Jan 16

Ajuns preşedinte al PNL Botoşani, primul lucru care-l face Ţâbuleac este să izoleze în partid influenţa de care se bucura Secrieru. Iar pentru că şi fiul său, Paul, ajunsese preşedinte la tineret, şi pe el l-a pus sub supraveghere. Cu un discurs savant, desprins de realităţile judeţului, orgolios şi infatuat, Ţâbuleac a pierdut repede susţinerea în partid şi autoritatea în judeţ.
Intră în conflict şi cu gruparea venită din ApR, respectiv Ivănescu şi Cilinschi, ambii consilieri liberali. Ciubotaru, care n-a reuşit la preşedinţia partidului, se retrage pentru a pregăti o altă urzeală politică. De această dată hotărât s-o curme cu Ţâbuleac.
Apare în scenă Gheorghe Flutur, care nu-l vede cu ochi prea buni pe Ţâbuleac. Flutur îi bagă sub coasta dreaptă lui Ţâbuleac pe vărul, Cătălin Flutur, cu hotărârea expresă că acesta va fi candidatul PNL la Primăria Botoşanilor.
Trebuie să recunosc că realizarea Alianţei DA nu l-a prea avantajat pe Ţâbuleac, dar n-a avut încotro. Oricum, dintr-un economist al regimului comunist, sărăcuţ şi nebăgat în seamă pe la Săvineşti, Ţâbuleac divorţează şi se retrage la Botoşani. Se recăsătoreşte, ajunge acţionar majoritar la Vinalcool SA Botoşani, în dauna fostului director Boancă, adună bani de pe urma evaziunii cu alcool şi ajunge preşedintele PNL. E o evoluţie, trebuie să recunoaşte?!!
Botoşănenii ştiu scandalul ce l-a provocat Ţâbuleac cu numirea prefecţilor de Botoşani. L-a şantajat şi pe Tăriceanu, de i-a mers acestuia fulgii. În tot acest timp, aflat în spatele său, un alt personaj râvnea la preşedinţia partidului. Mă refer la ilustrul necunoscut medic dărăbănean Liviu Câmpanu. Acesta a fost scos la lumina politică a judeţului în 2000, de către Dinu Secrieru, care l-a propus consilier judeţean. Deşi Secrieru a fost avertizat asupra pericolului ce-l reprezintă Câmpanu, că este un tip ambiţios şi că nu va ezita să-l linşeze (politic vorbind) dacă i se va ivi prilejul, n-a luat seamă la aceste avertismente. La Conferinţa judeţean a PNL din noiembrie 2001, când Secrieru n-a mai fost ales preşedinte, un  rol important l-a jucat şi Câmpanu. În seara premergătoare alegerilor, Câmpanu a fost în casa lui Secrieru, a mâncat, a băut şi a jurat credinţă. A doua zi l-a trădat.
Ei bine, acest Câmpanu i-a urmărit lui Ţâbuleac toate mişcările. Iar când Ţâbuleac a făcut prostia, sau poate urmând cursul blestemului, l-a însoţit pe Stolojan, Câmpanu n-a ratat ocazia de a deveni preşedintele PNL Botoşani.
Aşa stând lucrurile, este greu de crezut că Ţâbuleac mai poate reveni în PNL Sub acest aspect, cerbicia cu care Câmpanu îşi va apăra privilegiile nu poate fi învinsă. Câmpanu va fi răpus tot din interiorul partidului. Cei doi suliţeni, Ciubotaru şi Popescu veghează asupra sa. Piaza rea a lui Câmpanu sunt aceştia doi. Blestemul care a coborât asupra PNL Botoşani, încă din 1990, nu l-a ridicat şi nu-l va ridica nici un preot. Pentru că nu s-a găsit acel preot curat la suflet şi credinţă care s-i scoată pe liberali de sub apriga mânie a blestemului ce i-a cuprins. Stau şi mă între: oare ce păcate istorice au de ispăşit liberalii botoşăneni?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Blestem liberal (II)”

  1. 1. Anonimul Says:

    Si daca tot veni vorba de liberali, se pare ca toti activistii pcr din judetul BT au trecut la pnl. Exemplific: consilierul prm Zvinca Petru din Havirna, pe a carui mosie munceau copii in perioada cand era sef la UTC Havirna (in vacanta de vara, daca voiam o adeverinta nenorocita ca am prestat munca patriotica, elev de liceu fiind, aveam varianta spagii la tov. Zvinca sau sa muncim la constructia casei respectivului – experienta traita de subsemnatul), este acum mare liberal si mare sindicalist in invatamant, umbland cu lozinci de genul “Ba, daca nu era Ceausescu, nu faceai tu facultate”, ca si cum Romania a fost mosia dictatorului Ceusescu. Cu asemenea oameni, cu o asemenea gandire se face politica liberala in Romania profunda

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia