Feb 26

Nu de puţine ori mi-a fost dat să fiu abordat de persoane dispuse la vorbă lungă şi dezlânată, acele persoane care îţi pică sau te întâlnesc la ceas nepotrivit, adică atunci când ai grabă mai mare sau de dus la bun sfârşit ceva ce nu suferă amânare.  În general, dacă mă aflu pe stradă şi mi se întâmplă să dau peste o astfel de persoană, scap repede de ea invocând un motiv de prezenţă a mea într-un loc de unde nu pot lipsi. Cel mai greu îmi este să scap de astfel de indivizi când îmi năvălesc în birou, la redacţie.
Duminică mi s-a întâmplat o astfel de situaţie. Mă pregăteam să scriu un editorial, având în vedere mai multe teme. Tocmai în acel moment mi-a intrat în birou un inginer cunoscut, dar pe care nu-l întâlnisem de ceva vreme. Nu mi-a căzut deloc bine vizita sa, dar am sperat să fie una scurtă. Ei, aş! Omul s-a aşezat pe scaun şi a început să peroreze verzi şi uscate. I-am dat de înţeles că stau prost cu timpul, că am de scris, că mai trebuie şi să plec într-un anumit loc. Omul nici un semn că se grăbeşte.
Dorinţa lui era să mă convingă că el a fost şi este un om cinstit, iar primarul din Pomârla, un anume Chelaru, este cel mai mare infractor din judeţ, sau poate chiar din România. Şi dă-i cu infracţiunile, şi dă-i cu acuzaţiile, dar nimic concret. La un moment dat mi-am ieşit din răbdări şi l-am rugat să-mi dea măcar un exemplu concret de infracţiune comisă de primar. Numai generalităţi. Abia după vreo oră de bătut apa în piuă, am reuşit să-i smulg vreo patru nume de cetăţeni din comună care, chipurile, ar putea să-mi prezinte cazuri reale despre ilegalităţile primarului.
În toată această discuţie fără cap şi coadă ceva mi s-a părut a avea logică. Aşa că l-am întrebat direct dacă are de gând să candideze la funcţia de primar al comunei Pomârla. Asta era, omul vrea să candideze, iar pentru că mă cunoaşte şi-l cunosc voia să mă folosească drept armă de atac împotriva actualului primar.
Era pregătit şi cu un motiv. Cică în 2004, un reporter de la mine l-a ajutat şi nici nu i-a cerut mulţi bani.
Cum eu nu am delegat nici un reporter să-i facă jocul, am tras concluzia că inginerul l-a plătit la negru. Acum acel reporter se consideră o persoană cu influenţă politică, pentru că s-a lăsat de jurnalism şi s-a apucat de politică. Să fie sănătos şi să facă politică cât o vrea. De exemplu, să-l susţină pe inginer la primăria Pomârla din partea partidului în slujba căruia s-a pus. Că de-l mai prind pe inginer prin redacţie, mâncându-mi timpul cu aspiraţiile lui politice promovate pe căi mârşave, îi rup şi celălalt picior, ca să nu mai şchiopăte.
În ce-l priveşte pe actualul primar din Pomârla, dacă ceva se va adeveri din cele luate la cunoştinţă, nimic nu mă va opri să scriu adevărul. Iar pe inginer am să-l aduc în situaţia de a deschide bine ochii şi de a nu mă mai confunda cu reporteraşii care bagă banul în buzunar, scriind după cum i se dă comanda politică. Dealtfel, nu cred că-mi va mai călca vreodată prin birou. Numai că astfel de cronofagi răsar de unde nici nu te aştepţi. Başca ruşinea ce trebuie s-o suport când mi se spune că am confraţi care scriu, plătiţi cu bani la negru, şi să n-o mai fac pe mironosiţa. Iar partea proastă este că n-am mijloc de ripostă. Dacă aş da vreun nume, aş fi făcut albie de porci. Singur, împotriva tuturor, nu-i soluţia nimerită.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Singur, împotriva tuturor!”

 1. 1. GOGU Says:

  ZIARISTUL SE NUMESTE POLITIC MINODORA, DOMNULE ZIS JURNALIST ROTUNDU!
  Aveti memoria foarte scurta!

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Minodora Politic este de fapt Minodora Răcnea şi nu are de-a face cu politica. Este subinspector la Poliţia de Frontieră. Te crezi informat Gogule, dar nu eşti. Un singur reporter plecat de la mine este acum în politică. Ar trebui să-l ştii, poate chiar l-ai votat!

 3. 3. gogu Says:

  Domunle Rotundu! POLITIC este numele de familie! (pentru memorie BROSCAUTI), cu peste 30 de procese de calomnie, in care a fost si condamnata! Nu stiti cum un personaj condamnat penal este angajat in Politia de Frontiera? incercati la nasitul familiei RACNEA!!! Poate va mai amintiti si realitatea d-le ROTUNDU!

 4. 4. gogu Says:

  D-LE ROTUNDU, MERGETI SA VEDETI CUM SE CANTARESTE ACUM MASINA CU LEMNE LA POMIRLA! 12 TONE BUCEAGUL!
  HALAL LEGALITATE SI TRASPARENTA!

 5. 5. ciuc Says:

  cotonogul acela de inginer nu-i in stare sa -si gestioneaze
  semeteul de pe vale din pomarla care la luat dea moaca, sta in paragina,
  vrea sa conduca o comuna sa ne aduca la sapa de lemn, mai bine sa-si vada de treaba.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia