Dec 12

În şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani de joi, 11 decembrie, problemele aflate pe ordinea de zi au fost votate şnur, liberalii şi democrat-liberalii votând umăr la umăr. Şi consilierii judeţeni PSD au votat, probabil împăcaţi cu gândul că o eventuală opoziţie nu le va ajuta la nimic.
Aşadar, avem şi în Consiliul Judeţean o maşină de vot care-i va satisface preşedintelui Mihai Ţâbuleac orice poftă ar avea. Nu numai Ţâbuleac va fi beneficiarul noii maşini de vot, ci şi PDL-ul ca partid.
Vă veţi întreba de ce liberalii îi susţin pe democrat-liberali şi nu social-democraţii cum ar fi firesc, avându-se în vedere alianţa care se coace pentru guvernare? Simplu. Consilierii judeţeni liberali sunt controlaţi de către Florin Ţurcanu, iar acesta a bătut palma cu Ţâbuleac, refăcând amiciţia din perioada când Ţâbuleac era preşedintele PNL iar Ţurcanu mâna sa dreaptă. Ţurcanu a mai bătut palma şi cu Flutur, iar declaraţiile sale cum că nu va părăsi PNL-ul sunt de faţadă, pentru că el deja este în PDL cu trup şi suflet, având alături consilierii judeţeni, primarii, viceprimarii şi consilierii locali, Liviu Câmpanu fiind preşedinte doar pe sediul PNL, prin care bate vântul.
În şedinţa CJ de joi s-au împărţit bani la primării. Mulţi s-au mirat că de aceşti bani au beneficiat primari ai PNL şi PSD, pe lângă cei ai PDL. Nu trebuie să mire pe nimeni faptul că preşedintele Ţâbuleac a dat bani la aceşti primari. Este recompensa pentru munca lor de a aduna voturi în favoarea candidaţilor PDL la parlamentare. De exemplu, primarii social-democraţi de la Hudeşti şi Dângeni au adunat mai multe voturi pentru candidatul PDL decât pentru cel din partidul lor. Cum să nu le dea bani Ţâbuleac, mai ales că aceşti primari sunt numai formal la PSD, ei punându-se cu întreg calabâcul în slujba PDL.
Revenind la maşina de vot care s-a format în CJ, putem da ca sigur că viitorul vicepreşedinte, care va lua locul lui Florin Ţurcanu, este democrat-liberalul Cristian Achiţei. Deja Achiţei tratează cu preşedintele Ţâbuleac ce direcţii îi va da în competenţă.
În ce-l priveşte pe celălalt democrat-liberal, rămas fără coledgiu în urma alegerilor parlamentare, mă refer la Viorel Alexandru, acesta se pregăteşte să ocupe funcţia de subprefect, în locul actualului David Şalgău.
Deşi Constantin Conţac s-a mutat cu biroul la Bucureşti, pentru a fi pe fază la împărţirea funcţiilor de prefect, se pare că demersul său va rămâne fără rezultat. Jocul pentru viitorul prefect de Botoşani pare să fie făcut. Locul lui Gheorghe Sorescu va fi luat de către fostul prefect Cristian Roman, cunoscut ca om de bază pentru PDL şi aflat în strânse relaţii de amiciţie cu Cătălin Flutur şi Mihai Ţâbuleac.
Chiar dacă viitorul guverna va fi format din PDL şi PSD, la Botoşani social-democraţii nu vor primi funcţii în Prefectură, doar ceva pe la instituţiile deconcentrate. Mai mult, preşedintele Ţâbuleac i-a pus gând rău lui Conţac, ca vicepreşedinte CJ, şi vrea să-l schimbe. Cu maşina de vot pe care o are la dispoziţie, nimic nu-l va opri pe Ţâbuleac să-i ia funcţia lui Conţac.
Revenirea lui Cristian Roman pe funcţia de prefect, duşmanul de moarte al lui Conţac, se va redeschide scandalul dintre cei doi, un motiv în plus pentru Ţâbuleac să-l elimine pe Conţac din conducerea CJ. Doar dacă, forţaţi de la Bucureşti, cei trei vor trebui să se suporte, ceea ce îmi vine greu să cred că se va întâmpla.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “S-au făcut jocurile pentru noii şefi locali”

 1. 1. Emma Says:

  Cristi Roman este asociat la Dany Ema. Dacă revine prefect, toate investiţiile din banul public se vor duce către această societate. Privişi la clădirea de lângă biserica SAf. Ilie construită de această societate. De doi ani n-a terminat-o încă. Nimeni nu zice nimic pentru că se tem de Roman şi clica lui.

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  Îmi pare rău Emma, dar fostul prefect Roman nu este asociat al firmei Dany Ema. Cel puţin aşa rezultă de la Registrul Comercial. S-a mai vehiculat prin presa locală această informaţie, dar este falsă sau răuvoitoare.

 3. 3. mihai Says:

  Domnule Rotundu, incercati sa fiti un manipulator dar nu veti reusi niciodata. De ce nu publicati comentariile pertinente dar care contravin (nu ideilor) intereselor dumneavoastra? De fiecare data in jurnal selectati numai comentariile care va convin desi sunt sigur ca marea majoritate nu contin nici expresii licentioase si nici atacuri la persoana. Va dati cum bate vintul sau cascavalul. Ca sa nu mai pomenesc aici despre saracacioasele si eronatele informatii cuprinse in articolele editate .Scoateti comentariile sau mai bine, scrieti asa
  La revedere si Sarbatori fericite !

 4. 4. Saskatchewan Says:

  Roman a facut carte cu adevarat, la scoli bine cotate. A trecut cu brio de toate examenele (deloc putine), in vremuri cand selectia era severa, iar un examen pierdut iti putea marca dramatic existenta. Ca prefect a stiut din start sa evalueze realist si profesionist situatia judetului, si-a stabilit obiective precise si a actionat eficient pentru atingerea lor. Mai tarziu, a avut taria sa priveasca demn cum panglica inaugurala a fost taiata de altii, picati de pleasca la masa intinsa. A stiut sa fie autoritar fara sa renunte la principii si nu s-a impaunat cu binele facut altuia. Dar mai ales, a stiut sa citeasca omul. Oare cei pe care i-a prins cu ocaua mica s-au lecuit de naravuri ? Vom vedea. Pana una, alta, precum se vede, parte din ei colporteaza verzi si uscate.

 5. 5. traveller Says:

  Roman ca prefect si nu numai: 1. A tinut in mod deosebit ca Institutia Prefectului sa-si respecte rangul. 2. A stiut sa evalueze rapid, realist si profesionist datele problemei, stabilind obiective fezabile, adecvate nevoilor, si actionand pentru indeplinirea lor. 3. A dovedit spirit de echipa in relatia cu subordonatii, stiind si sa fie autoritar (chit ca unora nu le-a convenit), dar ramanand principial. 4. A dovedit tarie de caracter atunci cand, pe locul in care el cladea, au intrat cu alai unii care azi se spurca intre ei cu zoaie. 5. A stiut sa ia partea buna din lucruri si si-a continuat drumul cu respect de sine si seriozitate. 6. Mai presus de toate, stie sa citeasca omul, asa incat sunt destui cai care-au inceput sa se foiasca prada agitatiei, colportand eventual verzi si uscate. 7. Recunoaste deschis ca intotdeauna e loc de mai bine.

 6. 6. Ioan Rotundu Says:

  Pt. Mihai
  Stimabile, acest site este un blog cu ajutorul căruia eu îmi exprim public opiniile vizavi de problemele de interes comunitar local şi naţional. Nu te obligă nimeni să citeşti ce scriu, mai ales dacă te simţi “manipulat”. Apoi, face parte din regula bunului simţ să-ţi susţii afirmaţiile cu argumente. Poate aduci dovezi pentru a demonstra că sunt “un manipulator” şi că sunt interesat de “caşcaval”. Ştii ce cred eu Mihai? Eşti o persoană frustrată, frământată de anumite probleme de conştiinţă, puternic marcată de sentimentele de invidie şi, pe deasupra, superficială în a citi şi înţelege anumite principii de viaţă.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia