

Tot mai frecvente sunt manifestările de nemulţumire ale unor şefi de la instituţiile deconcentrate ale statului faţă de conducerea PNL Botoşani. Nemulţumirea porneşte de la faptul că li se impune să dea la partid tot mai mulţi bani. Pe motiv că au ajuns în acele funcţii cu sprijinul PNL, se pare că preşedintele Câmpanu a stabilit o contribuţie lunară ce trebuie vărsată la partid, contribuţie ce se ridică la mai multe milioane de lei. Folosindu-mă de expresia „pe surse”, pot spune că mi-a ajuns la ureche o informaţie interesantă. Ultimul revoltat ar fi Liviu Mihai, şeful Gărzii Financiare. Mihai a ajuns în această funcţie graţie lui Ţâbuleac, cu care este consătean, ambii fiind din Crasnaleuca, comuna Coţuşca. Mihai era inspector de credite la Banca „Ion Ţiriac” când, în 2005, Ţâbuleac l-a promovat şef la Gardă.
Ţâbuleac a plecat cu PLD, iar Mihai a preferat să stea în expectativă, pentru a nu stârni împotriva sa animozităţi politice liberale.
Numai că şeful liberalilor, Câmpanu, a inventariat şefii instituţiilor care au ajuns în funcţie cu sprijinul PNL, chiar dacă la acea vreme preşedinte era Ţâbuleac, şi i-a înştiinţat că, lunar, trebuie să contribuie cu bani la partid.
Surse din PNL afirmă că deputatul Câmpanu a stabilit pentru partid un buget lunar de 500 milioane lei vechi. Cum se cheltuiesc aceşti bani, nimeni nu pare să ştie. Cert îi că toată lumea este stresată de suma mare de bani care trebuie s-o verse lunar în visteria PNL.
Nici ziua de ieri, când a fost instalat noul prefect Sorescu, n-a fost scutită de discuţii privind banii pentru partid. Se pare că nici nu i s-a uscat prima semnătură ca prefect şi, Sorescu, a fost avertizat că trebuie să contribuie cu bani la partidul care l-a propulsat în cea mai înaltă funcţie din judeţ. Jenantă situaţie!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia