Nov 15

Chiar dacă PDL-ul este un partid fără doctrină politică şi s-a format prin comuniunea de interese mai mult sau mai puţin corecte faţă de electorat, chiar dacă acest partid este perceput ca unul ce-şi asigură menţinerea în atenţia electoratului generând scandal după scandal, în acest partid sunt şi membri care merită tot respectul şi care doresc cu adevărat să-şi pună capacitatea profesională şi politică în slujba naţiunii române şi nu a unor grupări din partid care-şi doresc puterea spre a o folosi în interes propriu.
Un astfel de înrolat politic în PDL este bucureşteanul Iulian Urban. Tânărul a pus bazele unei case de avocatură ajunsă respectabilă în branşă, a înfiinţat o asociate de protecţie a consumatorilor prin care a reuşit să ia atitudine civică faţă de abuzurile bancherilor, a instituţiilor statului a comercianţilor etc.
Se poate spune că Iulian Urban a redat demnitatea societăţii civile, a reînviat atitudinea civică care, la noi, ajunsese să existe doar în plan teoretic.
Numai că munca şi prestigiul unor astfel de tineri pot fi anulate în numai câteva minute de discursul şefului de partid, dacă acel discurs este unul demagogic, insolent, jenant şi penibil. La un astfel de eveniment am asistat ieri, prezentat de televiziune, când la Snagov a avut loc o întâlnire electorală a PDL pentru susţinerea candidaturii lui Iulian Urban la Senat.
Prezent la întrunire, liderul PDL Emil Boc a avut un discurs penibil. În loc să prezinte programul cu care PDL-ul vrea să ajungă la guvernare, întreg cuvântul lui Boc a fost unul de atacuri la adresa PSD-ului, partidul în care democrat-liberalii văd pericolul cel mai mare. După ce-a acuzat PSD-ul că a şantajat Guvernul Tăriceanu şi a obţinut ce-a vrut de pe urma acestuia, promovând idei populiste, acelaşi Boc l-a acuzat pe Geoană că vine la guvernare pentru a majora cota unică de impozitare şi a radia datoriile societăţilor clientele de partid. La nici un minut de la rostirea acestor vorbe, acelaşi Boc a cerut celor prezenţi să voteze cu PDL-ul pentru că va majora limita pensiei celei mai mici la 380 lei, indiferent de vechime, că va majora salariile la toţi bugetarii.
Omul acesta, care nu mai are limita bunului simţi îi consideră pe români atât de neinstruiţi, încât ne vinde toate trăsnăile ce-i vin în minte, crezând că ne-a îmbrobodit şi că ne vom alinia în şir indian la secţiile de votare pentru a vota PDL-ul. Întâmplător am urmărit aceste crâmpeie de dialog cu o persoană care din 1990 încoace nu s-a dus la vot tocmai pentru că n-a avut un partid sau politician credibil pe care să-i voteze. Acest om, duşman înverşunat al actualei clase politice, a ajuns la concluzia că degradarea unui politician, mai jos de limita la care a ajuns Boc, nu se poate produce.
Personajul meu a fost atât de şocat de vorbele lui Boc, că nu va mai veni din insulele spaniole, unde îşi desfăşoară în prezent afacerile decât peste vreo zece ani, când, crede el, este posibil ca şi în România să se schimbe ceva cu adevărat.
Revenind la Boc, dacă în discursul său ar fi menţionat că ridicarea pragului de pensie se va face şi în raport de anii de muncă, fără a afecta cuantumul pensiei celor care au muncit şi s-au pensionat de drept, poate că promisiunea sa electorală era privită cu alţi ochi. Dar a majora limita de jos a pensiei, fără a ţine cont de vechimea muncii prestate, este o jignire adusă celor care au muncit 35 – 40, mai nou 45 de ani şi a căror pensii riscă să cadă în derizoriu.  Cum să afirmi că ştergerea datoriilor unor societăţi este un act de hoţie, de corupţie, când criza economică face ravagii? Americanii au pus la bătaie 800 miliarde dolari ca să salveze băncile private şi nu s-au ridicat democraţii să spună că-i un act de corupţie, deşi banii vor fi dirijaţi în sistemul privat.
Boc n-a rostit nici un nume de societate căreia PSD-.ul îi va şterge pe nedrept datoriile. Crede Boc că dacă societăţilor Dacia, Arpechim, Azochim, Elba etc. li se vor reduce din datorii, ca să poată supravieţui iar muncitorii să nu fie concediaţi, cei care l-au auzit vor vota cu PDL? S-o creadă numai Boc!
Cred că prin PDL sunt atâtea minţi luminate care să conştientizeze faptul că Boc a adus marii deservicii partidului. Mai ales în  ultima perioadă. Boc trebuie ascuns, aşa cum a făcut Flutur la Botoşani cu Buhăianu, Drăguş şi Ghiorghiţă în campania alegerilor locale. Acum, că cei trei şi-au dat din nou drumul la gură şi au ieşit în prim plan, PDL-ul suferă în imagine. Dacă democrat-liberalii îl vor lăsa în continuare pe Boc să spumege la gură, debitând nişte inepţii în care nici un om cu bun simţ nu crede, vor culege voturi pe măsura discursului acestui Emil Boc.
Iar disc ursul lui de ieri, de la Snagov, nu i-a adus tânărului candidat Iulian Urban nici un avantaj în lupta sa cu Tăriceanu. Deservicii, cu siguranţă!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Portocalii ar trebui să-l ascundă!”

  1. 1. Nero Says:

    Boc nu mai are de mult credibilitate. Prin Cluj este strigat “cuţu lui Băsescu”.

  2. 2. x Says:

    da’ de ce sa se ascunda portocalii? cu ce au gresit bietele plante? poate vorbeati despre portocaliii care ar trebui sa se ascunda? si unde sa se ascunda cand o mare con-spiratie mondiala vrea sa puna puna in fruntea tarii PSD? In Congo?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia