Apr 07

Despre familia fraţilor Bidaşcă se ştie că este patroana societăţii PITA. Se mai ştie că fii lor au pus bazele unei noi societăţi de construcţii numită MBB. Averea lor este imensă şi nu este cunoscută în totalitate de către persoane din afara familiei. Pe lângă spaţii comerciale care valorează miliarde de lei ei deţin şi terenuri valoroase, atât în zona industrială cât şi pe partea stângă a şoselei de centură, zona Termica.
Unul din fraţi, Dumitru Bidaşcă, cu vilă pe str. Împăratul Traian, a ridicat alături de vilă un minimarket îndeajuns de prosper. Este o clădire masivă, cu etaj. La nici o sută de metri de acest local, între două blocuri, deţinea un chioşc din lemn alimentar şi el cu vad bun. Acum a renunţat la chioşc, pe locul respectiv ridicând un spaţiu comercial zidit, concesionând terenul de la primărie.
Acum fraţii Bidaşcă vor să pătrundă şi în administraţia publică locală, modalitate de a-şi proteja afacerile, dar şi a le dezvolta. În acest sens se bucură de sprijinul consilierului municipal Mihai Ştefan. Acest Ştefan este de mai mulţi ani, doar cu numele, director al societăţii PITA. Nu face nimic, şi nici n-are resursele profesionale să facă faţă unei astfel de funcţii, dar primeşte un salariu consistent, recompensă pentru serviciile aduse societăţii. Iar serviciile lui Ştefan către PITA au fost şi mai sunt destul de preţioase.
Prin Ştefan, un membru al familiei Bidaşcă a ajuns să ocupe un post eligibil de consilier municipal pe lista PRM. Un alt membru se află pe un loc eligibil pe lista PD-L. Inginerul şef, care se ocupă de activitatea MBB, a fost şi el băgat pe o listă de partid, pentru a ieşi consilier.
Dacă avem în vedere că oameni de afacere, gen Ostafie şi Cârlan, îi găsim pe locuri eligibile şi pe listele PNL, tot candidaţi la funcţia de consilier municipal, se pare că avem în faţă o nouă strategie a oamenilor de afacere. Pentru că, în majoritate, afacerile unor patroni sunt strâns legate de banul public, sau de unele decizii ale administraţiei publice locale, aceşti patroni au simţit că este imperios să se regăseacă în deciziile administraţiei printr-o formă sau alta. Pătrunderea în componenţa Consiliului Local Municipal Botoşani este o soluţie avantajoasă din toate punctele de vedere. Vor mai trebui să convingă şi electoratul, pentru a-i vota.

written by Ioan Rotundu


8 Responses to “Strategia fraţilor Bidaşcă”

 1. 1. TF-anul Says:

  Domnule Rotundu cu ce v-au suparat cei doi Domni? Spuneti dumneavoastra ce procent din cei aflati pe listele unor partide nu sunt oameni de afaceri? Ati inceput sa fiti platit pentru articole. Coincidenta sau nu cu anul electoral? M-am lamurit si cu corectotudinea “marelui” ziarist rotundu.

 2. 2. TF-anul Says:

  Si inca ceva. In primul rand Dumnealor sunt ingineri si au studiat pentru a gandi, nu ca 75 % dintre ziaristii din Botosani. In al doilea rand comparati familia Biasca cu ei. Mai mare rasul. Nu mai aveti voie sa spuneti de altii care sunt in functii suspuse si s-au imbogatit si mai vor?

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Când am scris despre staţia de betoane MBB că funcţionează legal, iar atacurile vin din partea concurenţei, am fost singura publicaţie care am adoptat o asemenea poziţie, care era şi adevărată. Şi atunci am fost acuzat că sunt plătit de către cei de la MBB, că sunt omul lui Bidaşcă. Acum, că am luat atitudine ca oamenii de afacere să-şi vadă de afaceri, iar în politică să intre cei care au astfel de veleităţi, sunt acuzat că am primit bani de la alţii. Dacă cel care m-a acuzat ar fi prezentat şi dovezi, ar fi fost credibil în afirmaţia sa. În lipsa dovezilor, nu-i decât o loază care-şi apără interesele personale în dauna celor publice. Iar faptul că cei doi sunt ingineri, mă lasă rece. Îi plină ţara de ingineri incompetenţi, care nu ştiu să lege două cuvinte într-o frază. Oricare dintre cei doi ingineri, pus lângă cel mai slab reporter din Botoşani, nu va fi în stare să scrie o ştire simplă. N-are nimic în comun ingineria lui cu munca de reporter, dacă n-are acel pic de talent gazetăresc.

 4. 4. TF-anul Says:

  Nu trebuie sa va aprindeti asa. Incercati sa faceti o lista a celor propusi pe locuri eligibile, din toate partidele si vedeti cati au afaceri. M-a mirat faptul ca la exemplificari ati dat numai aceste doua nume. Sunt singurele? Si pentru dumneavoastra. Faceti o lista a tuturor celor care se cred ziaristi. Cati din ei au “stofa” sau “matase” de ziaristi? Veti vedea ca procentul meu inca e mic.
  Imi cer scuze daca v-am jignit, dar mi-am dat cu paperea

 5. 5. un inginer Says:

  Domnule ziarist va rog sa faceti un portret robot al consilierului local pentru ca functionar public nu poate fi (zice) legea, daca-i inginer e “incompetent” (si aici va rog sa va declinati calificarile pentru a va jigni personal si nu intreaga breasla a ziaristilor cum faceti dvs. cu inginerii – si tot aici va rog sa va numarati dezacordurile din text), daca -i om de afacere nu-i place lui Rotundu (vezi draga Doamne , Cirlan – care are un restaurant va da un edict in consiliu in care toti botosanenii sa bea la ei pe banii statului), daca e ziarist nu se poate pentru ca e chipurile independent ( daca nu o fi inginer la baza – vezi CT Popescu) – atunci pe cine sa punem consilieri stimate domn.
  Nu sper ca opinia mea sa apara pe blog, pentru ca ati amenintat cu o astfel de cenzura ( si pana la urma e dreptul dvs.) dar daca macar ati citit-o ati avea sansa sa va dati seama ca nu sunteti deloc echidistant si in nici un caz riguros.
  Un inginer

 6. 6. Ioan Rotundu Says:

  Nu obişnuiesc să dialoghez cu persoane care stau pitite în haina anonimatului şi care folosesc adrese de mail de ocazie.

 7. 7. Tofi Says:

  Domnilor, daca au avut cap, s-au realizat. Normal ca nu numai prin metode legale, insa bravo lor. Frumoas articolul, merita un A+.

 8. 8. CARUNTU CATALIN Says:

  Salut ,as vrea sa am o discutie directa cu o persoana din orisicare cadru de activitate cu un coeficient de inteligenta A+.Desigur o sa va intrebati ce inseamna A+ ,este coeficientul pe care il au unii dintre politicienii nostri.Adica ce inseamna asta…dumneata o persoana cere esti tot timpu in atentia cititorilor,iti depui candidatura pentru un post la urmatoarele alegeri locale,ai mai multe sanse sa fii ales din partea electoratului esti mai la vedere,ok.Cine crezi ca o sa te voteze…unul cu A+,SAU unul care iti citeste articolele si e de aceeasi parere cu dumneata,pe de o parte iar pe de alta te-ar critica deoarece IN TARA ASTA TOTI PALAVRAGESC,IAR DACA AJUNGI ACOLO SUS I-TI VEI FACE INTERESUL TAU de aceea in fiecare din noi exista un patriot ,dar intre a deveni”CINEVA”DUPA CE AI O FUNCTIE CU STATUT POLITIC sau a fi cineva dupa ce ai muncit si ai devenit gospodar,in cadrul societatii aspiri la o functie politica iti urmaresti interesul…asta daca interesul este al meu sau al dumneavoastra.Va multumesc astept raspuns si critici…

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia