Nov 26

Radu Drăguş a demisionat azi din funcţia de preşedinte al Partidului Democrat – Filiala Botoşani. Motivul l-a constituit slabele rezultate obţinute la nivelul judeţului în alegerile europarlamentare. Cu cele 19 procente acumulate de democraţi, PD Botoşani s-a situat cu mult sub media partidului pe ţară. De reţinut că PD-ul a obţinut la alegerile europarlamentare, în final, un procent de 28%, PSD-ul suflându-i în coastă cu 23%.
Slabele rezultate obţinute de PD la Botoşani sunt consecinţa unor inactivităţi politice sau prost concepute de întreg Biroul Judeţean, adică de întreaga conducere. Să ne amintim de acel val de democraţi, unii cu funcţii semnificative în conducerea partidului, care au trecut la PNL Chiar dacă Drăguş a bravat, susţinând că PNL-ul le-a cules ciurucurile, lucrurile nu stau chiar aşa. Preocupat mai mult de cabinetul său din Milano – Italia, Drăgus s-a îndepărtat de electoratul botoşănean, iar la cabinetele sale de prin judeţ lacătele au început să ruginească.
În lipsa sa, unii membri din conducerea partidului au început să-şi promoveze propriile interese. Să ne amintim de acea imagine negativă reflectată de media locală cu privire la activitatea lui Cristian Achiţei. Să mai aducem în actualitate oponenţa lui Viorel Alexandru faţă de unele proiecte de hotărâri ale Consiliului Judeţean, susţinut din plin de Cristian Achiţei, direct interesat ca acele proiecte să nu treacă prin vot.
De trei ani se tot scrie despre comportamentul inadecvat profesional şi legal al directorului Mihai Pavel, de la Direcţia Agricolă. Preşedintele Drăguş a făcut prostia de a declara public că-l susţine în funcţie, deşi nemulţumirile ţăranilor din judeţ au fost şi sunt majore. Acelaşi Drăguş, după ce a înfierat ilegalităţile Feliciei Mihai de la Protecţia Copilului, brusc şi-a schimbat poziţia, trecând de partea sa.
Circul des prin judeţ şi stau de vorbă cu consilierii locali de la toate partidele. Nu puţini au fost consilierii democraţi care mi s-au plâns că cei de la Botoşani nu-i mai bagă în seamă, că n-au susţinere în demersurile lor locale, că nu sunt ajutaţi la nivel de judeţ.
Afişajul promovat în actuala campanie a alegerilor europarlamentare s-a axat mai mult pe Botoşani şi mai puţin prin judeţ. Apoi, şi preşedintele Drăguş şi ceilalţi din conducerea partidului, au mizat pe imaginea preşedintelui Băsescu. Ori, românii l-au sancţionat pe preşedinte pentru că s-au săturat de atâta scandal. Iar dezgustul pentru preşedinte pare să se fi extins şi asupra PD-ului.
Drăguş şi ai lui n-au ţinut cont nici de faptul că majoritatea botoşănenilor sunt cu „tufa de trandafiri”. Ce-a ieşit din urnele de vot demonstrează că la Botoşani PSD-ul, cu cele peste 32 % procente încă stă pe coamă de val. Iar ce partid nu ţine cont de acest aspect, se frige aşa cum s-a fript şi PD-ul. Corect ar fi fost ca odată cu Drăguş să fi demisionat întreg Biroul, că nu-i nici unul mai puţin vinovat decât celălalt. Ar fi fost cu dreptate!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Vina nu-i numai a lui Drăguş”

 1. 1. www,jyahoo.co Says:

  mare dreptate mai aveti dle rotunu.cu asa directori,cu asa parlamentari proprii s dar si naturalizati de la alte partide,cu asa candidati la primarie,cu asa consilieri,PDul ajunge la Botosani ca PC-ul.

 2. 2. trandacirul Says:

  domnule Rotundu sa nu uitam cine este electoratu psdeului:populatia din mediul rural care vine la vot,care nu stie cu ce se mananca euroalegerile si uninominalul,care inghite orisice de la Iliescu(si la propriu si la figurat)…..cat despre pd bine ca a plecat dragus……………

 3. 3. Parerea mea... Says:

  Corect,in cazul in discutie,vina nu e numai a domnului Dragus.Dar nici merite personale notabile nu-l definesc pe distinsul (?!) ipochimen.Poate doar,dupa mine, inspiratia cu care a ales frizerul ce-i tunde baraba!Ca in rest,parlamentarul “de Milano”, e o acra nulitate politica cocotata de ignoranta,lehamitea,prostia alegatorului acolo unde este.Ma rog, a fost! Nu e nici o tragedie pentru politica botosaneana ,pentru imaginea politicianului in general,si,cred eu, nici pentru PD retragerea domnului Dragus din onoranta functie ce nu a onorat-o corespunzator.Poate doar frizerul sa se teama ca-l pierde de client!Parerea mea!

 4. 4. Ioan Rotundu Says:

  Corectă observaţia “Trandacirului”. La Hăneşti, în duminica votului, o bătrânică mi-a spus că l-a votat pe Iliescu pentru că i-a majorat pensia. Asta a fost explicaţia sa pentru că a ştampilat candidaţii PSD-ului. Cu astfel de cunoştinţe despre alegerile europarlamentare s-au prezentat mulţi dintre botoşăneni la urne. Nivelul de pregătire politică al populaţiei continuă să rămână unul scăzut. Abia de acum începe să se mai deştepte şi botoşăneanul, de când a ajuns în sat televiziunea prin cablu şi odată cu ea Internetul, ca serviciu în plus oferit.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia