Sep 01

PDL este singurul partid botoşănean care n-a anunţat public vreun anume de candidat la parlamentare. Tot ce s-a scris şi am scris până acum s-a bazat pe informaţii gen zvon şi nu pe certitudini. Se ştie doar că preşedintele PDL, Cătălin Flutur, vrea să ca lista viitorilor candidaţi parlamentari să fie întocmită în urma unui sondaj efectuat în toate cele nouă colegii ale judeţului Botoşani: şase colegii pentru Camera Deputaţilor şi trei pentru Senat.
Cu toată această secretomanie, un nume de candidat ce pare a fi sigur este cel al omului de afaceri Gelu Tofan. În săptămâna ce tocmai a trecut am fost şi prin Todireni, comuna de baştină a lui Gelu Tofan. Nu mică mi-a fost mirarea să aflu de la oamenii din sat că “Gelu este acasă. De vreo lună de zile aşteaptă ca de la Botoşani să-l anunţe în ce colegiu va candida. Nu prea iese din casă şi nu să de vorbă cu noi” mi s-au plâns cei cu care am stat de vorbă.
Vineri, la Festivalul harbuzului ce s-a desfăşurat la Lunca, comuna vecină cu Todirenii lui Tofan, am tot aşteptat ca omul de afaceri să-şi facă prezenţa. O sursă din PDL, cu care am discutat joi, adică cu o zi înaintea deschiderii festivalului de la Lunca, îmi dezvăluise faptul că Gelu Tofan va candida la Camera Deputaţilor în Colegiul Flămânzi. Ori, comuna Lunca aparţine de Colegiul Flămânzi şi era normal ca Tofan, în condiţiile în care va candida, să fi fost prezent pentru a se face cunoscut. Nu-i de ici, de acolo să te vezi cu vreo două mii de potenţiali alegători adunaţi într-un singur loc, neademeniţi politic.
Ori, Gelu Tofan nu s-a arătat deşi avea prilejul să urce şi pe scenă, alături de un alt lider PDL prezent. Mă refer la Mihai Ţâbuleac, care a fost invitat în calitatea sa de preşedinte al CJ, deşi toată lumea ştia că că-i şeful politic al primarului Marcel Marcu, şi el PDL-ist.
Am discutat cu câţiva dintre cei prezenţi, marea majoritate din Lunca, ce părere au de candidatura omului de afaceri Gelu Tofan. Spre surpriza mea, am putut constata că Tofan nu este cunoscut în zonă. Doar un singur cetăţean şi-a amintit de el, dar în condiţii prea convenabile pentru Tofan. “Tofan îi cel care a apărut bătut la televizor. Bun băiat!” Pe la ţară când eşti etichetat “Bun băiat!” înseamnă că eşti din categoria celor răi, de care este bine să te fereşti.
Am mai primit o informaţie, ce-i drept indirectă, că Tofan va candida în Colegiul Flămânzi. O altă sursă din PDL mi-a făcut cunoscut că Radu Drăguş este cam nemulţumit că va trebui să renunţe la a mai candida în Colegiul Flămânzi din cauza candidaturii lui Gelu Tofan.
Dacă este aşa, atunci pentru Radu Drăguş vin zile extrem de grele. O candidatură a sa într-unul din cele două colegii de pe Botoşani nu i-ar garanta nici măcar un minim succes. Drăguş n-are o imagine favorabilă pe Botoşani. N-are priză la botoşăneni, îi lipseşte acel vino-ncoace. Să mai adăugăm faptul că pe Botoşani va fi o luptă dură şi vor trebui mulţi bani cheltuiţi. Iar Drăguş, orice s-ar spune despre el, n-are bani să susţină o campanie costisitoare. Puţini sunt cei care ştiu ce dramă familială trăieşte Drăguş şi cât de greu îi este. Nici celui mai aprig duşman nu-i doresc să aibă viaţa de familie pe care o îndură Drăguş. Ca om îl compătimesc şi-i sunt alături, dar ca politician ce este, ca persoană publică trebuie să-l judec după fapte.
Revenind asupra candidaturii lui Gelu Tofan, recunosc că n-am prea multe informaţii despre afacerile de ultimă oră ale sale. Dar, dacă se va hotărî să candideze, îi vom cerceta trecutul şi prezentul mai îndeaproape. Să ştim dacă merită să ne reprezinte judeţul în calitate de parlamentar.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Se şopteşte numele lui Gelu Tofan”

  1. 1. botosanean Says:

    Dupa ce si-a vandut unele din afaceri de prin Bucuresti[mult mediatizatul Tofan Group],sau a lichidat alte afaceri cu indivizi cu epoleti-vezi vanzarea de tehnica de lupta,scoasa din uz ca si expirata,contra cauciucuri noi-,afacere care s-a lasat cu anchete pe la DNA,personajul sus-amintit doreste sa candideze,si,neaparat,sa fie si ales… Un aspect mai putin cunoscut,si mizerabil in acelasi timp,a fost acela ca,in timp ce firma sa de la Bucuresti producea anvelope,nu se stie prin ce “minune”a convins conducerea defunctei Arca SA Botosani ca nu cumva sa se produca anvelope si la Arca SA,vezi doamne,ca sa nu aiba concurentza dinspre Botosani.Intrebarea fireasca care se pune este urmatoarea,adica,daca personajul doreste sa fie alesul poporului,de ce in trecut nu a pus umarul ca si la Botosani,respectiv la Arca SA sa se diversifice productia,si ,implicit ,sa se evite falimentul fabricii !!! Raspunsul se poate afla prin regula de trei simpla,adica daca personajul X NU afacut ceva palpabil ptr.Botosani in 18 ani de zile,ce va face in urmatorii 4 ani,daca va fi ales ? Nu ati ghicit ? Da,va huzuri pe bani publici,basca niste afaceri care pot pica neasteptat,aducatoare de profit ptr.buzunarul propriu !!! PUNCT.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia