Jan 09

Fără doar şi poate că Traian Băsescu, preşedintele României, este cel mai puternic om din ţările Uniunii Europene. O astfel de afirmaţie se cere susţinută cu argumente, şi încă solide, pentru că altfel ar rămâne o afirmaţie neacoperită, ca să nu-i spun falsă.
Un prim argument, şi ultimul produs din seria pe care o voi invoca, este acela că preşedintele Băsescu, aflat în sediul Consiliului Suprem al Magistraturii, nu s-a sfii s-o ameninţe pe Viorica Costiniu, preşedintele onorific al Asociaţiei Magistraţilor din România, cu evacuarea chiar din casa sa, dacă se poate spune. Nu cred că vreun alt preşedinte de stat, cu mintea şi raţiunea limpezi, ar fi îndrăznit să rostească astfel de vorbe. “Aveţi şansa să fiţi, pentru prima dată, evacuată… Reţineţi!”, s-a adresat şeful statului Vioricăi Costiniu, adăugând: “Chiar nu vă jucaţi!”
După care, acelaşi preşedinte, care s-a declarat specialist în cunoaşterea şi aplicarea Constituţiei României, nu s-a sfiit să dea judecătorilor şi procurorilor prezenţi, indicaţii preţioase de cum trebuie să judece ei anumite dosare şi ce soluţii să dea. Iar una din aceste „indicaţii” a vizat faptul ca judecătorii să nu dea soluţii favorabile celor care contestă deciziile luate de membrii Guvernului Boc, cum ar fi contestaţiile la deciziile de schimbare abuzivă din funcţie. Nici Ceauşescu nu şi-a permis astfel de imixtiuni în activitatea magistraţilor, semn că preşedintele Băsescu îi este net superior şi în domeniul Justiţiei, nu numai politic şi economic.
Un alt argument este acela că preşedintele Băsescu le-a explicat magistraţilor prezenţi la şedinţa de bilanţ a CSM că retragerea din dezbaterea Parlamentului României a celor patru coduri (penal, procedură penală; civil, procedură civilă) este o măsură a Guvernului Boc ce trebuie apreciată (aici s-a arătat a fi modest!) şi consemnată de istorie ca un eveniment extrem de important în viaţa juridică românească.
Cum să nu fie aşa?! Prin dezbaterea acestor coduri în Parlament, aleşii noştri ar fi adus amendamente care n-ar convenit preşedintelui, care ar fi fost împotriva intereselor sale şi a celor care-l reprezintă. Retrase la Guvern, codurile vor fi revizuite în spiritul gândirii băsăsciene, după care vor fi adoptate prin răspundere guvernamentală, fără putinţă din partea parlamentarilor de a mai putea modifica ceva.
Stau şi mă întreb pentru ce-au mai votat românii senatori şi deputaţi? Pentru ce s-au cheltuit câteva sute de miliarde de lei din bugetul public cu alegerile parlamentare, când se putea tot atât de bine să se întocmească, de către preşedinţii de partide, nişte liste cu candidaţi, după care să aştepte umili la uşa preşedintelui pentru a le aproba. De vreme ce parlamentarii aleşi prin vot uninominal n-au dreptul de a se pronunţa asupra conţinutului celor mai importante coduri de legi, pentru ce mai ard gazul prin imensa clădire a Casei poporului? Poate că ar face mai bine preşedintele Băsescu să-i primită acasă. Ce rost mai are să cheltuim din buget, lunar, zeci de milioane de RON, de vreme ce aleşilor noştri li s-a tăiat orice posibilitate de a-şi exercita prerogativele în forul legislativ suprem al ţării?
Băsescu este puternic prin faptul că actualul Guvern Boc nu ia nici o decizie fără a obţine mai întâi acordul său. Iar ca să fie sigur că miniştrii actual îl recunosc de şef, preşedintele a convocat guvernul cu de la sine putere. Nu în Bucureşti, ci într-o staţiune de munte, unde se afla el la o ţuică fiartă.
Mai este puternic preşedintele prin oamenii săi de încredere pe care i-a plasat în punctele cheie ale puterii. Astfel, premierul Boc stă cu birourile, în clădirea guvernului, sub cele ale Elenei Udrea, care se crede faţă de Băsescu o Lupească, dacă nu cumva în rolul Josefinei, iubita lui Napoleon. Ea a primit puteri depline de a avea propriul aparat de spionaj şi contrainformaţii, din acest punct de vedere, nu numai că n-are pereche în Europa, dar nici în lume. Pentru că ce-a mai puternică femeie din lume, mă refer la Condoleeza Reis, n-are un astfel de aparat în subordinea sa.
Roberta Năstase, o altă apropiată de sufletul iubăreţ al preşedintelui, a fost impusă preşedinte al Camerei Deputaţilor, omul numărul trei ca putere în stat.
O altă Lupească băsăsciană, la Daniela Nicoleta Andreescu, a fost numită chiar de premierul Boc, secretarul general al Guvernului. Probabil că preşedintele Băsescu n-a considerat suficientă măsura de a i-o pune lui Boc, pe cap (aluzie la birourile acesteia), pe Udrea, i-a mai băgat şi „mortul” în casă, pe Andreescu. O măsură preventivă, ca nu cumva micul Boc, în joaca sa de-a premierul, să strice mecanismul conceput cu atâta migală, mecanism menit să-i aducă preşedintelui bucuria supremă de a putea modifica Constituţia României şi de a ajunge, nu cel mai puternic om din ţările U.E., că este deja, ci cel mai mare dictator din istoria lumii. Să-i ajute Dumnezeu şi să-i dea tot binele ce ni-l doreşte nouă!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia