Sep 12

Despre schimbarea din funcţia de prefect a lui Cristian Roman se ştia, dar  nu se cunoştea momentul în care se va produce evenimentul. Roman, pe lângă faptul că nu s-a supus anumitor ordine politice date de către deputatul liberal Liviu Câmpanu, în calitatea sa de preşedinte PNL Botoşani, a mai şi deranjat cu controale anumiţi şefi de la deconcentrate, loiali lui Câmpanu. Apoi, Roman a mai greşit că s-a manifestat, alături de primarul Flutur, simpatizant al PLD. De fapt, Câmpanu reuşea să-l schimbe mai demult, dacă Roman nu se bucura de protecţia secretarului de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Paul Dobre.
Este interesant de urmărit modul în care Câmpanu a reuşit schimbarea lui Roman. Voci autorizate susţin că înlocuirea lui Roman s-a reuşit cu ajutorul unui om de afaceri botoşănean. Firele conduc la Victor Mihalachi, cel care a pierdut licitaţia privind construcţia unui sediu administrativ de peste 30 miliarde lei vechi ca valoare. Mihalachi a afirmat public că prefectul Roman a primit de la el suma de 20 mii dolari, dar n-a precizat şi în ce scop i-a dat această sumă. Făcând afirmaţia în contextul scandalului cu licitaţia, toată lumea a înţeles că suma în cauză ar fi fost mita lui Mihalachi dată lui Roman ca să câştige licitaţia. Prefectul Roman a declarat că-l cheamă în judecată, dar n-a mai iniţiat procesul. Persoane din preajma lui Roman mi-au spus că cei doi s-au împăcat. Că a fost aşa, a confirmat-o declaraţia televizată a lui Mihalachi prin care şi-a cerut scuze faţă de prefect, mergând pe motivaţia că la nervi omul spune vrute şi nevrute.
Chiar dacă această împăcare a avut loc, Mihalachi nu s-ar fi mulţumit cu atât. Alimentat de către şefii PNL în intenţia sa de răzbunare totală asupra lui Roman, se vehiculează informaţia că Mihalachi ar fi înmânat o importantă sumă de bani lui Relu Fenechiu, deputatul liberal de Iaşi, contra capului lui Roman.
Cine nu-i familiarizat cu ce poate acest Fenechiu trebuie să ştie că el este al doilea om, după Dinu Patriciu, ca putere de influenţă asupra premierului Tăriceanu. Fenechiu a reuşit să-şi bage în guvern oamenii săi de încredere: Chiuariu – ministrul Justiţiei, Adomniţei – ministrul Educaţiei şi Criastian David – ministrul Administraţiei şi Internelor. Ei bine, Fenechiu i-a cerut lui Tăriceanu să-l schimbe pe Roman de la Botoşani, iar Tăriceanu a cedat. Având totuşi un sprijin în secretarul de stat Paul Dobre, Roman a fost trecut pe post de consilier guvernamental şi nu lăsat pe liber.
Cert este că gruparea liberală botoşăneană care şi-a propus să stăpânească judeţul în întregimea lui a obţinut un succes care îi dă avânt să-şi ducă mai departe planul de acaparare a puterii. Un comentator, nu ştiu dacă în cunoştinţă de cauză sau a intuit, a postat un comentariu prin care atenţiona cititorii că în Botoşani s-a format o grupare care vrea să preia puterea la nivel de judeţ. Aşa este. Numai că în calea lor mai stă o persoană incomodă: primarul Cătălin Flutur. Toate forţele lor se vor concentra de acum înainte asupra lui Flutur. Voi reveni cu detalii.
 

written by Ioan Rotundu


One Response to “A căzut Roman, urmează Flutur”

  1. 1. legea Says:

    Mihalachi a pus bani, e adevarat, iar Red Bull a aflat si el. Nu stiu daca va lua vreo actiune impotriva lui Victor Beton sau nu. Cu siguranta va continua razboiul cu marele Contac si cu Sergiu Campanu

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia