Aug 22

În aceste zile, între certăreţii de profesie, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac şi cei doi vicepreşedinţi, liberalul Florin Ţurcanu şi social-democratul Constantin Conţac pare să fi intervenit o înţelegere în privinţa societăţii Apa Grup. Înţelegerea constă în a se spori numărul consilierilor judeţeni din AGA acestei societăţi, de la cinci la şapte.
Până acum, în AGA societăţii Apa Grup, maşina de vot a alianţei PNL – PSD a desemnat doi consilieri judeţeni liberali, doi social-democraţi şi un peremist. Deşi cei din PD-L au propus să aibă şi ei reprezentanţi, cei propuşi n-au fost validaţi prin votul alianţei.
Iată că ieri, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, a declarat că s-a înţeles cu alianţa PNL – PSD, mai exact cu cei doi vicepreşedinţi, ca numărul consilierilor judeţeni în AGA de la Apa Grup să fie majorat cu doi, iar cei doi să fie consilieri judeţeni ai PD-L.
Este de punctat faptul că membrii AGA nu primesc nici un fel de recompense financiare pentru munca lor. Şi, atunci, firesc vine întrebarea: pentru ce atâta luptă între partide, ca să-şi impună consilieri judeţeni în acest organism?
Să nu ne închipuim că această luptă se dă pentru a se redresa activitatea societăţii, care are restanţe la bugetul statului în sumă de peste 127 miliarde lei vechi. Nici pe departe o asemenea intenţie. Conducerii Consiliului Judeţean, celor din AGA, nu le-au păsat niciodată de modul în care se desfăşoară activitatea acestei societăţi şi de ce se înregistrează an de an pierderi din activitate tot mai mari. Cum nu le-a păsat că aceste pierderi au fost incluse în creşterile de preţ la apa potabilă, în final fiind suportate de consumatori, adică de către noi.
Nu pentru ineficienţa managementului prestat de către actuala conducere se dă această luptă, ci pentru a se obţine controlul asupra echipei manageriale. Pentru că AGA este organismul care poate schimba echipa managerială cu o alta. Partidul sau partidele care deţin votul majoritar în AGA pot păstra actuala conducere, sau pot impune o alta, conform propriilor lor interese.
Şi acum să intrăm în domeniul speculaţiilor. De mai mult timp se vehiculează informaţia cum că preşedintele Mihai Ţâbuleac ar fi dat garanţii actualei conduceri de la Apa Grup că nu va fi înlocuită. Din ce raţiuni a făcut Ţâbuleac o asemenea promisiune nu se ştie. Pentru că cealaltă informaţie, cum că actualul director Florin Nicolau i-ar fi dat lui Ţâbuleac suma de 30 mii euro nu este credibilă. Vorba cuiva: „Nicolau n-a avut niciodată la viaţa sa atâţia bani. De unde să-i mai dea şi lui Ţâbuleac?” Nu cred că preşedintele Ţâbuleac ar fi primit o asemenea sumă de bani. N-are logică! Mai ales că, în momentul de faţă, el n-are mijloacele necesare de a schimba sau menţine conducerea societăţii.
În schimb, prin pătrunderea în AGA şi a consilierilor judeţeni PDL, el va avea un control asupra hotărârilor care vor decide soarta viitoare a societăţii. De exemplu, nu de a păstra actuala conducere, ci de a impune o alta. Ceea ce este mai credibil şi mai practic de realizat. Deja sunt rostite nişte nume, printre care şi cel al ing. Viorel Palana, fost lucrător la Apa Grup. Numai că acest nume pare să fi ieşit în public prin uşa vicepreşedintelui Florin Ţurcanu şi nu a preşedintelui Ţâbuleac. Iată dar că lupta pentru a impune consilieri în AGA de la Apa Grup este pentru putere, o putere dorită de partide în beneficiul lor şi nu al consumatorilor, adică al nostru. 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia