Jun 03

Între Florin Ţurcanu, vicepreşedinte PNL şi Cristian Ostafie – preşedintele organizaţiei PNL Botoşani a avut loc un schimb dur de replici, pe seama rezultatelor din primul tur al alegerilor locale. Ţurcanu i-a reproşat lui Ostafie rezultatele dezastruoase înregistrate de candidatul PNL la Primăria Botoşanilor, Gheorghe Sorescu, care s-a clasat pe locul III, după candidatul PSD. Apoi, liberalii au obţinut numai patru mandate de consilier municipal, în timp ce PD-L a obţinut 13, având de acum patru ani înainte controlul votului în toate şedinţele de Consiliu Municipal Botoşani.
Ostafie şi-a asumat responsabilitatea de a conduce campania electorală pe municipiul Botoşani, angajându-se ca Sorescu să intre în turul doi şi, apoi, să iasă primar. Nimic din toate acestea nu s-au realizat. Mai mult, în magazia partidului au rămas vrafuri de materiale publicitare, stocate în scopul de a fi folosite în turul doi. Sorescu neintrând în turul doi, toate aceste materiale au devenit inutile, deşi au costat PNL-ul mulţi bani. Constatând toate aceste aspecte total neplăcute, vicepreşedintele Ţurcanu i-a cerut lui Ostafie să demisioneze, cerere respinsă cu vehemenţă de către preşedintele organizaţiei municipiului Botoşani.
Dacă facem o comparaţie a rezultatelor obţinute de Ostafie pe Botoşani cu cele obţinute de Ţurcanu la nivel de judeţ, constatăm că PNL-ul a devenit a treia forţă politică din judeţ, aproape la egalitate cu PSD-ul, iar meritul este al lui Florin Ţurcanu. PNL a obţinut nouă mandate de consilier judeţean, ceea ce este un record pentru partid. A obţinut vreo zece primari din turul întâi şi au 26 intraţi în turul doi, aici stând mai bine ca PD-L.
În această campanie am trecut pe la toate cele trei sedii de partid, având în derulare contracte publicitare. Aşa cum am anunţat încă din primăvară, Publicaţiile Jurnalul Online au acceptat să facă publicitate numai pentru PD-L, PSD şi PNL, restul partidelor fiind refuzate, ele neavând miză electorală şi nici noi n-am vrut să încurajăm disiparea votului electoratului.
La sediul PNL l-am putut vedea în mai multe rânduri pe Ţurcanu, organizând acţiuni la nivel de judeţ, adunând agenţii electorali, distribuindu-le materialele publicitare, trimiţându-i în locurile dinainte stabilite. L-am admirat, pentru că am constatat că are spirit de bun organizator şi ştie ce vrea de la om, ştie ce să-i ceară să facă şi cum să facă. Discutând cu unul şi altul dintre liberali, am aflat mai multe detalii. De exemplu, cuvântul lui Ţurcanu are mai multă greutate în partid decât a preşedintelui Liviu Câmpanu. Că în perioada în care Sorescu era prefect, Ţurcanu îi stabilea de la sediul partidului ce are de făcut pentru ca PNL-ul să beneficieze de imaginea sa. Că şefii de la descentralizate ajunşi în funcţie pe seama PNL erau puşi la treabă de Ţurcanu şi nici unul n-a îndrăznit să-i iasă din cuvânt.
Ţurcanu a fost creierul care a organizat colectarea banilor pentru campania electorală a partidului, el a avut cuvântul hotărâtor în privinţa desemnării unor candidaţi, el a creionat principalele acţiuni propagandistice la nivel de judeţ. Văzând că munca sa din judeţ a fost mult compromisă de către Ostafie, la nivelul municipiului Botoşani, pe bună dreptate i-a cerut acestuia demisia.
Ţurcanu va fi unui din viitori vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Botoşani, dacă alianţa cu PSD-ul rămâne valabilă. El va fi pentru preşedintele Ţâbuleac un colaborator total incomod şi greu de stăpânit.
Considerat analfabet, incult, bătăuş lui Ţurcanu nu-i pasă. El îşi vede de ale sale. Este un fel de buldozer care, odată pus pe făgaş, nu-l mai poţi opri. Nu m-aş mira dacă până la alegerile din toamnă Ţurcanu s-ar instala ca preşedinte PNL. Omul acesta are o voinţă de fier şi nu ştie să abdice de la ce şi-a propus să realizeze. Iată de ce cred că liderii celorlalte partide trebuie să-l supravegheze cu mare atenţie, pentru că este în stare ca la alegerile parlamentare din toamnă să producă o mare surpriză la nivel de Botoşani. Aşa că, atenţie la Ţurcanu!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia