Sep 10

Astăzi, până la ora când am scris aceste rânduri, am primit trei telefoane de ameninţare. Am fost sfătuit să nu mai amestec „în treburile interne ale PNL”, că voi regreta ziua în care m-am născut. Astfel de telefoane nu mă mai înspăimântă demult timp. Sunt un tip care învaţă repede din greşeli. Când m-am decis să dau curs îndemnului preşedinţilor Constantinescu şi Iliescu de a lupta împotriva corupţiei, ca presă, am fost atât de naiv ca să iau îndemnul lor ca ceva serios. Ulterior mi-am dat seama că îndemnul era unul de complezenţă, de imagine publică şi nicidecum nu reprezenta o decizie fermă de a stopa şi curma corupţia care a cuprins întreaga Românie.
Dar mersesem prea departe cu dezvăluirile şi nu mai puteam da înapoi. Atunci, cei vizaţi, s-au folosit de feciorul meu, i-au dat bani să susţină Evenimentul de Botoşani, numai pentru a scoate de pe piaţă publicaţiile Jurnalul. Au cheltuit peste un miliard de lei cu fecior-meu, dar n-au reuşit să mă dărâme. În schimb, pe feciorul rebel, l-au adus la sapă de lemn, după care l-au abandonat. A fost şi pentru el o lecţie de viaţă.
Aveam la Chiricheş, tipograful ziarului, o datorie de patru sute milioane lei vechi. Mai avusesem astfel de datorii, dar au fost achitate în decurs de câteva luni. Plăteam factura lunii, şi câte ceva din restanţă. Dintr-o dată Chiricheş m-a somat că dacă nu achit restanţa, integral, nu mai tipăreşte ziarul. Nu ştiam atunci că în spatele său se făceau presiuni de către cei pe care-i acuzam că sunt implicaţi în acte de corupţie. Cu datorii la stat, cu magazin alimentar nu tocmai încadrabil în normele de igienă sanitară, Chiricheş era la rândul său vulnerabil şi şantajabil.
N-a acceptat o eşalonare a datoriei, iar eu am fost nevoit să vând ziarul tipărit lui Victor Mihalachi. Cu banii de la Mihalachi am plătit datoria către Chiricheş.În schimb, ce n-au reuşit cu ajutorul feciorului, şefii instituţiilor locale implicaţi în acte de corupţie au reuşit prin Chiricheş. Forţându-mă pe mine să-i achit restanţa, Chiricheş şi-a sabotat propria activitate. Jurnalul îi aducea tipografiei sale aproape 50% din venitul lunar. Mihalachi s-a mutat cu tipăritul ziarului la rotativa lui George Lazăr, iar Chiricheş s-a trezit că nu mai are ce tipări. Şi-a făcut-o cu mâna sa.
Când tocmai îşi frecau mâinile că au scăpat de Rotundu şi Jurnalul lui, aceiaşi şefi au realizat că există ediţia online. Prin Mihalachi şi folosindu-se de tertipuri juridice, au iniţiat un proces prin care să-mi retragă dreptul de administrare a domeniului jurnalulbtd.ro. Prea târziu s-au trezit. Eram deja pregătit să le fac faţă. Au pierdut procesul într-un mod ruşinos. Păţisem prea multe, într-un termen prea scurt, ca să mă mai las surprins de situaţie.
În momentul de faţă, juridic, n-am casă, n-am masă, n-am maşină, n-am nici un fel de resurse financiare sau materiale de care să fiu deposedat, prin răzbunarea cuiva. Nici măcar sub aspectul celor scrise nu mai pot fi şantajat. Nu depind de banii nimănui. Nu pot fi cumpărat să scriu sau să nu scriu ceva. Am pornit pe calea adevărului şi voi continua să merg pe aceeaşi cale. Nimic nu mă poate opri, iar lichelele care m-au ameninţat ieri să afle acest lucru chiar din cele scrise de mine. Dovadă că nu pot fi oprit, va fi şi articolul de mâine, prin care voi continua să mă amestec „în trenurile interne” ale PNL şi ale afacerilor ilegale promovate de liderii acestui partid. Nici dacă voi fi suprimat fizic, cum a încercat ieri să mă sperie un personaj dubios la telefon, nu vor scăpa de mine. Le voi face somnul un coşmar, până ce nici doctorul Vlad nu-i va mai putea lecui. Aţi priceput, licehelor?!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu mai aveţi ce să-mi faceţi, lichelelor!”

  1. 1. Dorohoian de Spania Says:

    Va felicit domnule Rotundu.Cu toate ca nu am comentat de mult timp cele aparute in Jurnalul online,va apreciez si va stimez foarte mult.Cred ca pe unde va avem ceva in comun,insa din nefericire,eu…..din cauza familiei ,a trebuit sa dezarmez in fata santajului PDSR. Dealtfel eram prea mic pentru un razboi asa de mare,pe cand ei ,un “colos”ce nu se puteau impiedica de mine.Inca o data …..felicitari

  2. 2. mitcom Says:

    felicitari, ati pus punctul pe i iar dobitocilor din PNL nu o sa le veniti dumneavoastra de hac si poate chiar nimeni, dar trebuie sa incerce cineva
    bafta in continuare

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia