Oct 02

Avem zece parlamentari botoşăneni. Iar pentru a nu fi confundaţi sau uitaţi, le repet numele aşa cum au fost ei aleşi în toamna anului 2004: PSD + PC: senatori – Răzvan Theodorescu, Gavrilă Vasilescu; deputaţi – Doina Dreţcanu, Mihai Mălaimare (migrat la PNL), Costică Macaleţ, Cătălin Obuf Buhăianu (migrat la PDL): Alianţa DA: senator Mihai Ţâbuleac (înlocuit de Viorel Alexandru PDL); deputaţi – Liviu Câmpanu PNL, Radu Drăguş PDL; PRM – Ştefan Baban.
Toţi zece au votat majorarea cu 50% a salariilor pentru cadrele didactice din egoism politic şi personal şi în dispreţul milioanelor de români care vor suferi de pe urma acestei măsuri populiste. Nici unul dintre ei n-a considerat că ar trebui să ia cuvântul în plen şi să-şi avertizeze colegii parlamentari că a aproba o astfel de lege, ar însemna să se anuleze toate creşterile economice de până acum şi să se blocheze orice investiţie viitoare, inclusiv blocarea celor aflate în derulare. Liberali, social-democraţi, democraţi-liberali, conservatori şi peremişti, cu toţii au ridicat mâna in corpore şi au votat o lege care s-a dovedit că este împotriva intereselor naţiunii române.
Iar o parte dintre aceşti zece parlamentari botoşăneni vor să le înnoim mandatul pentru încă patru ani. Democrat-liberalii Radu Drăguş, Cătălin Obuf Buhăianu, Viorel Alexandru social-democraţii Doina Dreţcanu şi Costică Macaleţ, liberalul Liviu Câmpanu sunt parlamentari care mai aspiră la un mandat. Ei ne cer votul. Îi întrebăm şi ne întrebăm: pentru ce să-i votăm? Ca la rândul lor să mai voteze câteva legi aberante şi împotriva intereselor naţionale?
Consider că va trebui să gândim extrem de profund şi realist cui vom da votul uninominal. Dacă ne vor oferi pungi cu ulei, zahăr, făină şi alte cele să le primim. Dacă ne vor servi cu o ţuică sau o bere, să ciocnim şi să bem. Dacă vor scoate bani din buzunar şi ne vor oferi, să-i luăm, totul fără a ne face procese de conştiinţă. Nu sunt bunuri sau banii munciţi, ci adunaţi cu japca şi prin  şantaj sau chiar scoşi tot din buzunarul nostru prin diferite escrocherii sau mijloace frauduloase. Dar atunci când vom merge la vot să votăm în interesul nostru şi nu al lor.
De nu vom vota raţional, de nu vom cântări adânc până să aplicăm ştampila pe buletinul de vot, de nu vom fi convinşi că cel votat merită, va fi vai de noi. Cred că a sosit timpul să ne deşteptăm şi să nu mai fim sacul pentru ciuca politicienilor, să nu mai suportăm lovitură după lovitură socială, noi devenind tot mai săraci iar ei tot mai prosperi.
Parlamentarii noştri fac parte din grupul celor 322, acuzaţi de preşedintele Băsescu de corupţie şi fraudă socială. Acum, lor, li s-a alăturat chiar preşedintele României, Traian Băsescu, care putea opri rostogolirea „bulgărului de zăpadă” la majorărilor salariale prin nepromulgarea legii votată de parlamentari. N-a făcut-o pentru că şi el este din aceiaşi plămădeală ca şi cei 322.
Pe preşedintele Băsescu îl vom judeca la anul, când va veni în faţa noastră să ne ceară votul pentru un nou mandat. Pe parlamentarii noştri să-i judecăm acum, când ne cer votul pentru a-şi înnoi mandatul ce-l au deja în buzunar. Să-i judecăm pe măsura faptelor şi să-i sancţionăm fără milă. Că nici ei, vreme de patru ani, n-au avut milă faţă de noi!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Să-i judecăm fără milă”

  1. 1. Consternatul Says:

    Bine zis! Eu propun să nu-i mai votăm defel pe actualii parlamentari. Nesimţiţii şi-au majorat din nou pensiile.

  2. 2. Ioan Rotundu Says:

    Gândesc la fel. De vreme ce n-au avut nici cel mai elementar bun simţ şi respect faţă de noi, alegătorii, noi de ce să avem faţă de ei? Să trimitem în parlament o nouă generaţie de politicieni, mai tânără şi mai responsabilă faţă de naţiunea română.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia