Nov 29

Miercuri, poate sensibilizaţi şi de articolul apărut în Jurnalul Online cu titlul „Se va repeta, azi, episodul Zânel?”, consilierii judeţeni au votat, cu majoritate zdrobitoare, suspendarea Feliciei Mihai din funcţia de director la Protecţia Copilului. Printre altele, în articolul la care am făcut referire era menţionată afirmaţia cum că unii consilieri judeţeni ar fi fost „cumpăraţi” de către Felicia Mihai, să nu voteze suspendarea sa. Afirmaţia era perfect adevărată, iar informaţiile noastre proveneau chiar de la un consilier judeţean care cunoştea toată regia lui Mihai.
Pentru că, în ultim moment, acei consilieri judeţeni au ales votul responsabil şi n-au căzut „victime” promisiunilor lui Mihai, o să le las numele în anonimat. Numai al unui singur consilier judeţean am să-l menţionez, respectiv al democratului Viorel Alexandru. Oponent înverşunat al preşedintelui Conţac ca Mihai să fie suspendată din funcţie, miercuri, Alexandru a preferat să se abţină de la vot. De ce? Pentru că preşedintele Conţac i-a satisfăcut o cerinţă. Alexandru dorea o sumă mai mare de bani pentru unitatea spitalicească de la Suharău, în speranţa că Marcel Chelaru, primarul independent politic al comunei se va înscrie în PD. Preşedintele Conţac i-a împlinit dorinţa, iar Alexandru n-a mai votat în favoarea lui Mihai, preferând să se abţină.
Revenind la suspendarea Feliciei Mihai, în mod sincer,  n-aş vrea să fiu în pielea sa. Deja, în cursul zilei de azi a venit cineva la redacţie şi ne-a relatat o serie de fapte care îţi fac părul măciucă. De exemplu, Mihai a lucrat foarte mult în aprovizionarea instituţiei cu societatea Tridex, a cărei patron, Piloş, are nevasta procuror. Sursa mi-a dat asigurări că ce am scris până acum în Jurnalul Online sunt nimicuri pe lângă ce s-a petrecut în instituţie. Iar Mihai a mizat mult pe relaţia sa cu Piloş, crezându-se protejata soţiei acestuia, procurorul. Am mai aflat că Mihai, fără a intra în detalii, a obligat unităţile sociale din subordine să se aprovizioneze cu carne de pasăre de la o asociaţie familială din Bajura Darabanilor, la un preţ extrem de ridicat faţă de cel al pieţei.
Preţuri exagerate s-au plătit şi pentru îmbrăcămintea şi încălţămintea copiilor. I-am spus respectivei persoane să aibă răbdare până se va încheia controlul dispus de preşedintele Conţac. Aceeaşi sursă mi-a replicat, şi are dreptate, că cei delegaţi de Conţac să facă verificarea activităţii ori sunt de partea lui Mihai, fiind mânjiţi, ori nu sunt competenţi în a face un control aprofundat. Totuşi, eu sper ca de această dată controlul să dea la iveală toate ilegalităţile comise de Felicia Mihai şi echipa sa managerială.
Am mai aflat că Mihai, simţind pericolul iminent al suspendării, l-a contactat pe Dumitru Guşu, inspectorul social şef, cu subordonare directă la Ministerul Muncii, şi i-a cerut spijinul de a fi mutată într-un alt loc de muncă. Se pare că Guşu n-a acceptat s-o facă pe-a intermediarului la ministerul Muncii. În schimb, există toate şansele ca Guşu să primească ordin de la minister de a efectuat un control, separat de cel dispus de Conţac, atât la Protecţia Copilului cât şi la unităţile sociale aparţinătoare acestei instituţii.
Precum putem lesne constata, pentru Felicia Mihai vin zile grele. Sper ca păţania sa să fi atras atenţia şi altor şefi de instituţii publice ale statului, care n-au un stil de lucru prea diferit de cel practicat de Mihai. Va fi spre binele lor să se trezească la realitate până n-o fi prea târziu. Mai devreme ori mai târziu orice faptă rea ajunge să fie pedepsită. Să luăm aminte la ce-a păţit Ceauşescu, care se credea invincibil.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia