Apr 18

După ce mi-am expus opinia cu privire la unele nume de candidaţi, apărute pe listele partidelor, comentatorii mi-au reproşat vrute şi nevrute, printre ei aflându-se şi persoanele vizate. În primul rând, eu nu am a da socoteală unor astfel de persoane sau electoratului, pentru simplul fapt că n-am cerut votul nimănui şi nici nu-mi stă în intenţie să-l cer, pentru a accede în funcţii publice. Îmi place ceea ce fac, iar dacă iau în consideraţie opiniile cititorilor, sunt pe drumul cel bun. Dacă n-aş avea credibilitate în ceea ce afirm de 15 ani, de când fac presă democrată, site-ul Jurnalului Online n-ar avea zilnic între 7 – 10 mii de accesări, aşa cum poate oricine verifica, urmărind controlul public.
Revenind la cei care, oamenii de afacere fiind, cu pregătire profesională de inginer sau de altă natură, s-au cocoţat pe listele unor partide pe locuri eligibile, vreau să le tai din avântul de comentatori izvorât din interese personale şi să le explic câteva lucruri elementare, care ţin de abecedarul politicii. Numele care le-am invocat în expunerea intitulată „Strategia fraţilor Bidaşcă” aparţin unor oameni locali de afacere, care vor să devină consilieri municipali. Pentru a-şi atinge scopul, ei s-au lipit pe lângă diferite partide. Nu diploma lor de inginer le-a deschis drumul pe listă, ci geanta diplomat burduşită cu bani negri pentru partid.
Orice cetăţean cu bun simţ nu poate concepe să voteze un necunoscut, ce-a apărut, nu se ştie de unde, pe un loc eligibil pe lista de candidaţi a unui partid. De la ultimele alegeri au trecut patru ani. Electoratul botoşănean n-a luat cunoştinţă de existenţa unor politicieni în formare cu numele de Bidaşcă sau Cârlan. N-au fost auziţi vorbind în interesul său, nu le-a cunoscut şi nu le cunoaşte intenţiile ce le au în administrarea municipiului Botoşani, dacă vor fi aleşi. Nimeni n-a auzit de vreun Bidaşcă sau Cârlan liberali sau democrat-liberali prin doctrina politică îmbrăţişată.
Provenienţa lor din mediul de afacere, fără a fi cunoscuţi ca având şi veleităţi politice, te duce imediat cu gând la întrebarea: ce vor? Vor ca pe lângă puterea financiară a firmelor patronate să aibă şi controlul asupra finanţelor publice, o sursă sigură de venituri pentru afacerile lor. Iar controlul asupra finanţelor publice se poate obţine folosindu-se de serviciile unui partid, dispus să le vândă un loc sau două, eligibile. Când ai bani, îţi poţi satisface orice moft, inclusiv de ordin politic.
Poate că vom avea ocazia, ca în campania electorală ce se va desfăşura în luna mai, să-i vedem şi să-i auzim vorbind pe aceşti cetăţeni, onorabili pentru familia lor, dar total lipsiţi de etică şi morală politice prin modul în care vor să ne obţină votul. Ei continuă să rămână celebri necunoscuţi ce aspiră la statutul de aleşi ai botoşănenilor, până când media locală îi va prezenta în toată goliciunea personalităţii lor. Adică aşa cum sunt!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Candidatura lor miroase a afaceri pe banul public”

  1. 1. TF-anul Says:

    Imi pare rau ca trebuie sa va simtiti jignit dupa ce voi comenta raspunsul dumneavoatra, dar de data asta trebuie. Comentariu: “Cam tarziu acest raspuns sau sa inteleg ca nu ati stiut sa spuneti ceva concret? Sau calitatea de jurnalista va face feste? Tot nu ati reusit sa spuneti decat ceva de genul: “E mingea mea si daca nu ma joc si eu plec acasa.” (comentariu incheiat) Raspuns: “Ati adus niste acuzatii care pe langa faptul ca sunt neadevarate sunt si nefondate. Din cate stiu (surse de incredere ale unor partide) cei pusi pe liste in pozitii eligibile sau afirmat in cadrul organizatiilor de partid prin munca depusa in toate activitatile sau au anumite functii in acele partide. Ca au ajutat sau ca vor ajuta cu bani este adevarat. Dar de unde si pana unde „bani negri“? Numai partidele pe care nu le sustineti au acesti bani? Daca mai faceti un comentariu va rog sa il faceti curand nu peste 11 zile de gandire sau cum se spune la ce simulati dumenvoastra.

  2. 2. matusa Tamara Says:

    Subscriu la comentariul de mai sus: perfecta dreptate.M-am saturat de articole la comanda, se vede cine v-a cumparat simpatia si cine nu!
    N-am vazut nici un raspuns la comentariul facut de cineva despre afacerile dl. CONTAC.Este asa greu pt un jurnalist de talia dvs. sa puna cateva intrebari?
    Cred ca alta e problema, e greu sa dai in cei care te finanteaza?Nu-i asa dle ROTUNDU?

  3. 3. Ioan Rotundu Says:

    Răspund atunci cânt timpul îmi permite. Altele sunt priorităţile zilei. De blog mă ocup noaptea, când termin de pregătit ediţia Jurnalului. Eu nu stau la birou, navighez pe Internet din plictiseală, şi-mi intră în cont banii din bugetul public pentru lucrările de proastă calitate executate. Apoi, “Mătuşa Tamara” confundă blogul, unde-mi expun propriile opinii vizavi de o problemă care frământă societatea din care fac şi eu parte, cu afacerile lui Conţac. Când eu am scris despre afacerile lui Conţac, iar apoi am ajuns pe post de inculpat, unde era acest comentator care acum o face pe viteazul? Dacă acest cititor crede că are dovezi că afacerile lui Conţac încalcă legea, să le facă publice şi să-şi asume respnsabilitatea. M-am săturat să tot citesc texte şablon cum că unul sau altul derulează afaceri ilegale, fără ca cei în cauză să aducă dovezi în susţinerea afirmaţiilor şi fără să-şi decline identitatea. M-am săturat de viteji sun anonimat.
    Pentru publicitatea de la site-ul Jurnalului Conţac plăteşte aşa cum plăteşte toată lumea. După numărul de accesări. N-am nici un motiv să-i refuz publicitatea, în condiţiile în care el o acceptă. În fond este atributul meu să hotărâsc ce-i bine şi ce nu pentru ca Jurnalul să aibă audienţă, de vreme ce cititorul nu plăteşte nimic pentru a accesa site-ul şi citi articolele postate.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia