Feb 10

Vineri am fost oprit pe stradă de către o doamnă mai învârstă, cu care mă cunosc din vedere. Doamna în cauză a ţinut să-mi relateze cum s-au înfăţişat la uşa sa o echipă de operatori, care efectuau un sondaj cu privire la ce opţiuni au botoşănenii în privinţa viitorului primar.
Deşi ea şi-a exprimat de la bun început decizia că va vota cu Flutur, cei aflaţi la uşa sa s-au dovedit a fi foarte insistenţi să le explice doamna de ce n-ar vota cu Florin Egner.
Doamna l-ea explicat că ce-a făcut Flutur se vede, ce-a făcut Egner nu se ştie, că nu se vede nimic de pe urma sa. Operatorii nu s-au lăsat convinşi şi i-au explicat doamnei că Egner, timp de patru ani, a muncit la programe. Iar acum Flutur se împăunează în faţa botoşănenilor cu realizarea programelor concepute de către Egner. Voia doamna să ştie de la mine dacă este adevărat ce i-au spus cei cu sondajul.
Cred că nu numai la uşa doamnei Geta au bătut acei operatori, ci la multe alte sute. Bag seamă că explicaţia lor de a sonda opţiunile botoşănenilor cu privire la viitorul primar este numai pretextul de-a suna la uşă. În realitate ei fac campanie pentru a-i convinge pe cei cu care stau de vorbă să-l voteze pe Egner.
Este ceva ciudat la mijloc. Conducerea PSD a anunţat că viitorul lor candidat la Primăria Botoşanilor este fostul prefect Costică Macaleţi. Mai ştiu că, în urma întâlnirii PSD de la Iaşi, pentru zona Moldovei, primarul Iaşilor, dorohoianul Nechita, i-a propus lui Geoană ca acei candidaţi la primăria Botoşanilor şi a Dorohoiului să fie desemnaţi în urma unui sondaj.
Este posibil ca Egner, care ştie că într-un viitor apropiat se va realiza sondajul propus, să-şi fi format o echipă de operatori care să le-o ia înainte şi să inoculeze celor sondaţi numele său. Când se va realiza adevărul sondaj, probabil că Egner speră ca numele său să fie rostit mai des decât cel al lui Macaleţi şi, astfel, să răstoarne situaţia, devenind el candidatul PSD la Primăria Botoşani. Este o presupunere, dar care se potriveşte cu caracterul lui Egner. 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia