Sep 16

Aminteam într-un text anterior că unul dintre comentatorii de pe site-ul Jurnalului a scris că în Botoşani se formează un colectiv mafiot, care doreşte să preia controlul politic, economic şi social al judeţului. Nu cunosc de unde deţine acel cititor o astfel de informaţie, dar pot spune cu siguranţă că la nivelul judeţului nostru este în formează un astfel de colectiv ce şi-a propus să preia toate pârghiile puterii. Iar acel colectiv trebuie căutat în sânul PNL, căci acolo îşi are rădăcina.
Dar despre aceste aspecte este prematur de vorbit. Sunt unele piedici peste care nu pot trece. Deocamdată! Spuneam că demiterea prefectului Roman a fost dorită tocmai de către membrii acestui colectiv de mafioţi. Roman devenise o persoană incomodă, nu asculta de ordinile politice liberale, nu dădea curs cerinţelor venite din partea partidului, cerinţe care de fapt erau nevoi şi interese ale unuia şi altuia din PNL. Schimbarea s-a produs anevoios pentru că activitatea lui Roman, ca prefect, fiind bine văzută la Guvern, Tăriceanu s-a codit mult până să-şi dea acceptul. L-a convins Câmpanu, susţinând că Roman este omul PLD-ului, iar sub acest aspect Câmpanu a avut şi are dreptate.
Îndepărtarea lui Roman din funcţia de prefect a deschis drum şlehtei de mafioţi să-şi ducă la îndeplinire scopul propus. Deocamdată sunt schimbaţi şefii de la decentralizate, iar politica este să fie puşi oameni cât mai incompetenţi şi servili cauzei liberale, care să execute fără crâcnire ordinele ce le vor primi.
În realizarea acestor interese de grup o piedică importantă o constituie primarul Flutur. Nu-i mare filozofie să observăm că PNL n-are nici o putere asupra instituţiei primăriei, unde se manipulează mulţi bani, de ordinul miilor de miliarde lei vechi. Simpla prezenţă a liberalului Romulus Eram, ca viceprimar, nu-i ajută cu nimic pe cei din PNL. Eram nu mai este demult de partea găştii lui Câmpanu. În mandatul 1996 – 2000, când Eram a mai deţinut un mandat de viceprimar, Flutur a fost consilier municipal şi ştie exact cum trebuie lucrat cu acesta. Aplicând politica fostului primar Egner, aceea de a-i ţine aproape pe consilierii municipali, Flutur şi-a asigurat cale liberă în CLM. Faptul că s-a mai declarat şi simpatizant PLD, a pus capac la toate.
Liberalii şi-au dat mâna cu social-democraţii pentru a-l opri pe Flutur de la un al doilea mandat de primar. Duşmanul cel mai înverşunat al lui Flutur rămâne Egner. Pentru alegerile locale de la anul lui Flutur i se va reproşa că i-a adus pe botoşăneni în prag de exasperare, cu şanţurile săpate peste tot, cu trotuarele în lucru, cu iluminatul public de proastă calitate, cu o societate de tramvaie care asigură tot mai greu o circulaţie corespunzătoare. Chiar dacă la iarnă botoşănenii vor avea căldură, circulaţia ştrangulată prin şanţurile săpate, noroiul care ne va mânca sufletul vor crea multă nervozitate şi binele făcut oraşului se va întoarce asupra sa printr-un rău înverşunat.
De Macaleţi, candidatul PSD la primăria Botoşanilor, Flutur n-are a se teme. Puţini sunt cei care-l vor vota, dacă va mai ajunge să candideze. Însă pericolul cel mare pentru Flutur vine de la PNL.
Cu multă viclenie, în aceste zile Câmpanu a anunţat că va discuta cu Flutur, pentru a clarifica candidatura sa din partea PNL. Dacă Flutur va refuza oferta, şi o va refuza, Câmpanu a anunţat că vor avea un candidat în persoana actualului prefect Gheorghe Sorescu.
Rostind numele acestuia, Câmpanu a dezvăluit public o parte din intenţiile sale şi ale grupării ce-l urmează fidel în tot ce face. Iată, deci, cum Câmpanu recunoaşte indirect că prin plasarea lui Sorescu în funcţia de prefect, n-a făcut decât să creeze drum liber unui alt protejat al său, care de fapt este o femeie. Iar Sorescu să fie pregătit ca şi candidat de primar, unde lui Câmpanu i se pare a fi omul nimerit la locul potrivit.
Perceput ca om de încredere, de viitor, şi în ciuda acuzaţiilor de la Vinalcool privind evaziunea fiscală este perceput ca mult mai cinstit faţă de alţii, Sorescu devine pentru Flutur un candidat total incomod.
Lipsa lui Flutur de a se hotărî cu ce partid va merge la drum în alegerile de la anul iar este o gafă a sa. Mulţi dintre cei care-l susţin, de exemplu, nu-l vor vota de se va duce la Becali sau Ţâbuleac. Iar variantele care-i rămân sunt puţine.
Cert este că atât Câmpanu cât şi cei din spatele său vor controlul asupra primăriei, adică vor drum liber către visteria acesteia. Ori Flutur le este o piedică pe care vor s-o înlăture, dacă se poate, până la alegerile de drept. De nu, la alegeri, nu vor ezita să folosească cele mai mârşave şi mai murdare arme, numai să-l vadă pe Flutur răpus. Pe seama acestui subiect încă sunt multe lucruri de spus. Dar toate la timpul lor.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia