Sep 07

În cursul zilei de astăzi, Corina Hruşcă a fost înlocuită din funcţia de director al Casei Corpului Didactic Botoşani. Despre Hruşcă, cât timp a deţinut funcţia de director, cel puţin în redacţia noastră s-a vorbit şi s-a scris numai de bine. Înlocuitoarea sa este Cătălina Lupaşcu, fostă educatoare, fostă director de grădiniţă şi mai proaspăt profesoară de psihologie la Şcoala nr. 6 Botoşani. Se mai ştie despre madam Lupaşcu că a trecut pe mai toate partidele, recent oprindu-se la liberali, sub aripa ocrotitoare a deputatului Liviu Câmpanu.
Nu-mi dau seama ce fel de aripi are acest deputat, dar ştiu că ocroteşte foarte multe persoane. La CCD sunt în derulare mai multe programe, iar schimbarea lui Hruşcă nu s-a făcut deloc într-un moment propice. Cel puţin aşa susţin cei care cunosc activitatea lui Hruşcă, dar şi pe a proaspetei promovate Lupaşcu. Dar, de când cu Câmpanu la cârma PNL, cel puţin eu m-am obişnuit ca valorile umane să fie înlocuite cu non-valori. Iar ca teza afirmată să fie şi argumentată, mă voi referi şi la situaţia de la Spitalul Judeţean Botoşani.
De mult se tot cloceşte schimbarea lui Mimor de la Spitalul Judeţean. Se pare că înlocuirea sa a devenit iminentă. Înlocuitorul, cineva cu numele de Doru Munteau, un ilustru necunoscut. Unii mi-au spus că-i „om de afaceri de maidan”, adică taie frunze la câini. Aţii mi l-au prezentat drept inginer, dar am întâlnit şi voci care mi-au spus că-i economist. Ceva-ceva am sclipuit totuşi despre acest Munteanu. Cică ar fi distribuitor la Coca-Cola, iar soţia sa este medic la Maternitatea Botoşani, colegă de muncă cu nevasta lui Gabriel Oprişanu, directorul interimar la Autoritatea de Sănătate Publică a judeţului Botoşani. Familia Munteau şi cu Oprişanu şi-au petrecut, în această vară, concediul împreună şi în Grecia. Acum avem şi explicaţia în ce constă meritele lui Munteanu de a fi uns director la Spitalul Judeţean.
Însă cea mai mârşavă intervenţie liberală mi se pare a se fi petrecut la Direcţia Agricolă, privind numirea şefului de programe SAPARD. La examenul organizat în urmă cu vreo două luni, s-a prezentat Gheorghe Scripcă – fost director în cadrul DAR şi încă o persoană. Scripcă a căzut la examenul scris, în timp ce contracandidatul său a luat notă de trecere. Pentru că n-a fost după vrerea PNL-ului, deputatul Câmpanu a blocat finalizarea examenului, pregătind terenul pentru ca şeful programelor SAPARD să fie definitivat Scripcă. Despre Scripcă, până mai ieri social-democrat înrăit, devenit astăzi înfocat liberal, se cunosc multe lucruri murdare şi asimilate corupţiei. Ca director adj. la Direcţia Agricolă, şi-a mutat zece hectare de teren din tona Darabanilor în Cătămărăşti Deal, teren ce acum valorează milioane de euro. În momentul de faţă Scripcă arată ca o epavă umană, dar pentru Câmpanu este persoana potrivită să gestioneze programele SAPARD.
PNL Botoşani, de când se consideră stăpânul politic al noului prefect, are în pregătire şi debarcarea altor şefi, pentru că la uşa deputatului Câmpanu, precum în vremurile medievale la uşa domnitorului Caragea Vodă, stau şiruri de noi veniţi care aşteaptă huzmet de şef. Se zice că un astfel de huzmet n-ar costa prea mult, fiind considerat fără viaţă lungă, din cauza moţiunii PSD. Ei, aş! Moţiunea PSD nu va afecta nici un astfel de huzmet, doar că preţul lui va fi actualizat potrivit ratei inflaţiei, că a început leul să scâncească din nou în faţa monedei euro, dezvoltarea economică a ţării fiind în regres.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia