Feb 01

Un sondaj dat publicităţii săptămâna trecută, a arătat că preşedintele României, Traian Băsescu, se bucură de o încredere publică într-un procent de 48%, urmat la mare distanţă de Mircea Geoană, la rându-i urmat de Sorin Oprescu. Acest sondaj a fost realizat chiar în perioada când Guvernul Boc se pregătea să avorteze un buget potrivnic tuturor intereselor poporului român. În spatele acestui buget se află preşedintele Băsescu, care a fost principalul actor al constituirii lui. Cu toate acestea, românii continuă să-l venereze pe Băsescu. De ce oare?
Pentru că preşedintele Băsescu este expresia mentalităţii noastre despre cum trebuie să ne fie conducătorul. Un pic beţiv, un pic curvar, cu ieşiri de bădăran, cu replici de mahala, dar care prind la ţugulanul de rând, miştocar cu cei din jur, jucând bine rolul de justiţiar împotriva celor corupţi şi predispuşi la abuzuri etc. sunt principalele caracteristici pe care majoritatea românilor le apreciază la conducătorul lor. Iar Băsescu ştie acest lucru, şi profită din plin. El ştie că oricât de mult i-ar înşela şi păcăli pe români, dacă va ieşit un pic ameţit dintr-un  restaurant şi va face de la volanul maşinii o declaraţie pe placul românilor, va fi şi mai apreciat.
Românii uită repede, iartă repede, se asociază uşor cu cei care le fac pe plac prin vorbe şi nu prin fapte. Ce-au uitat românii despre personalitatea lui Băsescu merită adus în actualitate. A fost un privilegiat al regimului comunist şi al Elenei Ceauşescu în special, iar el n-a avut nici o reţinere de a iniţia o comisie care să condamne comunismul, crezând că va intra în istoria postdecembristă ca erou. S-a înşelat amarnic!
Ca ministru al Transporturilor în perioada guvernării CDR a introdus „taxa Băsescu” cu sloganul „Aici sunt banii dumneavoastră.!”, iar în spatele tablei cu sloganul se întindea o şosea plină de gropi. Au fost câteva vociferări, după care toată lumea a plătit. Iar banii numai Băsescu ştie cum s-au cheltuit, căci drumuri bune tot n-avem.
A adus italienii să refacă autostrada Piteşti – Bucureşti. S-au dus pe apa sâmbetei câteva sute de milioane de euro, iar autostrada este un dezastru. Nimeni nu l-a tras la răspundere, dar o face el cu alţii, şi încă cu tupeu.
Cât a fost primarul Capitalei a comis un şir întreg de ilegalităţi, culminând cu trecerea parcurilor publice în proprietatea privată a agreaţilor săi, luându-şi o casă în strada Mihăileanu, despre care a recunoscut cu falsă pocăinţă că a luat-o ilegal, dar n-a restituit-o. Românii au uitat acea perioadă când Băsescu, ca primar al Capitalei, a tăiat şi a spânzurat după cum i-au fost interesele, menţinând cu consilierii generali o atmosferă de scandal.
Ca preşedinte, şi-a impus voinţa de a aduce la guvernare Alianţa DA. Din scandal în scandal, Alianţa s-a spart. Ieşirea miniştrilor PD de la guvernare n-a fost nici o pagubă pentru români. Dimpotrivă, s-a furat mai puţin. Dorinţa lui Băsescu de-al da jos pe Tăriceanu, care a fost o altă belea pe capul nostru, nu s-a realizat, dar s-a întreţinut o atmosferă de scandal, care ne-a micşorat în ochii celor din UE şi chiar ai Americii, nemaipomenind de ironia lui Putin.
A minţit senin la televiunile naţionale că nu moşeşte un partid pe seama liberalilor, dar apoi a apărut PLD-ul lui Stolojan. Au avut românii vreo reacţie la această minciuni? Nici una.
A venit vremea alegerilor locale şi parlamentare, iar românii au îndeplinit, chiar cu veselie dorinţa preşedintelui de a-i ridica partidul, PDL-ul, pe culmile puterii. După formarea Guvernului Boc am aflat că Prostănacul lui Iliescu era în înţelegere cu Băsescu, pentru a participa la guvernare. Băsescu spurca de la Cotroceni PSD-ul, iar Geonaă arunca cu noroi asupra lui Băsescu şi al său PDL, după care, probabil, se întâlneau prin vreun restaurant şi se lăudau reciproc cât de tari au fost . Iar românii luau de bună toată păruiala publică. Când au aflat adevărul, ce-au făcut? În locul protestelor publice, o tăcere totală.
Iată de ce este venerat preşedintele Băsescu, iată de ce va obţine cel de-al doilea mandat. Este un preşedinte după chipul şi asemănarea gândirii noastre. Când noi vom conştientiza că avem nevoie de demnitate naţională, că ne trebuie conducători respectaţi în lume, că un preşedinte cult, diplomat în vorbire, cunoscător bun al nevoilor României de astăzi este ce ne lipseşte, atunci Băsescu se va duce liniştit la tractir, după care se va lăuda cu isprăvile sale în faţa marinarilor pensionari din Bucureşti, cu care va sta în vreun bar zoios, la un pahar cu grog. 

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Greu, aproape imposibil, de învins!”

 1. 1. Helen of Troy Says:

  ..dar tinerii politicieni ce fac dom-Nu-le?Unde le este dorinta dupa dreptate si adevar?Sau prefera vacante in marile sud-ului si masini scumpe cum nici regii nu-si permiteau.Daca s-ar trezi Gaugain…(da Gaugain dar cred ca ai auzit numai de Gagarin) cred ca ar veni in locul lor sa lupte in Romania pentru pensiile de mizerie ale profesorilor si pentru umilinta suportata milogindu-se pe la scoli pentru a mai preda citeva ore ca sa nu moara de foame!!!!!!!!!!!!!
  Expiratii astia nu te-au pus la colţ atunci cind trebuia acum ii pui you!!!

 2. 2. nelu prahoveanu Says:

  “Un pic beţiv, un pic curvar, cu ieşiri de bădăran, cu replici de mahala, dar care prind la ţugulanul de rând, miştocar cu cei din jur, jucând bine rolul de justiţiar împotriva celor corupţi şi predispuşi la abuzuri etc.” sunt cateva cuvinte cheie foarte bine construite.
  Intr-adevar acestea sunt adevaratele criterii după care romanii isi aleg conducatorii, fie ei primari, parlamentari, presedinte.
  Felicitari pt articol si se vede cine are ochi de jurnalist!

 3. 3. c Says:

  deci la Paul Gauguin va refereati? iar aia cu van Goth e si mai tare…..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia