Oct 29

Participând la două dintre întâlnirile de taină ale PSD, unde s-au pus la punct strategii pentru campania electorală, am ascultat cu multă atenţie mesajul transmis de către preşedintele Constantin Conţac. Pentru că preşedintele PSD Botoşani este un om informat cu ce se pune la cale acolo sus, la vârf, în Bucureşti. Iar informaţiile le primeşte, fie în şedinţele la care participă, fie de la prietenii politici pe care-i are în partid şi care deţin funcţii cheie.
În primul rând am observat că PSD-ul nici nu concepe să nu preia puterea în România după alegerile din 30 noiembrie. Mesajul social-democraţilor către cei dispuşi să-i asculte este direct şi fără loc de interpretare. Am observat că şi cei de la nivel de comună au adoptat, în relaţiile cu cetăţenii, acelaşi stil direct de exprimare: venim la putere!
Printre multe alte „destăinuiri electorale” preşedintele Conţac a explicat pe ce se bazează PSD-ul când afirmă că va prelua puterea după alegerile parlamentare. Nu ştiu în ce măsură spusele lui Conţac au acoperire în fapte, dar nici eu n-am argumente să-l contrazic.
Potrivit lui Conţac, PSD-ul se bucură de un larg sprijin extern pentru a prelua puterea în România. Din partea Guvernului SUA social-democraţii au primit semnale că revenirea lor la putere ar fi în interesul politicii americane. N-am înţeles care Guvern american doreşte acest lucru: cel actual, ce poartă amprenta preşedintelui Bush sau cel care se va forma după alegerile din 4 noiembrie, probabil cu Barak Obama în calitate de preşedinte.
Însă oricare ar fi acest guvern, criza economică îl determină să revizuiască doctrina liberală şi să privească peste gard, în curtea doctrinei social-democrată. Poate că acesta este şi motivul pentru care americanii au devenit mai apropiaţi de social-democraţi şi şi-ar dori ca în România PSD-ul să revină la putere.
O altă informaţie interesantă lansată de Conţac a fost aceea că PSD-ul va lua puterea în România, dar nu cu Mircea Geoană ca premier. Pentru postul de premier este pregătit Cristian Diaconescu. De va fi aşa şi de este aceasta dorinţa americanilor, facă-li-se voia! Am convingerea că Diaconescu este cel mai nimerit politician al momentului pentru a fi prim ministru. Fără doar şi poate că în România, sub guvernul său, s-ar îndrepta multe din erorile de până acum, s-ar corecta multe abuzuri, s-ar intra într-o epocă a normalităţii în care clasa politică să recapete încrederea electoratului.
Sprijin extern, susţine Conţac, PSD-ul ar avea şi din partea instituţiilor europene, care s-au săturat să tot privească la scandalurile din România. Uniunea Europeană vrea linişte în România. Spaima de criza economică ce a început să bântuie prin Europa, precum, cândva, stafia comunismului, i-a cam speriat pe cei aflaţi la cârma U.E. Europa a realizat că viitorul ei nu mai este sigur cu europarlamentari populari ca cei din Italia, dominaţi de extremism, nostalgici sistemului social dictatorial, mânaţi de accente războinice şi de epurări etnice. Europa nu poate construi un viitor sigur cu europarlamentari populari ca democraţi-liberalii din România, ce de patru ani întreţin o atmosferă de scandal. La orizonul Europei se ridică maiestuos social-democraţia cu grija sa faţă de om, cu protecţia socială în condiţii de criză economică, cu un echilibru în împărţirea profiturilor între patroni şi salariaţi şi multe alte facilităţi de ordin social.
Probabil ca şi în cazul SUA, PSD-ul a primit semnale şi din partea U.E. că n-are nimic împotrivă să preia puterea în România. Numai că interesele puterilor externe trebuie să coincidă şi cu interesele interne ale românilor. Pentru că în 30 noiembrie vor vota românii şi nu Guvernul SUA sau cei din U.E. Şi încă ceva, nici n-a revenit la putere şi deja PSD-ul afişează o anumită aroganţă. A uitat prea repede ce-au păţit la alegerile din 2004 când, după alţi patru ani de guvernare arogantă, electoratul l-a sancţionat, băgându-l în urnă şi lăsându-l acolo.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Pe ce-şi bazează PSD-ul venirea la putere”

  1. 1. stela Says:

    parerea mea este ca aceştia se bazează pe credulitatea infinită a noastră! şi vă dau exemplul posterului deputatului Macaleţi:
    Stimaţi botoşaneni,este vremea să treceţi la fapte.Votul vostru va trimite in Parlament un politician care vă va reprezenta interesele.Am fost in mijlocul vostru.Aţi avut ocazia să mă judecati.Ştiti despre mine că am fost si sunt un om onest.Nu am facut şi nu voi face jocurile nimanui şi nici nu voi căuta doar funcţii înalte.
    .Voi fi in permanenţă in mijlocul vostru,cum am fost pană acum.Daţi-mi şansa să vă ajut.Votaţi Costică Macaleţi un botoşanean de-al vostru,pentru funcţia de deputat.CUM NU V-AM DEZAMAGIT PÎNA ACUM NU O VOI FACE NICI DE ACUM ÎNCOLO! Acest domn a mai declarat prin 2005 că are conştiinţa curată,dar eu îl contrazic spunind că nu are conştiinţă! Ma refer dupa cum bine ştiţi şi a-ţi scris atunci de păşunea de la Zăicesti care aparţinea ADS ,deci era a statului si a fost vandută cu acte false unui particular cu un preţ ridicol de 8000 ron (40 ha)! Deci noi ştim că;acest Macaleţi a greşit,că nu a fost un om onest,că a facut jocurile lui Egner şi ale lui Tatarciuc–mînat de lăcomia pentru bani,a dezamăgit şi va continua sa o facă!!! MINCIUNA SI FAŢĂRNICIA ESTE PIATRA DE TEMELIE A PSD ŞI PE ACEASTA SE BAZEAZĂ SĂ REVINA LA PUTERE!!! O SA AJUNGĂ LA PUTERE CAND VACILE DIN FERMA BREHUESCU VOR PAŞTE PE PAŞUNEA LUATA ABUZIV LA ZĂCESTI ÎN 2004!

  2. 2. al3xz3t Says:

    interesant, bv

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia