Feb 13

Preşedintele Băsescu s-a băbit rău, politic vorbind. N-a învăţat nimic din modul tragic în care Vadim Tudor a pus punct carierei sale politice şi totodată partidului pe care l-a fondat. Spre exemplu, ieri, la instalarea ministrului de Interne, preşedintele Băsescu a ţinut un discurs justiţiar, prin care s-a răţoit la cei doi moguli de presă: Voiculescu şi Vântu, a acuzat presa că denigrează oficialităţile statului şi i-a acuzat pe maghiari de epurarea românilor din primăriile judeţelor Harghita şi Covasna.
Probabil că după acest discurs, lingăii care-i sărută tălpile, l-au aplaudat  şi felicitat pentru inspiraţia oratorică avută. Aiurea! Astfel de discursuri nu mai ţin la români, sătui de atâtea dezamăgiri provocate de Guvernul Boc, moşit chiar de Băsescu. Însă nu pe seama compătimirii românilor vreau să comentez, mai ales că sunt încă mulţi cei care-l susţin pe Băsescu şi-l venerează precum grecii antici pe Zeus.
De ceva timp încoace, preşedintele Băsescu l-a cam atacat pe Sorin Ovidiu Vântu şi l-a acuzat de practici moguliste. Băsescu crede că românii, dacă îl va acuza pe Vântu de orice, îi vor ierta faptul că până de curând se destăinuia de pe postul Realitatea TV, proprietatea lui Vântu. Se înşeală amarnic.
Prin prezenţa sa pe postul Realitatea TV, Băsescu l-a girat pe Vântu în faţa instituţiilor statului obligate să facă dreptate în cazul FNI şi a altor inginerii financiare comise de acesta. Judecătorii au lungit termenele judecătoreşti în toate dosarele în care Vântu era inculpat, până când faptele de care era incriminat s-au prescris. Au fost determinaţi să procedeze aşa, de vreme ce preşedintele României apărea seară de seară la postul patronat de inculpat.
Spuneam într-un comentariu mai vechi că preşedintele Băsescu nu-şi va pierde funcţia pentru că va fi bătut în alegeri de vreun candidat serios şi care va şti să intre în graţiile românilor. Moartea politică a lui Băsescu va veni de la Vântu.
Este interesant de cum va avea loc acest deznodământ care, am convingerea, va bucura o întreagă naţiune şi va scuti un popor de multe umilinţe. N-ar avea rost să recapitulez toate cazurile în care Băsescu s-a apropiat, amical, de cineva şi acel cineva a sfârşit trist. Pentru că pe ce pune mâna Băsescu, totul se usucă, secătuieşte, intelectual şi fizic. Să ne amintim de acele imagini de la televizor când ciocnea paharul de vin cu Gigi Becali, care nu-şi mai încăpea în piele de bucurie că bea cot la cot cu preşedintele ţării. Era acel joc al pisicii cu şoarecul. Scopul lui Băsescu era să-l compromită pe Becali şi al său partid. Ştim cu toţii cum a reuşit 
Cu Vântu însă este altceva. Vântu l-a finanţat pe Băsescu pentru a prinde al doilea mandat de primar al Capitalei şi apoi la alegerile prezidenţiale. A făcut-o discret, cum este felul său de a lucra, ferit de ochii presei, dar într-un mod ferm, ca de boss la locotenent. Căci în materie de escrocherii, bossul este Vântu, şi ne-a dovedit din plin prin modul în care a gestionat FNI şi SOV Invest. Băsescu este numai locotenent, lucru de care este conştient. Vântu lucrează precum Boby Fisher, cu multe mutări înainte, cu mult peste putinţa de înţelege şi pricepere a lui Băsescu.
Cred că Băsescu a realizat că pe Vântu nu-l poate anihila cum a făcut cu ceilalţi adversari de până acum. Motiv de a-l ataca public, tot mai des, în speranţa că-l va distruge. Maria Vlas, după ce-a fost eliberată, în prima sa emisiune la Vrânceanu Firea, a declarat că Vântu are ochi de vasilisc. Când te priveşte, îngheaţă sângele în tine, te hipnotizează, faci ce-ţi pune el. O fi având Băsescu forţe malefice, energii negative încă nedescătuşate, dar nu mai puternice ca ale lui Vântu. Când mogulul Vântu va considera că Băsescu nu-i mai este util, nu va mai fi cocoţat primul în sondaje, iar Realitatea TV va declanşa atacul final. Vom revedea acea scenă din desene animate când, înghesuit de mâţă la colţ de cameră, şoarecul se consolează, se leagă la ochi şi.. . sfârşeşte atârnând în colţii acesteia. După această imagine nu vom mai auzi de Băsescu.
 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia