Oct 11

Liberalul Florin Ţurcanu este în prag de a fi mazilit din partid. Practic, începând de la şedinţa de vineri seară, când Biroul Permanent Judeţean PNL a hotărât să ceară Delegaţiei Permanente excluderea lui Ţurcanu din PNL, pentru acesta a început numărătoarea inversă.
Cu siguranţă că pentru a se lua o astfel de măsură, trebuia obţinută şi binecuvântarea lui Tăriceanu, în calitate de preşedinte PNL la nivel naţional. De vreme ce preşedintele PNL Botoşani, deputatul Liviu Câmpanu a convocat şedinţa şi a supus la vot propunerea de excludere, înseamnă că această binecuvântare s-a primit.
Afirmam în vară, într-un comentariu al meu, că până în toamna aceasta Ţurcanu ori va fi preşedintele PNL, ori va pleca din partid. Iată că afirmaţia mea se adevereşte, numai că se confirmă sub latura cea mai neplăcută pentru Ţurcanu.
La baza excluderii lui Ţurcanu din PNL stau mai multe argumente. Primul, şi cel mai puternic, este legat de comportamentul său. În ultima perioadă Ţurcanu bătea cu pumnul în masă chiar şi la şeful său Câmpanu, considerându-se capo di tutte al PNL. De mai multe ori l-a umilit şi pe prefectul Sorescu, căruia obişnuieşte să-i amintească că „te-am făcut prefect, faci cum îţi spun eu”. Să mai adăugăm grosolănia modului de a dialoga cu colegii din partid, ceea ce i-a atras ura nedeclarată a acestora. Se mai spune că Ţurcanu, în calitatea sa de vicepreşedinte, a căzut la pace cu preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani democrat – liberalul Mihai Ţâbuleac, făcând corp comun în susţinerea unor probleme care n-au fost pe placul liberalilor.
Sunt multe lucruri pe care liberalii i le reproşează lui Ţurcanu. Însă cred că argumentul forte a fost teama lui Liviu Câmpanu că va pierde şefia partidului în favoarea lui Florin Ţurcanu.
Numai că Ţurcanu, cu tot comportamentul său plin de asperităţi şi lipsit de maniere, a făcut multe pentru PNL. El a fost artizanul campaniei în alegerile locale, ocazie cu care a demonstrat că este un bun organizator. Cu tupeul său, Ţurcanu a adunat bani la partid şi s-a impus faţă de cei din conducere cum să fie cheltuiţi. Ţurcanu a reproşat celor din conducerea partidului ori de câte ori a avut ocazia că n-a fost lăsat să se ocupe şi de campania electorală pe municipiu pentru Gheorghe Sorescu, candidatul PNL la primărie. Lăsată pe mâna blajinului Ostafie, campania lui Sorescu s-a dovedit total neinspirată, iar el a pierdut alegerile într-un mod umilitor pentru funcţia sa de fost şi actual prefect.
Excluderea lui în pragul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare s-ar putea să se reflecte negativ pentru partid. Mâna de fier a lui Ţurcanu se va face simţită, dar în defavoarea partidului. Şi înlocuirea lui ca vicepreşedinte CJ, o consecinţă firească a excluderii din partid, va fi simţită de liberal. Buldozer, cum este perceput, Ţurcanu s-a dus cu tupeu la Bucureşti şi a adus ceva bani pentru judeţ. Oare va reuşi aceleaşi performanţe şi cel care-l va înlocui?
În ce-l priveşte pe Ţurcanu, excluderea din PNL îi va aduce multe necazuri. Mai întâi că, din moment ce nu va mai fi ce este, toţi patronii care-i vând acum pâinea produsă de societatea familiei din Dracşani, numită „Poeniţa”, se vor burzului şi vor refuza să mai primească pâinea la vânzare. Fratele său, Mihai Ţurcanu, uns în acest an şeful Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, şi-a început activitatea împărţind amenzi în dreapta şi în stânga, atrăgându-şi ura multora dintre cei controlaţi. Mazilirea lui Florin va fi urmată, cu siguranţă, de mazilirea fratelui Mihai. Confirmarea, ce-i drept indirectă, vine de la declaraţia lui Gheorghe Ciubotaru, subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorului, care, prin preşedintele Câmpanu, a votat pentru excluderea lui Ţurcanu din PNL.
Când se va afla că Florin Ţurcanu nu mai taie şi spânzură în partid şi la nivel de judeţ, toţi cei care într-un fel sau altul au fost jumuliţi de familia Ţurcanu, pentru partid sau în folosul lor, vor dezvălui public multe aspecte neplăcute la adresa lor.
Iată cum poate sfârşi cariera nepârguită a unui politician care a lăsat gura să vorbească înaintea puterii de judecată!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Mazilirea lui Ţurcanu”

  1. 1. Mary Says:

    Campanu un ESCROC . Domnul Turcanu nu merita aceasta decizie , dar membrii DPT il vor sustine pentru ca el este pilonul PNL Botosani .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia