Oct 23

Viceprimarul democrat-liberal l-a atacat dur de tot pe liderul liberal Liviu Câmpanu. Printre altele, Ghiorghiţă i-a dat un sfat: „În ce priveşte plângerea penală îl sfătuiesc mai întâi să înveţe să scrie. În afară de note informative nu ştie să scrie altceva şi nu am auzit să facă ceva mai bun pentru judeţ. Să îşi păzească mai bine spatele la el în partid, fiindcă am înţeles că după alegeri nu va mai fi preşedinte de partid. În momentul de faţă i se face anticampanie chiar la el pe Colegiul unde candidează”.
Dacă aş fi în locul lui Câmpanu, mi-aş învinge orice pornire duşmănoasă asupra lui Ghiorghiţă şi i-aş mulţumi pentru sfatul dat. Pentru că, în duşmănia sa faţă de Câmpanu, Ghiorghiţă a rostit nişte adevăruri care ar putea să se întoarcă în paguba candidaţilor PDL din Colegiul Săveni – Darabani, la Senat şi Camera Deputaţilor.
De curând am fost prin aceste două colegii. Am stat de vorbă cu mulţi factori de răspundere, cu liderii locali de opinie, de opinie locală, chiar şi cu unii candidaţii la parlamentare din aceste colegii. Printre altele, mi s-a spus că un anume candidat la Camera Deputaţilor aruncă cu bani (euro) în stânga şi-n dreapta de parcă ar avea banii lui Biil Gates. Au fost rostite şi sumele cu care plăteşte anumite servicii care să-i aducă voturi. N-am scris nimic despre aceste informaţii care mi s-au adus la cunoştinţă, pentru că mi s-au părut neverosimile. Cum să crezi că primarii social-democraţi de la Ripiceni, Ştefăneşti, Dângeni au primit câteva mii de euro, nu pentru a-i face campanie candidatului în cauză, ci se nu se implice în a face campanie pentru ing. dr. Paul Popa, candidatul PSD în Colegiul Săveni? Cum să crezi că primarii PDL de la comunele Hăneşti, Mihălăşeni, Dobîrceni, Truşeşti au primit aceleaşi sume, numai să mimeze că fac campanie pentru candidatul PDL, ing. Cristian Achiţei?
Se pare că cineva dintre cei contactaţi pentru a fi cumpărat le-a şoptit celor din conducerea PDL despre ce se pune la cale. Iar Ghiorghiţă, care a avut acces la această informaţie, într-un moment lipsit de luciditate, a scăpat-o public. Nu cred că a făcut bine partidului său.
În ce mă priveşte, chiar dacă am mai multe confirmări despre aceste ”tranzacţii politice” şi ştiu nume de intermediari, n-am a mă implica pentru că  nu-i lupta mea. N-au decât partidele să-şi apere candidaţii. Când m-am implicat şi am ajuns în faţa judecătorului, m-am apărat singur, ceilalţi, care până la proces nu mai pridideau să-mi ridice osanale, lăudându-mi curajul de a spune adevărul, s-au ascuns ca nişte laşi. Nu-i nevoie să le rostesc numele, important este că se ştiu ei cu musca pe căciulă.
În ce-l priveşte pe Câmpanu, din momentul în care Florin Ţurcanu s-a întors victorios de la Bucureşti, Tăricenu stopând procedurile excluderii lui din PNL, din acel moment funcţia sa de preşedinte n-a mai valorat doi bani. Şi acest lucru îl simt şi-l trăiesc toţi liderii mai mari sau mai mici din PNL, toţi primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni şi comunali. De vreme ce Ţurcanu s-a dus la Tăriceanu urmat de primarii şi viceprimarii liberali, este limpede că aceştia nu-l mai susţin pe Câmpanu.
Despre Câmpanu se poate spune că este un preşedinte de partid statutar, dar nu şi unul viu, activ, cu autoritate. Autoritatea i-a luat-o Ţurcanu bucată cu bucată. Şi sub acest aspect Ghiorghiţă are dreptate când ăl sfătuieşte pe Câmpanu „să îşi păzească mai bine spatele la el în partid”. Numai că sfatul vine cam târziu.
Aşadar, Ghiorghiţă ştie cine este candidatul care a cumpărat sau va cumpăra primarii social-democraţi şi democraţ-liberali, nu să-i facă lui campanie, ci să mimeze campania pentru candidatul din partidul lor. Isteţ procedeu, dar riscant şi costisitor!

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Ghiorghiţă ştie ceva!”

 1. 1. curios Says:

  Cred ca Turcanu i-a luat pe acei primari prin forta. Sunt sigur ca nu toti il sustin, dar de frica vicelui de la judet au mers sa il sustina.

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Rotundu
  Îmi vine greu să cred că acei primari liberali l-au urmat pe Ţurcanu la Bucureşti din frică. De ce să le fie frică? Vreme de patru ani au mandatul de primar în buzunar, fără ca Ţurcanu să le poată face ceva. Ei l-au urmat din solidaritate, pentru că în campania alegerilor locale singurul care i-a sprijinit concret, şi nu cu vorbe, a fost Ţurcanu. Cel puţin aşa rezultă din discuţiile pe care le-am avut cu o parte dintre primarii liberali.

 3. 3. sile Says:

  mai nou si mai vechi , alde Victor construct plateste si face lucrari gratis la diversi pentru a fi votat Oprisanu, ceva nu e in regula, de mult nu e….se pregateste din nou MAREA FRAUDA ELECTORALA, suveica Monitoru-PDL

 4. 4. anonim Says:

  O RUGAMINTE INTREBATI ANGAJATI DIN SERVICIU ADMINISTRATIV AL SPITALULUI DE COPII CUM ISI BATE JOC DIRECTORU ADMINISTRATIV DIN ANJAJATI LUI

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia