Jan 12

Circul pe care preşedintele Băsescu l-a stârnit pe seama desemnării Noricăi Nicolai ca ministru la Justiţie face parte dintr-un plan mai larg al preşedintelui. Băsescu este genul de om care se crede salvatorul neamului românesc. În promiscuitatea sa de intelectual format prin tavernele şi tractirele din porturile lumii, el îşi imaginează că-şi va aşeza personalitatea alături de marii oameni de stat cărora istoria României le-a recunoscut meritele în cârmuirea neamului. Este o imaginaţie de om bolnav, pentru că nici pe departe finalul carierei sale nu va duce la un asemenea deznodământ. Am spus-o şi am s-o repet cât timp Băsescu va mai fi preşedintele României: acest om este controlat de nişte forţe malefice, radiază energie negativă, distructivă pentru cei care se află în preajma sa.
Revenind la scandalul creat pe seama Noricăi Nicolai, te umflă râsul, dar îţi vine să şi plângi cât îl auzi reproşându-i defecte profesionale şi de ordin moral, ceea ce o face incompatibilă. Vorbele rostite de Băsescu sunt corecte, această femeie, numai pentru că a ocupat funcţia de procuror în perioada comunistă, n-are ce căuta în fruntea ministerului Justiţiei. Numai că acest reproş venind din partea unui chefliu, ce-a băut în văzul ţării şi apoi s-a urcat la volan, a unui demagog şi scandalagiu cum s-a comportat vreme de patru ani ca primar general al Capitalei, a unui pârlac care şi-a luat casă în mod abuziv, a celui care a vândut flota românească şi a celui al cărui trecut este suspectat de spionaj în folosul fostei Securităţi, a celui care nu s-a sfiit să-şi catalogheze  concetăţenii "găuzar" sau "ţigancă împuţită" etc. sună ridicol, extrem de ruşinos.
Tot scandalul lui Băsescu nu-i determinat de faptul că Nicolai ar putea fi ministrul Justiţiei, ci de avantajul electoral ce crede că-l va acumula pe seama întregului circ. Băsescu crede că prin comunicatele date, invitaţiile lansate către premierul Tăriceanu, aruncarea pe piaţa presei a aşa-zisei mape-profesionale a Noricăi îl va compromite pe Tăriceanu în faţa românilor, dar şi în afară. Aluzia că va semna decretul de numire, dacă va hotărî Parlamentul, este o altă capcană întinsă cu abilitate şi neruşinare. Parlamentul, în această situaţie, n-are nici un fel de competenţe sau atribuţiuni. Abia dacă s-ar implica, i-ar da lui Băsescu prilejul să strige din nou că avem 322 de parlamentari corupţi, care încalcă legea şi comit abuzuri.
Cred că până la urmă Băsescu va semna numirea lui Nicolai, dacă premierul nu va ceda sau ea nu se va retrage. Dar că vreo unul din cei doi se poate considera câştigător în faţa românilor, că i-a uns la inimă prin poziţiile adoptate, se înşeală amarnic. Amândoi sunt nişte potlogari politici, care acuză sau apără un alt potlogar. Este încă un caz de politică românească, ce demonstrează cât de decăzută este clasa politică, începând de la cei mai înalţi oameni politici în stat.
Să conştientizăm că abia suntem în preajma alegerilor locale, iar circul este şi el la început. Să ne aşteaptă la multe episoade de acest gen, de acum încolo, consecinţele suportându-le noi, ca români ce suntem răspândiţi prin ţările Europei sau alte colţuri ale lumii.
Istoria se va răzbuna crunt pe Băsescu. El nu numai că nu va fi consemnat ca un mare om de stat, dar riscă să devină, la nivel internaţional, un exemplu negativ de şef de stat. Riscă să-i fie numele rostit prin aule de facultăţi din lumea largă, cu precizarea ca nimeni să nu mai facă precum el. E şi aceasta o celebritate, dar care-l aşează pe personaj alături de Hitler, Stalin, Lenin, Ceauşescu etc., sporind numărul dictatorilor.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Istoria nu va întârzia să se răzbune”

 1. 1. Parerea mea... Says:

  E totusi prea onoranta alaturarea numelui Basescu cu cele “nominalizate” de dumneavoastra. “Hitler,Stalin,Lenin, Ceausescu” au scris totusi istorie! Politica, actiunile lor mai fac inca valuri.Aveau o anumita carisma, pusa,fatidic, in slujba raului,dar o aveau.Presedintele nostru ce are?In afara de “hahaiala”!Nu are nimic deosebit,nici macar in rautate.E o mediocritate clasica,aburcata de mediocritatea electoratulti intr-o functie,unde se crede indispensabil.Si,ca intr-un banc cu Bula,daca tot nu stie sa faca ceva,macar da lectii!Pe mine nu ma ingrijoreaza prea mult “imaginatia de om bolnav” al domnului Basescu.E tratabila la alegeri!Ma ingrijoreaza in schimb inteligenta politica a alegatorilor.E prezenta la urne!

 2. 2. Anonimul Says:

  Pentru “Says”: intr-adevar Stalin, Lenin au facut istorie. Rezultatul: milioane de victime nevinovate. Ceausescu a facut si el istorie. Rezultatul: demolari de sate, spalarea creierelor, scoala hotiei, minciunii, coruptiei si … modul de gandire a lui “Says”. Se cunoaste ca apartii judetului in care psd (pauperizare, saracie, dezastru) a obtinut cel mai bun scor. Doar pe tine nu te-o interesa ca Basescu a condamnat comunismul, a dat liber la dosarele securitatii, … Astea sunt “fleacuri” pentru o populatie saracita de criptocomunistii din fsn=pdsr=psd ce au fost votati cu sarg zeci de ani in judetul bt. Si ce le-a oferit bolsevicul de Iliescu: limba de lemn, distrugerea sistematica a bunurilor publice si capitalismul de cumetrie. Pe langa el, Basescu e o “sfanta mediocritate”. El ofera doar speranta ca nimeni nu va mai fi deasupra legii.

 3. 3. eu Says:

  pt. anonimul de la 2: ai perfecta dreptate,…..si inca ceva: la asa electorat asa alesi,pentru un vot psd, unii electori primeau un rachiu “genocid” si cel mult o pereche de gumari(tenisi)……..

 4. 4. Parerea mea... Says:

  Cam pe-alaturea sinteti domnule!Alaturea de logica,e cunostinte, de realitate.. Si folositi ” o limba de lemn de rit nou ” ceva de groaza! Am inteles ca nu ati inteles ce-am vrut sa spun eu .Treaca-mearga!Poate nu am fost nici eu prea clar in exprimare,poate nu sinteti nici dumneavoastra in stare sa pricepeti. Oameni sintem! Nu am inteles in schimb, ce legatura are subiectul in discutie,prestatia cetateanului Basescu la locul de munca, cu ghiveciul “argumentelor”domniei voaste.Dar chiar de loc! Am inteles in schimb ca presedintele Basescu poate sa nu fie ingrijorat Are, in persoane ca dumneavoastra, sustinatori intel…,corectez,vehementi.Eu ramin ,in continuare, ingrijorat de inteligenta politica a alegatorilor.Dumneavoastra mergeti la vot?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia