Jan 30

Ieri, în urma unei discuţii neprogramată să aibă loc, dar care s-a produs pe neaşteptate, am aflat că un anume parlamentar pune la care o mare cacealma mediatică, pentru a stopa numirea unei anumite persoane în fruntea unei importante instituţii a statului.
Parlamentarul, cam cioban de felul său în ce priveşte cultura generală şi comportamentul în societate, este cumătru cu cel pe care vrea să-l linşeze mediatic. Nici bine n-a păşit pe holul Parlamentului, că pezevenchiului nostru politic i s-a ridicat puterea la cap. E drept, în „mapa sa profesională” pot fi aflate ca victime mai multe nume de personaje locale importante.
În situaţia care stă iminent să se producă, pezevenchiul l-a mai blocat pe cumătrul său, devenit brusc duşman, în carierea profesională. Asta s-a întâmplat în cursul anului trecut.
Ştiţi ce este inexplicabil pentru mine? Când acest pezevenghi politic îşi făcea de cap prin politica partidului din care a primit un şut în fund, cumătrul său, persoană onorabilă, nu-i spun încă numele, m-a rugat să-l las în pace pe pezevenchi, că-i încă crud la minte, dar că are fondul bun şi va ajunge un destoinic politician. Zicea cumătrul pezevenchiului că tipul îi tânăr şi are în faţă viitorul.
L-am înţeles şi am dat curs rugăminţii sale, nu fără a-l avertiza că facerea de bine are şi un anume revers. M-a asigurat că nu şi în cazul pezevenchiului nostru, adică a cumătrului său.
Iată că acum pezevenchiul, din motive ce le crede numai de el ştiute, vrea să-i „mulţumească” cumătrului pentru binele făcut. Iar modul său de a-i mulţumi este că i-a pregătit un dosărel cu ceva „amintiri din tinereţe”, dosar ce va avea menirea de a declanşa un linşaj mediatic asupra binefăcătorului său.
Sunt convins că acest linşaj mediatic, dacă se va mai declanşa şi după apariţia acestor rânduri, are o ţintă precisă. Pezevenchiul nu vrea ca cel care i-a creştinat copilul şi cu care până mai ieri s-a mândrit că-i este cumătru să acceadă în funcţia de şef la o foarte importantă instituţie locală. Nu că pezevenchiul de parlamentar ar avea puterea de a impune o altă persoană. Însă, în dorinţa sa de răzbunare pe cumătru, el nu vrea decât  ca promovarea care este pe cale de a se produce să nu se înfăptuiască. Fie şef oricine-ar fi, numai cumătrul său nu!
Îl înştiinţez pe pezevenchi că săgeata fără arc are acelaşi efect omorâtor ca la funia de nisip asupra celui ce urmează a fi spânzurat. Iar el n-are arc, că i l-au luat colegii de partid când l-au scos din toate funcţiile de răspundere avute în partid. Ştiu că pezevenchiul n-a ţinut niciodată în mână o cărţulie de proverbe, dar poate măcar de la ţâţa vieţii a aflat că cine sapă groapa altuia, are toate şansele să cadă în ea. Pentru că tupeul, dublat de prostie (la capitolul prostie pezevenchiul este as) n-a învins niciodată raţiunea, care este dublată de înţelepciune.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Linşaj mediatic iminent”

  1. 1. Dicoiu Says:

    Nu cumva este vorba despre Florin Ţurcanu? Numai el poate fi ciobanul lipsit de cultură.

  2. 2. Bicoiu Says:

    Iar cel care se vrea promovat este Radu Ţurcanu, de la Finanţe, cumătru cu Florin, ambii de loc din Suliţa.

  3. 3. Bibanul Says:

    Florin Ţurcanu, ca şef la PNL, l-a m ai dat jos pe Radu Ţurcanu din funcţia de şef la Finanţe. Este posibil să reuşeasă să-i blocheze revenirea. Florin Ţurcanu este un luptător. Şi să ştiţi că este şi cult.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia