Aug 19

Săptămâna trecută la sediul PNL, seara, a avut loc o furtunoasă şedinţă. Cei prezenţi şi-au adresat dure reproşuri privind rezultatele din alegerile locale şi jocurile de culise care se fac în vederea desemnării candidaţilor pentru alegerile parlamentare. S-a mers pe cine-i mai tare în clanţă, în ameninţări şi abil în şantajul politic. Dialogul a fost unul destul de porno în cuvinte. N-au lipsit trimiterile “la origine”, vorbele aruncate fiind unele mai grele decât altele. S-au distins în toată hărmălaia creată vocile lui Gabriel Oprişanu şi Florin Ţurcanu. Sunt participanţi la acea şedinţă care susţin că la un moment dat Ţurcanu s-a răfuit şi cu preşedintele Liviu Câmpanu, căruia i-a recomandat să-şi ţină gura că, oricum, n-a făcut prea multe pentru partid.
Cert este că liberalii au unele probleme interne greu de rezolvat. Viorel Ciobanu, speriat de puterea pe care cei din PDL o au asupra celor două colegii, respectiv Botoşani Est şi Vest, a renunţat să mai candideze ca deputat. Dealtfel, Ciobanu a fost recent ales preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, organism de funcţionează în cadrul Consiliului Judeţean Botoşani, o funcţie mult mai apropiată intereselor sale locale.
Probleme au apărut şi din partea celor doi Ciubotaru. Ca să-i puteţi distinge, am să-i numesc după poreclă. Gheorghe Ciubotaru din Suliţa este poreclit Gelu Prăjitură iar Gheorghe Ciubotaru de la Electroafla, Gelu Alfaland. Ambii Ciubotaru vor să candideze pe colegiile din Botoşani. Gelu Prăjitură mizează pe sprijinul lui George Lazăr de la Monitorul şi Radio Fix. Gelu Alfaland speră să primească voturile botoşănenilor pentru că le-a „dăruit” cartierul Alfa Land. Numai că cei doi se cam feresc de candidatura lui Gabriel Oprişanu, care vrea să iasă senator tot în aceste două colegii. Ori, Oprişanu are probleme de imagine şi este mult mai vulnerabil în faţa oricărui alt candidat de la PSD sau PDL.
Dar Oprişanu nu este dispus să renunţe la candidatura pe colegiile Botoşani Est şi Vest, de unde un întreg scandal.
Un alt focar de scandal îl constituie schimbarea din funcţia de director general la Finanţe, a lui Radu Ţurcanu. Cumătrul său, Florin Ţurcanu, l-a lucrat pe Radu pe la spate şi a obţinut de la ministrul Vosganian înlocuirea acestuia din funcţia de director general. Florin Ţurcanu şi-a dorit schimbarea lui Radu Ţurcanu dintr-un motiv extrem de puternic. Radu Ţurcanu este un caracter vertebral, onest şi căruia nu-i place să umble cu cioara vopsită în faţa legii. Radu Ţurcanu n-a acceptat niciodată, cât a fost director general la Finanţe, să devină colector de bani pentru PNL sau alt partid, lucru binecunoscut de Florin Ţurcanu.
Aşa că, pentru a asigura banii necesari partidului pentru alegerile parlamentare din toamnă, Florin Ţurcanu nu s-a sfiit să-şi înlăture cumătrul din funcţia deţinută şi să-şi pună omul său de încredere.
Trădat chiar de către partidul care l-a pus în funcţie, lucrat pe la spate de chiar cumătrul pe care l-a ajutat de multe ori când a fost la ananghie, Ţurcanu pare să se fi hotărât să candideze la un post de parlamentar. Iar partidul spre care pare să se fi orientat este PDL.
Cei din PNL au aflat de intenţia lui Radu Ţurcanu şi nu le convine defel. Radu Ţurcanu ştie multe despre liberali şi, de va candida, va putea să le dea lovituri în urma cărora să nu mai aibă nici un fel de credibilitate în faţa electoratului.
Şi acest aspect i-a fost reproşat lui Florin Ţurcanu în şedinţa furtunoasă, susţin surse din partid, în condiţiile în care se iau drept sincere informaţiile şi nu intoxicaţii de ordin politic.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Şedinţă furtunoasă”

  1. 1. Tom Says:

    spune:Bună seara domnu Titus Gică sunt. Voiam să mă culc dar am văzut căci aţ răspuns oleacă la cea-m zis eu şi am zis să mai stau oleacă căci mia eemi place să fac politică cu oanemii deştepţi care am ce eenvăţa de la ei. Deci eu Gică ca politică sunt liberal. Deci ieu Gică sunt dea-cord ca toţ oanemii să zică şi să facă ce vrea ei fiecare. Deci domnu Purice poate să creadă ce vrea el. E dreptu lui curat constituţeonal. Eu văd căci domnu Purice nu eenparte pliante pe stradă şi nici nu dă bani la oanemii ca săl voteze, dară văd căci derenjează pe alţii că zice ce crede el. Păi dacă zice prostii or săl asculte doară proştii. Atunce de ce noi oanemii deştepţi să ne inervăm pe domnu Purice? Mia chiar num pasă de domnu Purice dară eu chiară ţin la principii, măn-ţelegeţi?Lăsaţ domnu Titus să zică fiecare cea-re de zis, că măcar de asta e frumoasă viaţa la noi la romeeni.Ca să nu mai spun că creştinismu ăsta a fost făcut de nişte indivizi mai abotnici decăt domnu Purice şi care nici măcar nu scria cărţi şi nu apărea la toc şouri. Mea spus mie un profesor din Grecea la care am pus faeanţă.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia