Feb 29

Încep să aştern aceste gânduri cu intenţia declarată de a nu jigni acele persoane ce deţin funcţii publice şi îşi fac datoria cu onestitate şi probitate profesională. Motiv pentru care, persoanele la care voi face referire sub aspectul unui comportament public de condamnat, le voi nominaliza.
Mai întâi am să încep cu un eveniment petrecut recent. Un inspector fiscal s-a prezentat la contabilitatea redacţiei noastre încercând un şantaj, bazat pe interpretarea scoasă din context a unor prevederi din legea contabilităţii. Fără a se documenta şi lua act că societatea editoare a Publicaţiilor Jurnalul Online este singura societate din judeţ care are inclus în obiectul său de activitate şi prestarea de servicii în domeniul contabilităţii, înainte ca Legea contabilităţii să sufere anumite modificări, introduse pe uşa din spate a Parlamentului şi în avantajul unor grupuri organizate de persoane profitoare, Fănică Stolniceanu a crezut că se poate rostui cu ceva bani nemunciţi. A avut mare noroc că nu mă aflam în redacţie în acel moment, că-l lecuiam definitiv pe viitor de orice şantaj.
Profitând de poziţia s-a publică de inspector fiscal, el a căutat s-o convingă pe contabila noastră că societatea n-are dreptul de a presta astfel de servicii, dar că în condiţia în care-l acceptăm pe el ca „specialist”, contra unor sume de bani, totul se rezolvă.
Cine este acest Fănică Stolniceanu? Este un şmecheraş de doi bani, din Unţeni, care a încercat multe lucruri la viaţa sa, dar căutând să câştige pe lângă lege, nu i-a reuşit mai nimic. În 2000 şi-a dorit să candideze la Primăria Unţeni, pe listele PNL. După ce liberalii au efectuat un minim sondaj în comună, şi-au pus mâinile în cat de ce imagine are Stolniceanu în satul său natal. A lucrat ca inspector la Cooperativa de credit Răscoala. Nici aici n-a făcut o impresie prea bună, iar profesional s-a făcut de tot rahatul. A efectuat mai multe controale prin judeţ, la unităţi unde erau comise fraude de sute de milioane de lei şi chiar peste un miliard (Darabani, Dobârceni) fără a le descoperi, certificând prin semnătură că totul este corect.
Activitatea s-a profesională plină de incompetenţă a făcut obiectul mai multor articole de presă publicate în Jurnalul. Când a aflat că este căutat de presă, s-a ascuns ca un laş. Mai poate fi citit şi acum pe site-ul Jurnalului articolul intitulat „Lui Redeş îi este indiferentă soarta celor înşelaţi de Bunduc” apărut în 25 februarie 2006. 
Trebuie să ai mult tupeu să vii într-o redacţie de ziar şi să uzezi de şantaj, ori să fii inconştient de consecinţele care le poţi suporta. Cred că Stolineanu nu-i nici tupeist, nici inconştient, este un netrebnic ordinar care nu şi-a găsit încă naşul. O să-l ajutăm.
Un alt personaj public plin de ifose şi fără limită în a aplica abuziv legile statului a fost Paul Mustaţă. Spun că a fost, pentru că în aceste zile a fost schimbat din funcţia de şef la Agenţia Fiscală. Iar schimbarea din funcţie i-a venit după repetatele dezvăluiri făcute în paginile Jurnalului despre abuzurile şi ilegalităţile sale. Despre modul în care s-a reuşit îndepărtarea din funcţie a acestui parvenit îngâmfat voi reveni cu un articol separat. I-am invocat numele, alături de cel al lui Stolniceanu, pentru că sunt caractere asemănătoare. În plus faţă de Stolniceanu, Mustaţă s-a dovedit a fi de o idioţenie greu de acceptat pentru o persoană care s-a bucurat de ocuparea unor asemenea funcţii publice. Am aflat că el a cerut să fie primit în Masonerie, crezând că în Masonerie se intră cu tăşulca cu parale, cum a procedat el pe la partide şi ministerul Finanţelor pentru a ocupa sau a fi menţinut în funcţii cheie şi aducătoare de mulţi bani negri. Încercarea s-a de a pătrunde în Masonerie era legată de disperarea de a-şi păstra funcţia la Fisc. Din câte ştiu, masonii au pus lacăt greu pe templu, ca nu cumva Mustaţă să găsească vreo breşă. Dar, parafrazându-l pe Mircea Badea „Trăim în România şi aici se poate întâmpla orice!”

written by Ioan Rotundu


One Response to “Netrebnicii”

  1. 1. Marian Says:

    Cu toată consideraţia, subscriu intonatiei dumneavoastră. Nu lasati garda jos, pentru ca ar fi pacat de prestigiul dumneavoastra. In rest, sa auyim de bine. Si, ca o parafrazare a lui Badea: Traim in Romania si asta explica totul! Cu stima.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia