Mar 10

Ceva se întâmplă cu PRM. Liderul naţional, supranumit şi “tribunul”, nu mai aparte în public, nu mai ţine discursuri sforăitoare şi patriotarde, nu-l mai vedem pe holurile parlamentului îmbrăcat în costum alb şi cu batistă roşie la buzunarul de la piept. În sondaje, PRM-ul s-a prăbuşit violent, stând într-un echilibru fragil pe muchia de a fi sau a nu mai fi partid parlamentar. Singurul lider care mai face prezentă publică, dar care nu este şi convingător prin ce spune, rămâne Lucian Bolcaş. Vicepreşedinte al PRM, Bolcaş este şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Imaginea s-a a fost grav zdruncinată de declaraţia Danielei Buruiană, care a afirmat că Bolcaş este un beţiv notoriu, o epavă umană ce-şi are zilele numărate. De frica votului uninominal, împotriva voinţei majorităţii alegătorilor, PRM a contestat la Curtea Constituţională legea. Şi-a mai bătut un cui la sicriul ce electoratul i-l pregăteşte. Degringolada de la Bucureşti pare să fie transmisă şi în teritoriu. Cel puţin în organizaţia PRM Botoşani foşcăie nişte personaje ciudate, cu un comportament politic total inadecvat statutului lor. O să fac referire numai la ultimele lor declaraţii. Preşedintele Dumitru Codreanu a atacat în conferinţa de presă a partidului acea parte a mass mediei care nu-i ridică osanale şi care scriu şi despre aspectele mai puţin plăcute care se petrec în interiorul partidului. Bineînţeles că eu am fost unul dintre cei vizaţi. Mai ales că am făcut publică cerea lui Codreanu de a accepta să fiu scribul său pentru campaniile electorale din acest an. Adică el să-mi dicteze, iar eu să girez prin semnătura mea articolele prin care el ar fi urmat să se răfuiască cu adversarii politici. L-am refuzat, nu fără a-i aminti că încă-l mai respect ca pe un om serios, deşi prin modul în care s-a comportat n-a demonstrat decât că-i un potlogar politic.
Mihai Ştefan, care este consilier municipal la al doilea mandat, patron de crâşmă cu terasă pe trotuarul public, spoliază la greu societatea Eltrans, fără ca cineva să aibă curajul de a-l înşfăca de-o aripă şi să-l dea afară pe poarta societăţii. Cel puţin în ultima perioadă tramvaiele circulă în bătaie de joc, spre nemulţumirea miilor de botoşăneni care sunt nevoiţi să se folosească zilnic de acest mijloc de transport. Sunt perioade cânt pe un sens trec şi trei tramvaie, unul după altul, fără ca pe sensul opus să vină vreo unul. Oamenii înjură, iar consilierul Ştefan a cerut, şi colegii i-au aprobat, majorarea preţului la biletele de tramvai cu 20%. Mai nou s-a aprobat şi majorarea salariilor pentru angajaţi, deşi aceştia fură cot la cot cu cei din conducere. Circul zilnic cu tramvaiul ş-i privesc cum iau fără nici o jenă bancnota de un leu şi o pun în buzunar, fără a tăia bilet, pe motiv că omul n-a mai avut acei 20 de bani, biletul constând acum 1,20 lei. Acest Ştefan vrea să fie primarul Botoşanilor, fără a se întreba dacă şi botoşănenii îl vor. Din câte simt, botoşănenii nu vor mai fi dispuşi să voteze potlogari politici.
Cu ceva timp în urmă vicepreşedintele PRM, Eugen Niţură, a şocat opinia publică printr-o altă declaraţie. I-a considerat pe toţi cei care comentează pe site-urile publicaţiilor locale negativ la adresa sa şi a PRM-ului drept “jigodiile de pe tastatură”. Fost director comunist cu statut de rang înalt, Niţură nu poate accepta că cineva îi poate transmite, printr-un mijloc public de informare, o opinie care nu-i este favorabilă. Pentru el dreptul la opinie este un afront adus persoanei sale, nu un mijloc democratic de exprimare. Acest Niţură are pretenţia să-i votăm candidaţii partidului, să-l votăm consilier. Cum poţi caracteriza un astfel de om decât ca potlogar politic?!
La conferinţa de presă de sâmbătă, deputatul Ştefan Baban a ţinut o întreagă teorie politică prin care a încercat să convingă presa că aprobarea legii votului uninominal este o mare greşeală politică. Baban susţine că românii n-au priceperea necesară să înţeleagă rostul votului uninominal şi să-l exercite cu toată responsabilitatea. Cu alte cuvinte, Baban ne-a făcut proşti. Acest potlogar politic, ce-a plecat în Parlament în urmă cu vreo zece ani, cu pantalonii rupţi în fund şi adidaşii cusuţi cu sârmă, nu s-a sfiit să ne facă proşti.
Sper din toată inima ca legea să devină operaţională pentru alegerile parlamentare programate pentru acest an, iar pe Ştefan Baban îl aştept să-mi ceară, sau să ne ceară, votul într-unul din colegiile ce vor fi organizate în judeţ. O să aibă ocazia să constate pe pielea sa cine-i prostul!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia