Jan 12

ssorescu-gheorghe.jpg Zilele lui Gheorghe Sorescu în funcţia de prefect de Botoşani sunt numărate. Mitul cu calitatea de înalt funcţionar public neangajat politic s-a destrămat. Dealtfel nici n-a existat vreodată. Pentru că, indiferent de partidul ajuns la guvernare, prefecţii aflaţi pe funcţie au fost înlocuiţi cu oamenii de încredere ai partidului ce-a preluat guvernarea. Şi în cazul Guvernului Boc, deşi potrivit legii funcţia de prefect este considerată a fi o funcţie de înalt funcţionar public neangajat politic, toţi cei aflaţi pe funcţie şi au fost puşi acolo de către Guvernul Tăriceanu, vor părăsi postul în curând.
Printre ei se va afla şi prefectul de Botoşani, Gheorghe Sorescu. Numai că Sorescu are o problemă. El a fost numit prefect prin promovarea din postul de director general la Direcţia Finanţelor. Normal, de vreme ce va fi schimbat din funcţie, ar fi să revină pe postul deţinut anterior. Numai că aşa ceva nu mai este posibil. Nu că postul ar fi ocupat sau că este rezervat de către PDL pentru Radu Ţurcanu.
Motivul este că în evoluţia mandatului său de prefect, Sorescu a avut o serie de modificări ale contractului de muncă, modificări care s-au interpus între vechiul său contract de muncă avut la Direcţia Finanţelor. Să ne amintim că în primăvară, forţat de către Tăriceanu, Sorescu a demisionat din funcţia de prefect pentru a deveni candidatul liberalilor la funcţia de primar al Botoşanilor.
Alegerile le-a pierdut, iar până la revenirea în funcţie a trecut şi prin postul de consilier guvernamental, care este un post politic. Prin această trecere de pe postul de prefect pe cel de consilier guvernamental şi revenirea pe postul de prefect Sorescu şi-a pierdut continuitatea contractului dela Finanţe şi, odată cu ea, dreptul de a mai reveni pe această funcţie.
Desigur, prin schimbarea din funcţia de prefect Sorescu nu va fi lăsat muritor de foame. Ca înalt funcţionar public, legea obligă guvernul să-i ofere un loc de muncă la acelaşi nivel, adică tot de înalt funcţionar public. Ştiţi ce i se va oferi? Funcţia de consilier prefectural la Timişoara. Îmi vine greu să cred că va accepta. Mai degrabă l-aş vedea angajat pe la o societate cu capital privat. La Gheorghe Iavorenciuc, spre exemplu, că tot îi lucrează acolo şi nevasta.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Sorescu are o problemă”

  1. 1. Victor Says:

    Ăsta-i Sorecu cel care împreună cu Ţâbuleac au valorificat alcol la negru? Dacă da, să-l ducă şi în Serbia, banu nu, în Albania şi tot n-ar fi o pedeapsă pe măsură,

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia