Oct 27

Candidatul PDL la Camera Deputaţilor în Colegiul Botoşani Vest, inginerul Paul Ionescu, a decedat duminică după amiază în urma unui stop cardiac. Bolnav de inimă de mai mult timp, cu o intervenţie pe cord în urmă cu numai o săptămână, Ionescu s-a fost mutat efectiv la Botoşani, pentru a-şi susţine campania şi a obţine mandatul de deputat.
Ziua de duminică, 26 octombrie 2008, pentru PDL Botoşani a fost una extrem de neagră. De dimineaţă staff-ul democrat-liberalilor s-a deplasat la Flămânzi, pentru a lansa candidaturile la alegerile parlamentare, pe actualul deputat Radu Drăguş la Camera Deputaţilor şi un ilustru necunoscut din satul Viţcani, comuna Cândeşti, pe nume Mihai Luca, ce a emis pretenţia de a fi ales senator.
Preşedintele PDL Cătălin Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, membri marcaţi ai partidului şi cei doi candidaţi, lor alăturându-li-se membrii de frunte ai organizaţiei locale, au dorit să facă o lansare cu mult tam-tam. Deşi primarul oraşului Flămânzi, Constantin Pitorac, este membru de bază PDL, n-a reuşit să mobilizeze pentru festivitatea anunţată decât câteva zeci de localnici, şi aceia mai mult cu forţa.
Chiar dacă s-a anunţat că festivitatea va fi urmată de un concert de muzică populară susţinut de Orchestra „Rapsozii Botoşanilor”, flămânzenii tot nu s-au adunat la miting. Explicaţia nu poate fi decât una: flămânzenii nu simt nici un fel de atracţie pentru PDL, pe care-l consideră un partid al scandalurilor, cum s-au exprimat unii cetăţeni la întâlnirea social-democrată de vineri seară, săptămâna trecută. Alegerea democrat-liberalului Pitorac ca primar nu s-a datorat apartenenţei politice a acestuia, ci calităţilor sale de om, fiind încă odată dovedit faptul că primarii nu sunt aleşi pentru culoarea lor politică, ci pentru respectul şi autoritatea de care se bucură în comunitatea din care fac parte.
După insuccesul de la Flămânzi, staff-ul PDL-ului s-a mutat la Curteşti, pentru a se anunţa candidatura lui Paul Ionescu. Nici la Curteşti întrunirea n-a fost remarcabilă, motiv pentru Ionescu să devină îngrijorat cu privire la şansa de a avea succes şi de a câştiga alegerile în Colegiul Botoşani Vest, unde electoratul, deocamdată, l-a situat în vârful topului pe liberalul Gheorghe Ciubotaru. Lui Ionescu i s-a făcut rău şi a părăsit Curteştiul, pentru a reveni în Botoşani, la locaţia unde era cazat, să se odihnească. A decedat fără ca medicii să-l mai poată surescita.
Moartea lui Ionescu este pentru PDL o lovitură extrem de grea. Poate nu faptul că au pierdut un candidat îi doare cel mai mult, ci banii acestuia. Pentru că Ionescu era perceput ca un finanţator puternic al alegerilor parlamentare de la Botoşani. Golul financiar ce la- lăsat în visteria partidului într-un moment crucial se va cunoaşte cât de curând.
PDL intră în campania alegerilor parlamentare urmărit de ghinion, ceea ce nu-l avantajează deloc. Mai ales că şi candidaţii desemnaţi nu sunt personalităţi puternice, cu un brand politic judeţean care să le adune voturi fără prea multă osteneală. Deja au de recuperat un handicap de imagine pentru care vor trebui să-şi strângă rândurile şi să lupte până la ultima picătură de vlagă politică. N-aş vrea să fiu în locul preşedintelui Cătălin Flutur. Îi pot fi doar alături, la necaz.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia