Aug 20

Ieri, după ceam postat pe blog articolul intitulat „Şedinţă furtunoasă”, am fost sunat de către Florin Ţurcanu, secretarul general al PNL şi vicepreşedinte al Consiliului judeţean Botoşani, care a ţinut să facă unele precizări.
În primul rând a ţinut să mă asigure că săptămâna trecută, la sediul PNL, n-a avut loc nici o „şedinţă furtunoasă”, dar că în ce privesc candidaturile la parlamentare, faţă de numele anunţate, se vor opera ceva modificări. N-a dorit să-mi spună cine dintre candidaţii anunţaţi nu va mai figura pe lista PNL şi spre ce noi nume se orientează partidul.
Cu privire la Radu Ţurcanu, a ţinut să precizeze că n-are nici un amestec şi n-a jucat nici un rol în schimbarea acestuia din funcţia de director general al Finanţelor Publice Botoşani. Florin Ţurcanu susţine că Radu Ţurcanu deţinea postul de director general prin interimat şi că nu era definitivat în urma vreunui concurs. Motiv pentru care ministrul Finanţelor, Varujan Vosganioan, care a fost de mai multe ori la PNL Botoşani, ar fi decis înlocuirea interimatului Radu Ţurcanu cu numirea unui nou director general în persoana unui tânăr de vreo 30 de ani, necunoscut încă public.
Ori, este un fapt ştiut şi consacrat procedural, directorul unei instituţii a statului este propus de partidul aflat la putere, în cazul nostru PNL. În asemenea condiţii, înlocuirea lui Radu Ţurcanu cu un anume Alupoaie s-a făcut la cererea PNL Botoşani, iar Florin Ţurcanu, ca secretar general PNL a ştiut de această rocadă, chiar dacă nu recunoaşte public.
L-am întrebat pe Florin Ţurcanu cam ce motive ar fi avut ministrul Vosganian să-l schimbe pe Radu Ţurcanu, doctor în ştiinţe economice ca pregătire profesională şi cu multă experienţă în domeniul finanţelor publice. Aşa am aflat că ministrul Vosganian a decis întreruperea interimatului lui Radu Ţurcanu pentru că în campania electorală a alegerilor locale, mai pe faţă, mai prin dos a făcut campanie în favoarea PDL, alături de întreaga echipă a finanţiştilor. Ori, a afirmat Florin Ţurcanu, Radu Ţurcanu a fost recomandat pentru Finanţe de către PNL Botoşani şi nu de către PDL. Cu toate aceste evenimente neplăcute, Florin Ţurcanu m-a asigurat că-l recunoaşte şi-l respectă pe Radu Ţurcanu ca fiindu-i cumătru şi că nu s-a implicat în schimbarea acestuia din funcţia pentru care l-a recomandat ministrului Finanţelor, atunci când Gheorghe Sorescu a fost promovat prefect.
Vizavi de intenţia, deocamdată neanunţată public, a lui Radu Ţurcanu de a candida la Parlament din partea PDL Botoşani, Florin Ţurcanu îl invită să-şi măsoare forţele politice în Colegiul Săveni, unde el candidează din partea PNL. Totodată Florin Ţurcanu invită pe oricine se crede în stare să lupte cu el, să candideze în Colegiul Săveni. „Voi lua peste 50% din voturi” m-a asigurat Florin Ţurcanu, care se crede o persoană simplă, ce nu trăieşte în lux, deşi nu-i chiar sărac. „Vreau în Parlament pentru a demonstra botoşănenilor că dacă este voinţă se pot înfăptui multe lucruri bune pentru judeţ. Iar eu mă consider o persoană ambiţioasă. Ce mi-am propus până acum în plan politic, am realizat” – susţine secretarul general al PNL.
Aşadar, Florin Ţurcanu a aruncat mănuşa şi invită la lupta cea mare pe orice candidat la parlamentare care se crede în stare să-i facă faţă. Iar lupta se va da în Colegiul Săveni, pentru mandatul de deputat. Va fi interesant de urmărit această luptă şi cine-i vor fi adversarii care se simt în măsură să-l înfrunte, răspunzând provocării.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ţurcanu cheamă la lupta cea mare”

  1. 1. Ronin Says:

    Eu inteleg ca este vointa cu carul dar mai trebuie si ceva putinta!Ma gandesc cum e mai bine:sa fie oprit Turcanu acum din acest delir prin aducerea in colegiul Saveni a unui candidat puternic care sa-l invinga la scor sau i se lasa loc liber pentru a ajunge acolo sus de unde daca va cadea va fi rau si dureros,sa nu mai vorbim de costurile de imagine ale judetului cu un asemenea personaj pitoresc ajuns in Parlament!(exista un potential candidat pe colegiul Saveni care pur si simplu s-ar juca cu Turcanu in alegeri,fiind net superior ca
    notorietate,pregatire,experienta,potenta financiara, dar nu e hotarat daca se implica.Ghici cine e?)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia