Jun 06

Pentru mâine, pe site-ul Jurnalului am postat mai multe articole, puse la dispoziţia redacţiei de către Romanien Global News. Citindu-le, am simţit o revoltă interioară generată de neputinţa de a putea face ceva mai mult pentru imaginea noastră în lume, pentru a îndrepta din nedreptăţile care năpădesc asupra noastră de prin toate ţările Europei, decât a scrie rândurile de faţă.
Parcurgem o zodie total defavorabilă naţiunii române. În Italia, în Anglia, Franţa sau Spania, Grecia sau Germania, mai nou în Elveţia suntem asimilaţi cu un popor de ţigani, hoţi, violatori, extrem de violenţi. Nu imaginea lui Brâncuşi, nu descoperirile ştiinţifice de care au beneficiat din plin de pe urma savantului Coandă, nu cultura rămasă lor de pe urma dramaturgului Ionescu sunt percepţiile francezilor despre români, ci acei ţigani gălăgioşi, rău mirositori, ce-au umplut străzile Parisului la cerşit. Am ajuns să fim priviţi ca nişte paria ai Europei.
Anglia a uitat că de pe urma savantului român George (Gogu) Constantinescu, descoperitorul „Teoriei sonicii”, a pompei cu injecţie pentru motoarele Diesel, inventatorul betonului armat etc. a realizat şi realizează venituri enorme. Ne compară acum cu nişte ţigani burtoşi şi cu lanţuri groase ca de ancoră şi din aur la gât. Geniul de inventator al lui Constatinescu nu le mai spune nimic.
Cel mai mult mă doare cu ce se întâmplă românilor din Italia. Am o fină în Milano, care, prin muncă asiduă a ajuns şefă de magazin. Acum are probleme cu patronul, pentru că este româncă iar italienii boicotează magazinul. Pe bună dreptate se întreabă de ce este pusă în aceiaşi oală cu ţiganii care fură şi pradă prin Milano, care violează, care cerşesc într-un mod agresiv, care se adună în hoarde şi bagă spaima în localnici?
Prea repede au uitat italienii că avem culturi care se intersectează, că istoria a vrut să avem viţă comună, că suntem un popor pacifist, că nu noi ne-am dus peste alţii în casa lor, ci alţii au venit peste noi, sugându-ne vlaga materială vreme de sute de ani. Nu cred că italienii au în sângele lor de naţiune latină elemente naţionalist-fasciste şi nu Musolini este exponentul componentelor psihologice ale poporului italian. Cultura latină este una de reper pentru civilizaţia europeană şi a lumii.
Supărarea italienilor asupra românilor, pornită de la comportamentul violent al ţiganilor, este şi nu este justificată. Mafia italiană a cuprins şi stăpânit America, presărând cu morminte întreg teritoriul american şi nu numai. Preşedinţii Americii, Congresul SUA n-au trecut la conceperea unor legi prin care să-i alunge pe italieni de pe teritoriul lor şi să-i arunce în Pacific sau Atlantic. Nici Berlusconi şi nici Parlamentul italian n-au dreptul moral să adopte legi prin care să-i expulzeze pe românii care muncesc cinstit, care le asigură creşterea economică, care le fac treburile mai puţin plăcute lor.
Însă fondul problemei rămâne. Ţiganii sunt o pacoste. Ştim foarte bine acest lucru. Democraţia are şi imperfecţiuni. Iar una dintre aceste imperfecţiuni este că o minoritate ce-a refuzat sistematic integrarea socială face de râs o majoritate, un popor, naţiunea care i-a primit tolerant şi le-a dat şansa unei convieţuiri civilizate. Ţiganii au respins mâna întinsă. Nu toată etnia. Numai acea parte formată din familii destrămate, cu membrii crescuţi într-un  mediu infracţional şi ostil oricărei reguli civilizată de comportament social. Această parte a ţiganilor ce-a crescut şi s-a format în spirit de viaţă gregar secole la rând a fost prima care a trecut graniţele ţării spre Europa. Dacă la început europenii i-au primit şi privit cu milă, acum şi-au dat seama că au greşit acuzând România că nu respectă drepturile omului. Cei care ne arătau cu degetul că suntem intoleranţi cu ţiganii au devenit la rândul lor mult mai intoleranţi cu aceiaşi ţigani. Le-au ieşit drepturile omului pe ochi, iar acum trec la măsuri extremiste, fasciste. Şi au dreptate!
Problema ţiganilor împrăştiaţi prin întreaga Europă nu mai este una a României. Problema lor este una a Uniunii Europene, pentru că datorită politicii Uniunii s-a ajuns la această situaţie intolerantă pentru orice stat civilizat. Dar este obligativitatea conducătorului României, a guvernului ţării, să dea tonul Europei de a se găsi măsurile coercitive, dar civilizate şi umane, care să pună capăt violenţelor ţiganilor ce nu vor să respecte legile de niciunde. Este de datoria preşedintelui României să-i apere pe românii umiliţi şi înjosiţi în ţările europene, fiind asimilaţi cu comportamentul ţiganilor. Numai că preşedintele Traian Băsescu n-a luat niciodată atitudine internaţională ca să-şi apere poporul de acuzaţii total nedrepte şi care nu ne caracterizează. Iar Guvernul Tăriceanu s-a dovedit a fi unul duplicitar, incapabil să pună piciorul în prag şi să răspundă la atacurile asupra României şi a românilor cu aceiaşi monedă.
În diplomaţie (cine a urmat o facultate de drept ştie de la cursul de Drept internaţional şi privat internaţional) există principiul reciprocităţii. Dai tu în mine cu pietre, dau şi eu în tine cu aceleaşi pietre. Iar dacă, vorba lui Berceanu, „am sânge în instalaţie” dau cu pietre mai mari.
Elementele cu accent naţionalist şi fascist promovate de Guvernul Berlusconi la adresa românilor sunt consecinţa lipsei de reacţie din partea autorităţilor României.
Iată de ce, citind articolele postate pe site-ul Jurnalului despre umilirea românilor aflaţi prin ţările Europei, am simţit o revoltă justificată. Numai că este o revoltă a neputinţei.
Preşedintele Băsescu, în loc să fie îngrijorat de ce se întâmplă României şi românilor în plan internaţional, s-a transformat în agent electoral pentru Vasile Blaga, candidatul PD-L ca funcţia de primar general al Capitalei. Vae victis! este expresia latinului Titus Livius, care se traduce prin „Vai de cei învinşi!” Iar în momentul de faţă românii sunt o naţiune învinsă. De ţigani din interior, de duşmani din exterior!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Înjosiţi şi umiliţi”

 1. 1. Parerea mea... Says:

  Sinteti “demodat” domnule Rotundu! Romanii celebri pomeniti, {si nu numai!}sint,cu creatiile lor,cvasi-inexistenti in memoria, cultura , vocabularul romanului anului 2008.Ce sa mai cerem altor paminteni! Da, cred si eu ca ne confruntam ,ca natie , cu fel de fel de dusmani si actiunile lor dusmanoae. {Dar nu ma dau invins ca dumneavoastra!Cel putin inca!} Cred ca trebuie sa-mi dati dreptate cind afirm ca cea mai devastatoare actiune anti-romaneasca o desfasuram cu succes noi romanii,contra noastra,la noi acasa in Romania.Se prea poate ca acest comportament masochist sa fie intretinut de forte si interese oculte,ajutate de medioritatea-intelectuala,morala,politica,-a celor alesi {oare de cine?!?} sa ne conduca. Problema tiganilor,nu numai romani,e lasata ,cred eu,deliberat sa se inflameze in lume,urmarindu-se crearea unor argumente “juridice” si “morale” pentru o solutie radicala viitoare.{Oare nu aveti senzatia,cind aprofundati problema,unui “deja vue”?} Iar faptul ca se face atita taraboi ca tiganii nostri sint mai tigani ca alti tigani,e un argument ca cineva,”acolo sus” -nu in ceruri!- ne..”iubeste”!Ajutat de tiganeala politicii romanesti.

 2. 2. Lazar Says:

  Nea Ionica,

  Pot sa inteleg ca vrei sa faci un ban scriind blog sau drepturi la replica pentru Contac, dar de-acuma sa te legi de boala mea, e urit si complet lipsit de cavalerismul de care ar trebui sa dai dovada in masonerie. Dealtfel nu e singura abatere.
  O sa le propun sa te treaca in adormire.

  P.S. Aia cu Contac (de pe asazisul lui blog) care a mers cu taxiul e tare. Mai tare e doar aia in care scrii ca taximetristul nu l-a cunoscut.

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Pentru George Lazăr
  Om bun, habar n-am la ce te referi. Eu n-am nimic în comun cu blogul domnului Conţac, în afară de faptul că-i fac publicitate şi plăteşte conform tarifului din contract raportat la nr. de accesări. Ce srcie în acel blog şi cine-i scrie, habar n-am, pentru că eu n-am citit nimc din ce scrie acolo. Nici măcar materialele care au fost preluate în cadrul obligaţiilor contractuale de publicitate. Cât priveşte referirea la masonerie, este una venită din partea unui profan care habar n-are cum lucrează masonii. O să afli mai multe după ce-mi vei citit cartea Masoneria botoşăneană, ce va apărea în curând. Dacă vei avea curiozitatea! Colegial, îţi doresc un sincer succes şi nu mai apleca urechea la vorbele acelui ratat ce n-a reuşit să adune nici 5% din voturile botoşănenilor!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia