Apr 02

Pentru că site-ul Publicaţiilor Jurnalul Online devenise loc de depozitare a dejecţiilor unor comentatori, produs al lipsei de educaţie şi a satisfacerii unor nevoie de refulare a neputinţei de a se face remarcat în comunitate prin ceva care să impună respect şi consideraţie, am luat decizia toate comentariile să devină vizibile numai după validarea lor de către administratorul de reţea. De asemenea, s-a impus şi restricţia ca de la un calculator să nu se poată introduce mai mult de trei comentarii, stopând astfel dialogurile care se înfiripau între două sau trei persoane, cu folosire de cuvinte porno, insultătoare, jignitoare, pe care şi le adresau reciproc.
Luând aceste măsuri, care au protejat cititorii de a se mai simţi jenaţi, citind comentarii indecente prin conţinut, site-ul s-a curăţat şi a primit o notă de bună cuviinţă, s-a creat un confort intelectual, s-a putut constata menţinerea unui dialog specific lumii civilizate.
Au fost şi comentatori, printre cei privaţi de a-şi mai vedea vizualizate producţiile intelectuale injurioase, care m-au acuzat de introducerea cenzurii. Le reamintesc că Publicaţiile Jurnalul Online sunt de ordin privat şi nu de stat. Numai instituţiile statului pot fi acuzate de introducerea cenzurii asupra difuzării unor informaţii de interes public. Societăţile editoare de ordin privat îşi concep propriile reguli sau regulamente, care să le ferească de o eventuală răspundere juridică ulterioară şi care să permită promovarea politicii sale editoriale.
Am fost prima publicaţie din judeţul Botoşani care am dat posibilitate cititorilor să-şi expună comentariile pe site. Exemplul nostru a fost urmat de Monitorul, apoi şi de alte publicaţii mai mărunte. Apreciez măsura luată de cei de la Monitorul, de a ne urma exemplul în a introduce validarea comentariilor, stopând şi ei vizualizarea unor comentarii care n-aveau nimic comun cu informaţia difuzată prin articolul vizat.
Faţă de aceste măsuri, ce se încadrează într-o normalizare a difuzării informaţiei publice în condiţii civilizate, au apărut şi cititori care, pentru a se putea răfui cu anumite persoane ale vieţii publice, încearcă să ne şantajeze. Iată cum a comentat un anonim, care n-a avut curajul să-şi decline identitatea, curaj care lipseşte tuturor celor care se simt cu conştiinţa încărcată: „Ca să nu-ţi pierzi în totalitate credibilitatea încearcă d-le Rotundu să nu te mai laşi influenţat de acele epave comuniste gen Dănuţa sau Conţac. Se vede de la o poştă că scrii la comandă. Voi încerca să postez astfel de comentarii, care scot la iveală adevărul, pe alte publicaţii mult mai citite şi care publică toate comentariile, nu numai cele care le convin…”
Altfel spus, comentatorul mă ameninţă că-şi va depune ouăle gândirii sale pe site-ul altor publicaţii. S-o facă, pentru că administratorul site-ului are ordin să valideze numai acele comentarii care sunt cu referire la informaţia difuzată şi care, prin conţinut, nu insultă sau jigneşte. Toate comentariile prin care s-a exprimat o altă opinie decât a reporterului sau a redacţiei au fost validate. Îl mai informez pe comentatorul anonim că Publicaţiile Jurnalul Online sunt, de departe, cele mai citite publicaţii botoşănene. Se poate convinge singur, dând un clik pe linkul către Trafic ranking, aflat la subsolul paginii. Să mai aibă în vedere că mă refer la secţiunea mass-media şi nu la publicaţiile de tip reţea, unde se înregistrat şi monitorizat Monitorul. Şi-i mai atrag atenţia aceluiaşi comentator că este problema mea de la cine şi cum îmi obţin informaţiile. N-o să-mi ofere el informaţii de un anumit tip din interiorul PSD, PRM, PNG, PD-L, PNL. Ştiu eu mai bine cum se obţin astfel de informaţii şi cum se dau publicităţii. Să mă contrazică, cu argumente civilizate, atunci când voi difuza vreo informaţie falsă sau deformată, iar comentariul său va fi vizualizat. Cu şantajul nu va obţine nimic.
Nu sunt omul care să se lase şantajat şi nici demoralizat. Ştiu să lupt cu năpârcile. De 15 ani, de când fac presă liberă, am învăţat cum să ripostez infatuaţilor, lupilor comunişti care au îmbrăcat blana oii democrate, ce continuă să fie bine plătiţi ca funcţionari publici şi care în timpul programului stau la calculator şi introduc comentarii denigratoare. Habar n-au şi nici prin cap nu le trece ce surpriză le pregătesc.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Şantajul”

 1. 1. Catalin Moraru Says:

  Stimate domnule Rotundu

  Este clara si de inteles dorinta fiecaruia dintre noi de a fi numarul unu intr-un domeniu oarecare. De la dorinta la rezultate insa e cale lunga, iar pentru a ajunge la acele rezultate, nu trebuie sa mintim, ci doar sa facem un produs mai bun decit competitorii. Ma refer evident la clasamentul dvs, unde Jurnalul iar a devenit ‘cea mai citita publicatie online din Botosani’. Inca de departe si nu altfel. Pastrati va rog aceste argumente pentru cei de la care luati reclama si nu mai ametiti cititorii cu basme. Monitorul nu este o publicatie tip retea, e o societate comerciala de sine statatoare, reteaua Monitorul a disparut de peste 12 ani. Accesul pe site-ul Monitorul se face la fel ca la Jurnalul si pe trafic.ro sunt contorizate zilnic 1000, 1500 mai multe accese pe site-ul Monitorului comparativ cu cel al Jurnalului pe care il conduceti. De exemplu, la ora la care scriu aceste rinduri (9.33 am, marti), trafic.ro arata ca in ziua anterioara, adica luni, Monitorul a avut 4666 de accese, in timp ce Jurnalul doar 3267. Si credeti-ma pe cuvint, 3267 nu e mai mare decit 4666. Dar stim amindoi la fel de bine aceste lucruri si nici nu cred ca va voi determina prin ce scriu aici sa nu mai spuneti neadevaruri atit de flagrante si de usor de verificat. Rugamintea mea este sa lasati deoparte Monitorul in aceste chestiuni, din partea mea puteti spune ca Jurnalul e cea mai citita publicatie din tara, ma lasa rece, atita timp cit nu faceti comparatii ireale cu ziarul pe care il conduc. Va multumesc anticipat (desi, repet, ma indoiesc ca veti proceda asa, asta cu numarul unu e boala veche la dvs si chiar nu e vina mea ca nu vi se implinesc visele).

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Stimate colega,
  În comentariul meu am precizat destul de clar că mă refer la secţiunea “mass-media” a portalului de monitorizare trafic.ro, unde sunt înscrise publicaţiile botoşănene, cu excepţia Monitorului. Iar publicaţia Monitorul este înscrisă la secţiunea “regionale”, ceea ce este cu totul altceva. Orice publicaţie în format electronic supravieţuieşte din publicitate, lucru pe care-l ştii foarte bine. Dacă site-ul Jurnalului are publicitate, se datorează rezultatelor pe care beneficiarul publicităţii le obţine. Altfel n-ar plăti. Aroganţa cu care te situezi deasupra mediei botoşănene are şi un revers. La acest revers trebuie să te gândeşti, nu la mine. E un sfat colegial şi chiar prietenesc.
  Mult succes în continuare!

 3. 3. Catalin Moraru Says:

  Lasati povestile cu aroganta si reversul, despre asta putem discuta oricind, aici e vorba de altceva. Cum e acum e nitel mai corect, va dati seama ca am salvat pagina de dimineata, unde era un pic altfel formulat. Desi scrieti ca Jurnalul e cea mai citita publicatie punct, ori Monitorul e si ea publicatie, asta cu sectiunile e o abordare cel putin originala, adica daca nu sint la nu stiu ce sectiune, nu mai conteaza citi citesc Monitorul?
  Si nu ma intereseaza aspectul reclamei care apare pe site-ul dvs, m-ati inteles gresit, probabil nu am fost eu destul de limpede, eu nu ma ocup de reclama, ci de editorial. Nu ma priveste cita reclama aveti pe site, va urez sincer succes in intreprinderea dumneavoastra, nu de invidie e vorba aici sau cine stie ce, ci de respectarea realitatii. Va rugam doar, daca este posibil, sa nu mai amestecati Monitorul in astfel de comparatii care, chiar daca sint mai corect formulate acum, tot pot induce in eroare cititorii.
  Eu nu voi mai interveni aici pe blog, consider ca am spus ce am avut de spus, asa ca va multumesc pentru rabdare si imi pare rau daca v-am suparat, nu asta a fost intentia mea. Numai bine va doresc.

 4. 4. kta Says:

  buna cearta

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia