Jan 28

cristina-bahrin-vice.jpg  Ieri, în şedinţa de Consiliu Judeţean Botoşani, printre cele 16 puncte înscrise pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcţia de vicepreşedinte a Cristinei Bahrin şi alegerea altuia, în persoana democrat-liberalului Cristian Achiţei. Despre ce s-a întâmplat ieri în şedinţa CJ, unii politicieni au susţinut că a fost un exerciţiu democratic şi nimic altceva.
Să recapitulăm. În urma alegerilor locale din vara anului trecut, prin voinţa votului botoşănenilor, PSD, PDL şi PNL au obţinut un număr egal de consilieri judeţeni. La şedinţa de constituire a noului consiliu, cele trei partide s-au înţeles şi şi-au împărţit funcţiile în aşa fel încât să reflecte structura votului cetăţenilor. PDL a obţinut prin Mihai Ţâbuleac preşedinţia Consiliului, iar PSD şi PNL şi-au împărţit cele două funcţii de vicepreşedinte.
Cât timp din partea PNL a fost vicepreşedinte Florin Ţurcanu, a fost linişte prin CJ. Mai ales că Ţurcanu l-a avut şef la PNL pe Ţâbuleac, până când acest s-a dat de partea lui Stolojan şi a plecat spre PDL. Cei doi colaborau, Ţurcanu fiind cel cu intrare la miniştrii Guvernului Tăriceanu pentru a aduce fonduri în judeţ. Şi a adus, nu se poate spune că nu!
După ce Ţurcanu a obţinut mandatul de deputat, în locul său a fost desemnat să candideze un alt liberal. Este vorba de Cristina Bahrin, ce deţinea funcţia de director economic la Spitalul TBC. Democrat-liberalii ar fi vrut să pună ei mâna pe postul lui Ţurcanu, pentru Cristian Achiţei. Numai că preşedintele PSD Constantin Conţac, încă în relaţii duşmănoase cu PDL, a gândit altă tactică. Conştient că un candidat social-democrat n-ar avea susţinerea PNL sau PDL, l-a contactat pe şeful liberalilor, senatorul Liviu Câmpanu, şi i-a propus să vină ei cu o nominalizare, având garanţia că va primi voturile celor zece consilieri social-democraţi.
Iar Câmpanu s-a gândit la verişoara sa, Cristina Bahrin. Aceasta a candidat şi a fost aleasă cu două treimi din voturile consilierilor judeţeni. Alegerea lui Bahrin în funcţia de vicepreşedinte a convenit şi preşedintelui Ţâbuleac, care chiar a boicotat din culise alegerea lui Achiţei. Numai că, între timp, Conţac s-a aşezat la masă cu Flutur, pentru a-şi împărţi şefiile instituţiilor locale. Aşa s-a rediscutat poziţia social-democraţilor în Consiliul judeţean, aşa şi-au dat mâna cei doi pentru a o schimba din funcţie pe Bahrin.
Ieri, Bahrin a fost schimbată. Poate că a fost un exerciţiu democratic, dar politic a fost o decizie total neinspirată cu realitatea modului în care botoşănenii au votat. O treime din botoşănenii care au votat cu liberalii nu mai sunt reprezentaţi în conducerea judeţului, ceea ce mi se pare nefiresc. Apoi, schimbarea a doi vicepreşedinţi în numai o lună de zile n-a dat dovadă de maturitate politică din partea celor două partide: PSD şi PDL.
În ce-o priveşte pe liberala Cristina Bahrin, ea a trăit monete pline de umilinţă. Mai mult, a rămas şi fără loc de muncă. Funcţia de director economic la Spitalul TBC era înscrisă în categoria funcţionarilor publici. Acceptând să candideze ca vicepreşesinte al CJ, ea şi-a pierdut statutul de funcţionar public iar spitalul nu mai are obligaţia de a o repune pe post.
Tot ieri, susţinătorii lui Achiţei au plecat in corpore la restaurant, să sărbătorească evenimentul. Bahrin, învinsă şi umilită, abia stăpânindu-şi lacrimile, s-a retras la domiciliu.
Este tânără şi are în faţă tot timpul de a renaşte cu şi mai multă putere. Bahrin poate fi o pasăre Phoenix liberală!

written by Ioan Rotundu


One Response to “O pasăre Phoenix liberală!”

  1. 1. Picealcă Says:

    A spus că va chema Consiliul în judecată. S-o facă, să nu se lase călcată în picioare.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia