Dec 05

Prin validarea lui Florin Ţurcanu ca deputat PNL, postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a devenit vacant. Va fi interesant de privit lupta care se va da pentru ocuparea acestui post, pentru că va fi o luptă între partide şi între membrii aceluiaşi partid.
Deşi postul este al PNL, există o mare şansă ca cei din PDL să-şi impună omul lor.
Să revenim asupra unor evenimente consumate spre sfârşit de campanie electorală, evenimente care au trecut aproape neobservate. În primul rând că la ultima şedinţă de CJ, alianţa PNL – PSD n-a mai funcţionat. Liberalii, sub controlul strict al lui Florin Ţurcanu, care s-a aflat în sală, au votat alături de consilierii judeţeni ai PDL. Aşa se face că Geanina Pintilii, directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri a CJ a putut fi schimbată din funcţie. Configuraţia votului a fost prima dovadă că Florin Ţurcanu a bătut palma cu preşedintele Ţâbuleac şi cu Cătălin Flutur, preşedintele PDL, împotriva lui Constantin Conţac şi a duşmanului său de moarte Liviu Câmpanu.
Este, dacă vreţi, răzbunarea lui Ţurcanu asupra preşedintelui PNL, Liviu Câmpanu, care a vrut să-l excludă din partid chiar înaintea alegerilor parlamentare. Faptul că toţi consilierii judeţeni liberali l-au ascultat pe Ţurcanu şi nu pe Câmpanu, este iarăşi dovada că, în PNL, Câmpanu a ajuns figurant, toată suflarea, sau aproape toată suflarea liberală formată din consilieri judeţeni, primari, viceprimari şi consilieri locali ascultând de Ţurcanu.
L-am avertizat pe Liviu Câmpanu cu aproape un an în urmă să fie atent la Florin Ţurcanu, pentru că acesta va încerca să-i ia locul. N-a luat avertismentul în serios, iar când a descoperit că nu el conduce partidul, ci Ţurcanu, a acţionat speriat şi în pripă, încercând excluderea acestuia din PNL. N-a reuşit, în schimb i-a întărit lui Ţurcanu şi mai mult autoritatea în partid.
Din PNL, cel care urmăreşte de mai mult timp funcţia de vicepreşedinte CJ este Ioan Viorel Ciobanu, actualul inspector şef la Inspecţia de Stat în Construcţii. Ciobanu este un liberal taliban, rămas încă fidel lui Câmpanu şi nu-l agreează pe Ţurcanu. Nici Ţurcanu nu-i îndrăgostit lulea de Ciobanu, mai ales că a încercat să-l concureze la funcţia de vicepreşedinte, atunci când s-a format CJ-ul.
În PDL, Cristian Achiţei a pierdut mandatul de deputat, dar nu pare să fie prea afectat. De remarcat că el i-a fost lui Ţurcanu concurent în acelaşi colegiu. Este de aşteptat ca, printr-un gest de credinţă şi dovadă de fidelitate către PDL, Ţurcanu să-şi dreseze consilierii judeţeni liberali să voteze cu candidatul PDL, care va fi Cristian Achiţei.
Numai că şi în PDL sunt în momentul de faţă lupte interne. Printre cei care au pierdut alegerile se află şi Viorel Alexandru, care a fost senator o perioadă scurtă. Alexandru vrea şi el să ajungă vicepreşedinte al CJ, uzând de cartea sa de vizită pe care stă scris că a fost prefectul judeţului şi directorul general al Finanţelor. Preşedintele PDL, Cătălin Flutur se află, se află într-o situaţie dificilă. El va trebui să decidă între Achiţei şi Alexandru, ceea ce nu-i va fi uşor.
În toată această orchestraţie politică, social-democraţii vor fi simpli spectatori, ei nemaiavând nici o putere politică şi nici un cuvânt de spus.
Periculos este faptul că atât la judeţ cât şi la nivelul Primăriei Botoşani s-a format o majoritate vot controlată de PDL, care poate vota orice, neavând vreo opoziţie. De la această majoritate de vot la comiterea de abuzuri şi acte de corupţie nu-i decât un pas. Mic!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Cine va fi noul vicepreşedinte al CJ?”

  1. 1. mihu Says:

    Incepi sa bati cimpii, ioane. Daca nici in PD-L nu e democratie atunci nu stiu unde este. Catalin Flutur e un lider desavirsit si in mod sigur va gasi si la aceasta problema o solutie perfecta. A propos : de ce nu il mai ridici in slavi pe TURCANU?

  2. 2. c Says:

    este foarte simplu. Alexandru nu mai este consilier judetean. Deci, ACHITEI!

  3. 3. c Says:

    sau Marandiuc….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia