Nov 03

La lansarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, reprezentanţii Partidului Democrat Liberal au urcat pe scenă copii aduşi de la ţară, folosindu-i drept mijloace de campanie electorală. Nu ştiu cum gândesc alţii despre acest mijloc de imagine politică, dar eu îl consider un gest condamnabil. Nu este nici etic şi nici moral să-ţi capitalizezi partidul cu voturile electoratului, impresionându-l cu drama vieţii unor copii. Este un gest de totală inconştienţă umană, iar gestul este cu atât mai condamnabil cu cât vine din partea unor oameni ce pretind că au o pregătire universitară şi care vor să fie aleşii noştri în cel mai înalt for legislativ al ţării.
La consumarea acestui eveniment greu de acceptat că ar veni din partea unor oameni echilibraţi psihic şi în depline facultăţi mentale au asistat, bătând din palme, personalităţi politice de rang naţional: Emil Boc, Teodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Adrian Videanu. Iar aceşti oameni au pretenţia de a ne conduce, unul de a fi chiar prim ministru.
Ce au înţeles acei copii urcaţi pe scenă în aplauzele inconştiente ale unei săli pline cu oameni consideraţi a fi în toată mintea? Cu ce stare sufletească au plecat ei acasă? Chiar aşa de mult ne-am degradat moral că nu mai conştientizăm nimic din ceea ce facem când vine vorba de politic? Suntem oameni, sau ne-am întors la statutul de animal biped care acţionează după instinctele formate într-o viaţă dusă în sălbăticie? Sincer să fiu, nu ştiu ce să mai cred.
Ce-o fi fost în mintea celui care a gândit şi a adus pe scena unde se desfăşurat o întrunire pur politică un copil bolnav, pentru a-l exploata emoţional? Ce-a gândit acel candidat la deputăţie care a urcat pe scenă un băieţel şi o fetiţă, pentru a crea celor din sală o metaforă a inegalităţii împărţirii fondurilor la nivel de Consiliu Judeţean către primarii comunelor?
Poate fi numită medic Rodica Huţuleac, când aduci pe scenă pacientul aflat într-un mare necaz de sănătate şi să-l prezinţi ca pe o curiozitate zoologică? Gestul său de a-i fi plătit asigurarea socială de sănătate nu mai îmbracă caracterul umanitar. Era umanitar dacă se mulţumea să facă gestul într-un mod dezinteresat şi nu pentru a-l exploata politic.
Ce s-a întâmplat sâmbătă în sala unde PDL-ul şi-a lansat candidaţii este o gravă încălcare a drepturilor copilului. Cei de la Protecţia Copilului ar trebui să deschidă o anchetă, iar cei care au speculat în interes politic necazul unor copii sau inocenţa lor, să răspundă. Colegiul Medicilor ar trebui să ancheteze dacă nu cumva medicul Rodica Huţuleac se face vinovată de încălcarea eticii profesionale.
Acest act de inconştienţă socială nu trebuie trecut cu vederea, iar noi să-l sancţionăm prin toate mijloacele ce le avem la îndemână. Trebuie să oprim imixtiunea politicului în viaţa copiilor noştri. Se ştie câte traume au produs copiilor aceşti politicieni în campania alegerilor locale, împărţind copiilor din şcoli materiale de propagandă. Duse acasă, copii s-au trezit că sunt mustraţi de părinţi cu au venit cu materialele unui partid pe care nu-l agreează. Unii copii au luat chiar bătaie, dar n-am la cunoştinţă ca vreun politician să fi luat atitudine. Când vine vorba de interese comune, politicienii sunt prieteni la cataramă. Halal prietenie!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu mai folosiţi copiii în politică!”

  1. 1. Carmen Says:

    Domnule Rotundu, as dori sa fac citeva precizari cu privire la cele scrise de dumneavostra. Nu am sa fac comentarii referitoare la alti candidati. Dar, pentru stabilirea adevarului, vreau sa stiti ca acel baietel si acea fetita, dupa cum v-ati exprimat in articolul dumneavoastra, care au urcat pe scena cu un anumit candidat pentru a crea metafora cu privire la inegalitatea impartirii fondurilor in judet sunt elevi in clasa a XII-a, membri ai organizatiei de tineret PD-L. Ei urmeaza sa voteze pentru prima data, la alegerile generale din 30 noiembrie.
    Nu va lasati inselat de aparente, domnule Rotundu!

  2. 2. doar o stea Says:

    Era de asteptat la situatii de acest gen din partea unor oameni care nu fac altceva decat sa minta cu nerusinare poporul roman.Am vazut si eu la Piatra Neamt CUM MINTEAU STOLOJAN SI BOC. ….doamne si cata manipulare exista in discursurile lor. Ar trebui sa termine cu asemenea minciuni.Si cat demult semana tonalitatea vocii si discursul lui stolojan cu cel al lui ceausescu.chiar daca doamna sau domnisoara carmen incearca sa salveze aparentele ,dvs avetzi dreptate. S unt nishte mincinosi care nu fac altceva decat sa continue Mizeriile facute de cei ce au fost inaintea lor. Stolojan are pretentia sa fie ales dupa circul pe care la facut in 2004 cu basescu si cu toata drama pe care au creato in fata oamenilor??? Imi este mila de oamenii care ii vor vota…Dar asta este… suntem condusi de niste “oameni” care ca pe langa faptul ca ne fura financiar ,ne fura credibilitate si ne fac sa traim in ceata….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia