Sep 19

Faptul că părintele spiritual al PDL, preşedintele Traian Băsescu, foloseşte DNA-ul pentru a se răfui politic cu adversarii şi persoanele care-l incomodează în drumul său de a acapara puterea la nivel dictatorial, pare să nu fi scăpat liderilor PDL din teritoriu.
Social-democratul Liviu Conţac este candidatul PSD la Camera deputaţilor pe Colegiul Botoşani Est. În această calitate politică el a criticat în mod constant anumite măsuri şi decizii luate de către membrii PDL aflaţi în funcţii publice, în defavoarea botoşănenilor.
A criticat majorarea cu 50% a taxei de salubrizare şi chiar a contesta-o, „maşina de vot a PDL” din Consiliul Local Municipal, în opinia lui Conţac, votând propunerea celor de la Urban Serv, societate condusă de democrat-liberalul Gheorghe Pricopi, fără a ţine cont că până şi Direcţia de specialitate din Primăria Botoşani a constatat că majorarea nu se justifică.
Acelaşi Liviu Conţac a criticat, apoi, dezastrul managerial care domină activitatea societăţii Termica şi a cerut demisia directorului general ing. Ion Diaconu.
Recent, pentru că cei de la Termica au cerut, iar „maşina de vot PDL” din Consiliul Local Municipal a aprobat, s-a majorat preţul la energia termică, gigacaloria Termicii de la Botoşani fiind cea mai scumpă din Moldovei. Liviu Conţac a contestat la organele abilitate şi această majorare de preţ.
Se pare că unii lideri PDL s-au simţit deranjaţi de demersurile lui Liviu Conţac şi declaraţiile sale politice şi au trecut la atac. Aşa se face că la conferinţa de presă a PSD, de joi, Liviu Conţac a anunţat presa că lideri PDL precum directorul adj. al Teatrului „Eminescu”, actorul Costin Volin, deputatul Radu Drăguş şi însuşi directorul general al termicii, Ion Diaconu, l-au ameninţat cu DNA-ul şi Curtea de Conturi.
De vreme ce Băsescu foloseşte DNA-ul în acelaşi scop, de ce n-ar face-o şi ciracii săi din Botoşani?! Cred în sinceritatea afirmaţiilor lui Conţac pentru că în urmă cu vreo două săptămâni am avut o discuţie mai aprinsă cu un lider PDL. La un moment dat acesta a afirmat că „La toamnă îl voi aresta pe Conţaci”. M-a uimit afirmaţia sa, mai ales că s-a exprimat la persoana întâia, de parcă DNA-ul ar fi fost el.
Am meditat mult după acea discuţie şi m-am cutremurat, realizând cam la ce nivel s-a ajuns ca unii politicieni să folosească instituţiile statului pentru a se răfui cu persoanele incomode. Iar dacă lideri de partid de la nivel de judeţ au putere de influenţă asupra structurilor DNA, atunci degradarea morală şi profesională a celor care deservesc această instituţie este mai profundă decât ne imaginăm noi, independenţa justiţiei fiind o broboadă pusă nouă ca să nu vedem sau să înţelegem realitatea.
Acum îmi explic de ce primarul de Dorohoi, Sergiu Lungu, când s-a trezit cercetat în trei dosare a fugit repejor de la PSD la PDL. La fel a procedat şi Costinel Ciubotaru, primarul comunei Suliţa, cercetat de DNA pentru că s-a înfruptat din fondurile SAPARD. A sărit din barca PSD în cea a PDL. Faptul că DNA-ul şi Parchetul au oprit cercetările asupra celor doi, denotă că cei din PDL au intervenit în favoarea lor, iar intervenţia a avut efect.
Nu cred că preşedintele PDL, Cătălin Flutur, ştie cam ce aranjamente şi orchestraţii fac unii dintre liderii PDL. Dar toate aceste intervenţii şi ameninţări devin publice, iar electoratul nu doarme. Ia act, şi va proceda în consecinţă! Motiv pentru preşedintele Flutur să pună piciorul în prag şi să-şi oprească supuşii politici de la gesturi care aduc prejudicii de imagine PDL şi-i dezgustă pe alegători.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “De parcă DNA-ul ar fi fost el!”

  1. 1. ahile Says:

    PDL alias Basescu fac politie politica mai ceva ca pe vremea lui Ceasca, ameninta pe toti cei care nu sunt de acord cu ei, asta-i mafia adusa la putere de Basescu si care la Botosani se sprijina pe Dragus, Tabuleac, Flutur, Diaconu, alti trepadusi portocalii, DNA a lucrat pentru exterminarea adversarilor politici, in slujba lui Base, oare nu se vede de la o posta? patati si cu dosare sunt numai cei de la alte partide, mai ales PSD, ai lor sunt sfinti curati ca lacrima, va aveni si vremea lor o data si o data pentru ca ceea ce fac este flagrant

  2. 2. calimache Says:

    cineva trebuie sa-i opreasca pe atotputernicii lui Basescu din teritoriu care se ascund in spatele liderului, n-au niciun drept sa ameninte, sa se gandeasca ca Contac n-a furat, n-a pacalit si n-a inselat pe nimeni spre deosebire de alti lideri asa zisi remarcabili ai PDL Botosani, de fapt niste traseisti de doi bani, adunati la ciolan

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia