Jan 22

candidati-alegeri-2008-2.JPG Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani, este vechi membru al Partidului Democrat, devenit Partidul Democrat Liberal. Ca vechi membru, el a acces în conducerea partidului, unde îndeplineşte funcţia de vicepreşedinte. În calitate de viceprimar, plăcerea lui Ghiorghiţă este să facă declaraţii de presă vizavi de anumite probleme ce-i intră în competenţă. Numai că aceste declaraţii, că vrea sau nu vrea Ghiorghiţă, sunt asimilate şi percepute de către public ca aparţinând şi PDL-ului, ca făcând parte din strategia şi politica promovată de acest partid, ceea ce mi se pare a fi o percepţie corectă.
Ori, multe dintre declaraţiile lui Ghiorghiţă constă în a anunţa public fel de fel de interdicţii sau măsuri absolut contrare intereselor botoşănenilor, dar, se pare, potrivite cu anumite interese ale sale. Anul trecut am tot scris despre aceste declaraţii ale lui Ghiorghiţă, iar primarul Flutur, ca preşedinte al PDL, i-a pus oprelişte. Mai ales că se apropiau alegerile locale, iar PDL avea nevoie să-i convingă pe botoşăneni să voteze cu candidaţii săi la consiliul local, dar şi pe Flutur primar.
Alegerile locale au trecut, au trecut şi cele parlamentare, iar viceprimarul Ghirghiţă a primit liber la declaraţiile de presă, jucăria sa cea mai dragă. Nu numai că a reluat ofensiva declaraţiilor, dar propunerile sale de măsuri au început a prinde viaţă. Prima, şi cea la care a ţinut mai mult şi pentru care se zbate de vreo câţiva ani încoace, a fost aceea de a ridica de pe străzi autoturismele parcate anapoda.
Începând de ieri, s-a trecut la ridicarea primelor maşini. Nu ale ştabilor, nu ale prosperilor oameni de afaceri, nu ale odraslelor de bani gata, ci ale nenorociţilor de rând, care au avut proasta inspiraţie să-şi lase maşina într-un loc şi într-un moment purtătoare de ghinion.
Acţiunea este abia la început. Să mai adăugăm faptul că pentru firma care acţionează se anunţă venituri grase.
Am fost de la bun început împotriva acestei măsuri. Este o măsură care va genera multe abuzuri, iar necăjitul intrat în ghearele acestei firme va fi jumulit de mulţi bani.
Nici nu cred că starea actuală a parcărilor din Botoşani impunea o astfel de măsură. Dar s-a făcut voia lui Ghiorghiţă, căci maşina de vot din Consiliul municipal Botoşani, zdrobitor PDL-istă, a votat ca măsura să fie aplicată. Practic, este o măsură care pentru aceiaşi faptă duce la aplicarea a două sancţiuni: amendă pentru parcarea ilegală şi taxa de recuperare a maşinii ridicate. Ori legea interzice să sancţionezi de două ori aceeaşi faptă.
Această sancţiune drastică aplicată botoşănenilor ascunde de fapt o afacere privată. Un patron de firmă a simţit că este o oportunitate de îmbogăţire fără cheltuieli prea mari şi fără consecinţe din partea crizei economice. Ghiorghiţă, în declaraţiile sale de presă, unde a bravat cu eroism că luptă pentru interesele botoşănenilor, care de fapt sună a interese personale, n-a rostit niciodată numele firmei care a preluat acţiunea de ridicare a maşinilor şi nici cine este patronul. De ce oare? Cine reprezintă această firmă Hi Speed Recovery (HSR)?
Este de notorietate faptul că viceprimarul Ghiorghiţă are anumite interese legate de firmele de transport călători, taximetrie şi, în generat, de proprietarii de maşini. E drept, nimeni n-a reuşit să probeze aceste afirmaţii. În schimb, s-a probat cu vârf şi îndesat că Ghiorghiţă, în calitatea sa de viceprimar, a abuzat de funcţie şi a ridicat în buricul târgului o construcţie, fără a respecta prevederile legale. Numai pentru acest fapt, el nu are dreptul moral de a mai arăta cu degetul spre alţii. De exemplu, spre cei care parchează maşina în alte locuri decât cele unde-i dă voie Ghiorghiţă.
 Poate că primarul Flutur va realiza că plăcerile lui Ghiorghiţă sunt contrare intereselor PDL. Vin îndată alegerile pentru europarlamentari, pentru preşedintele Băsescu. Ciuciu voturi!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Plăcerile lui Ghiorghiţă”

  1. 1. florin Says:

    ” Astfel, s-au ales cu rotile blocate la masini seful Serviciului de Crima Organizata din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, notarul Elena Roman, sefa Serviciului Contabilitate din cadrul Primariei Botosani, sotia directorului filialei Botosani Raiffeisen, patru politisti, soferul presedintelui Consiliului Judetean, soferul primului-procuror Cristi Popovici.”

    astia sunt nenorocitii de rand????

  2. 2. Clau Says:

    da …sunt de acord cu tine, chiar nu sa tinut cont de a cui masina a fost….si chiar dak este adevarat ca parcarile din oras , sunt mai mult lipsa , in mare e un inceput impotriva dezordinei , si nesimtirii….k unii isi parcheaza masinile deaiurea chiar dak nu is …de bani gata;)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia