Feb 21

Publicarea pe site-ul Jurnalului Online a scrisorii deschise remisă redacţiei noastre de către un grup de membri PSD, în susţinerea preşedintelui Constantin Conţac, a stârnit fel de fel de controverse, dar şi acuzaţii aduse nouă. Scrisoarea a ajuns prin toate redacţiile mediei locale, dar noi am publicat-o, aşa cum a făcut şi vom proceda cu toate scrisorile adresate nouă. Este pentru ultima dată când mai iau în considerare comentariile prin care Jurnalul este acuzat că publică articole plătite de Conţac sau altcineva.
Cei în cauză ar trebui să-şi amintească că unul dintre cei chemaţi în judecată de către Conţac am fost eu, Ioan Rotundu, şi nu ei. A mai fost chemat în judecată şi feciorul meu, Cătălin Rotundu, pe vremea când era director la Evenimentul de Botoşani. Acum, ca viceprimar PDL, băiatul a avut şi are frecvente conflicte cu preşedintele Conţac, cauza fiind primarul Stelică Trofin, membru PSD.
Este la mintea cocoşului că n-aş avea nici un motiv să-l susţin pe Conţac, fie chiar şi plătit. Nu pe Conţac îl susţin eu, ci interesele întregii comunităţi botoşănene. Prin ce-am scris şi voi scrie, nu fac decât să atrag atenţia botoşănenilor că judeţul nostru, încet, dar sigur, încape pe mâna unei grupări mafiote extrem de periculoasă şi care nu este dispusă să facă nici un fel de concesii din puterile pe care le-a acaparat.
Conţac era o piedică importantă în calea acestei grupări. Chiar dacă unii îl acuză de furt din bugetul judeţului, fără a aduce şi dovezi, am mai scris, nu Conţac este cel care a luat bugetul judeţului şi l-a împărţit între membrii găştii, pentru că acesta este un lup singuratic. Dacă a păpat ceva bani publici, a făcut-o de unul singur şi contra unor lucrări prestate, mai bune sau mai rele.
Cei care sunt acum pe cale de a prelua controlul asupra a tot ce mişcă în judeţ, sunt o gaşcă, îşi împart banii publici, iar lucrările le prestează dacă mai apucă. Ce am publicat legat de societatea Dany Ema este o pişcătură de purice, pentru că despre adevărata muşcătură de lup încă nu pot scrie. Când m-am luat la luptă cu corupţia locală, în jurul meu s-a creat un gol. Eram încurajat pe la colţ de bloc, în şoaptă, dar public nu m-a susţinut nimeni. Nici în demersul meu jurnalistic, nici în sala de judecată. N-am avut nici sprijinul colegilor de breaslă, care sunt determinaţi să respecte politica redacţională a patronului, iar mulţi patroni locali de presă respiră acelaşi aer cu gaşca care-şi întăreşte poziţia de la o zi la alta. Am primit oferte cu salariu lunar de 2000 de euro, numai să renunţa la Publicaţiile Jurnalul Online şi să devin un umil jurnalist aflat în soldă şi care scrie ce i se dictează.
Nu mă interesează banii nimănui, dar Rotundu nu va ajunge niciodată să scrie la comandă şi altceva decât îi dictează conştiinţa. Deasupra mea sunt eu, iar deasupra acestui „Eu” sunt cititorii, cei care mă judecă în raport de cum şi ce scriu. Există vreo cinci comentatori specializaţi în a denigra munca celor de la Jurnalul Online. Ştiu cine sunt şi în solda cui se află. Sunt aşa de proşti, că dau pe dinafară. Comentează prin adrese de proxy, dar sistemul nostru de administrare înregistrează IP-ul calculatorului de unde ne accesează şi nu adresa de proxy. Regret că unii dintre ei, ca persoane publice sau funcţionari în instituţiile statului, au pretenţia de a fi respectaţi. Primesc respect pe măsura faptelor lor.
Revenind la Conţac, aşa cum spuneam, acesta devenise o piedică locală în drumul spre putere a unei grupări mafiote. Bineînţeles că demiterea sa din funcţia de preşedinte al PSD Botoşani n-a avut la bază numai acest motiv. Am scris despre un context mai larg, care implică şi decizii politice de prim rang ale PSD.
Am să exemplific cele scrise cu un eveniment petrecut vineri, după ce, oficial, Conţac a fost demis. Gheorghe Nechita şi cei care l-au susţinut în demersul său pentru demiterea lui Conţac, după ce s-a consumat evenimentul la sediul PSD, s-a întâlnit cu Cătălin Flutur şi alţi membri marcanţi ai PDL Botoşani, într-o sălită retrasă a Restaurantului „Maria”, unde au udat din belşug „succesul”.
O sursă participantă la chef, care în final s-a simţit dezgustată de ce-a putut auzi şi s-a pus la cale, mi-a explicat cum a avut Gheorghe Nechita prilejul de a-i raportat lui Flutur: „Misiunea îndeplinită!” Eu cred că este un raport pripit

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Misiune îndeplinită”

 1. 1. dezbină şi condu--acesta e sloganul Says:

  Sunt toţi nişte farisei şi ne-au dezamăgit enorm!Cum ştiu că i-am votat şi eu şi alţii mă gîndesc că mai bine î-mi dădeam un pumn în cap! Oare vom mai trăi să vedem şi oameni oneşti la cîrma judeţului şi a ţarii? Nu cred— pentru că oamenii oneşti şi adevaraţi patrioţi nu pot accede din cauza acestor rechini ahtiaţi dupa îmbogaţire,care nu au nici o însuşire pozitivă! Despre Conţac care a pus multă patimă în campanie,s-a zbătut să obţină peste tot un procentaj bun,s-a umilit căutînd în gunoaie probe anti PDL,pot să spun că a greşit sprijinindu-l pe Macaleţi ştiind f.bine cîte potlogării a facut,iar nulitatea ăsta de om este printre primii care l-au săpat şi vîndut! M-am convins încă o dată că sloganul lui Băsescu şi al PDL este “DEZBINĂ ŞI CONDU”

 2. 2. Gheorghe Hrişcanu Says:

  Pe preşedintele Conţac l-au lucrat şapte membri din conducerea locală a partidului. Iată-i:
  1. Costică Macaleţ: are susţinerea unor constructori, pe care i-a înfruptat din banii publici în perioada cât a fost prefect. Cât a deţinut funcţia de prefect şi-a construit casă nouă la Hrişcani, satul natal, şi-a renovat apartamentul, a depus bani buni în cont. I-a taxat pe toţi cei numiţi în funcţie. La alegerile parlamentare l-a atacat dur pe Conţac, urmărind să-l discrediteze la Bucureşti, pentru a fi numit el prefect. I-au stricat planul cei din PDL, care i-au suflat funcţia. A fost direct interesat să-l îndepărteze pe Conţac in funcţie pentru că mai sunt de împărţit funcţii la instituţii şi se poate scoate bani frumoşi. Macaleţ mai are obligaţii faţă de un mare mafiot Ilie Rotaru, poreclit „Chinezul”, pe care vrea să-l pună şef la Garda de Mediu. Conţac s-a opus, dar acum Macaleţ va reuşi. Tot Macaleţ în vrea pus şef şi pe Simion Drelciuc. Să ne mai amintim de faptul că Macaleţ a făcut un mare mişmaş cu 50 ha de păşune, cu un anume Tatarcan, în dauna Stelei Brehuiescu. Femeia poate sta martor oricând. Dealtfel, domnule Rotundu, cunoşti bine cazul, că l-ai anchetat cu ani în urmă.
  2. Tamara Ciofu: doamna cea cu fustă scurtă, poreclită şi „păsărica plimbăreaţă” pe la fostul cabinet al parlamentarului Mihai Baltă. Cât timp a fost şefă la DSP, era văzută tot timpul în biroul prefectului Macaleţ. Ca şefă la DSP a rezolvat serviciu pentru soţ şi a făcut afaceri extrem de profitabile cu Sănătatea. Voia din nou la Sănătate, dar n-a vrut-o Conţac. „O va avea” din nou Macaleţ. Dar va trebui să-şi ceară voie de la Dănuţă, care se pare că i-a intrat în graţiile profunde.
  3. Afrăsinei Viorica: 12 ani în Parlament, fără a face nimic pentru judeţ. Este o femeie fără valoare, o nulitate absolută, cu un bărbat beţivan. Totuşi, ceva a făcut. Şi-a ridicat o vilă la Lebăda, pe banii societăţii Apa Grup, cât beţivanul de bărbat-său a fost director. Se spune că atât cât a stat în Parlament a fost amanta lui Năstase. Ceva a fost, căci feciorul lui Năstase a venit la Botoşani, la fiica lui Afrăsinei. A fost cazat la Tabăra Agafton şi păzit de SPP. Ea şi-a atins scopul: este subprefect. Urmează şefie pentru beţivanul de soţ. Are grijă Macaleţ, acest Don Juan al Botoşanilor. Mut- mut, dar viril!
  4. Manolache Constantin: vreme de 12 ani a tot profitat de pe urma partidului. Conţac a pus piciorul în prag, ceea ce i-a deranjat pe toţi cei din gaşca sa. Manolache voia şef la IŞJ, Conţac s-a opus şi a dat postul la PDL.
  5. Marcu Gheorghe: s-a îmbogăţit de pe urma funcţiilor deţinute la FPP şi SIF Moldova. A fost parlamentar, dar n-a făcut nimic. Conţac a făcut greşeala că i-a acceptat să-şi mute candidatura de pe Botoşani pe Colegiul Flămânzi. Altfel era acum un ilustru necunoscut. S-a înnemurit cu polonezul dorohoian Dolineaschi, cu care face acum jocuri politice împotriva lui Conţac.
  6. Văzdoagă Gheorghe: un neica nimeni şi un tip de o incultură crasă. Chiar nu-mi dau seama de ce a fost acceptat în acest grupă care, trebuie să recunosc, are şi ceva stofă de intelectual. Se spune că Văzdoagă a citit două cărţi la viaţa lui: Statutul PCR şi acum cel al PSD. Numai că nu le-a priceput, mintea sa, cât o bobiţă de neghină, fiind netedă la circumvoluţiuni. A fost tot timpul împotriva lui Conţac, dar acesta n-a luat seama la ce i s-a tot spus. A fost şi este informatorul lui Flutur, cu care este cumătru.
  7. Dreţcanu Doina: fostă amică a lui Dănuţă, apoi a lui Baltă, nu s-a ridicat dincolo de statutul de profitoare. L-a lucrat pe Conţac la Bucureşti, sperând în obţinerea unei funcţii maşcate. Nu merită să i se acorde prea multă atenţie, pentru că este o nulitate şi va pieri din viaţa politică aşa cum a intrat: fără a se bucura de vreun respect.
  Ăştia sunt, domnule Rotundu cei care i-au copt-o lui Conţac şi astea le sunt interesele. Până la urmă Conţac a meritat să sfârşească aşa, pentru că nu i-a ascultat pe cei bine intenţionaţi. Să nu mai scrii fabulaţii, din moment ce ţi-am servit adevărul pe tavă.

 3. 3. nelu prahoveanu Says:

  Eram de acord cu Gheorghe Hriscanu numai daca erau 2 sau 3 nume din PSD, dar sunt 7 nume mari din PSD Botosani.
  Cred ca greseala lui Contac a fost ca a optat la negocieri pentru functii ce-l intereseaza strict numai pe dansul insa membrii de partid asteptau altceva, cel putin profesorii au fost dezamagiti. Ganditi-va ca intr-o comuna partidul sta pe umerii unui medic, asistent, profesor,inginer, persoane care asteptau alt mod de gandire in optiunile luci Contac. N-a fost sa fie, s-a orientat spre Curtea de Conturi, Garda financiara, Inspectoratul de munca, daca nu ma insel si alte institutii care nu reprezinta un segment larg atat social cat si in partid. Parerea mea!

 4. 4. SAM Says:

  Adica oare de ce nu inteleg acesti profitori din PSD ca s-a saturat lumea de ei, de numele lor, de aerele lor importante si cel mai mult de prostia lor.
  Credeti ca ce-a facut Afrasanei este normal? sa nominalizeze sotul, secretara si pe altii pe functii de raspundere dupa ce a hibernat ca o nesimtita asteptand sa prinda osul puterii indiferent de compromisuri? credeti ca nu mai exista in judetul ASTA CINEVA CAPABIL SA FIE SUBPREFECT? SAU CHIAR PREFECT? Hai sa fim seriosi, unii fug dupa 90 incoace incontinuu de munca sub umbrela partidului(elor), nu au niciun merit profesional, niciodata nu au muncit cu adevarat, au stat pe spinarea partidului de 20 ani si mai au tupeul sa fie in continuare vesnici, astia de fapt au inchis partidul, credeti ca incape unul tanar si capabil acolo in partid de Afrasanei, Marcu, Macaleti, Egner, Barculet? si alti acoliti de-ai lor, cu cata nesimtire se afiseaza pe unde ii asculta careva emitand judecati de valoare, de tot rasul au ajuns, sa le fie rusine ca nu vad realitatea, realitatea referitoare la faptul ca sunt depasiti cu totul de toate, indiferent cine conduce PSD, chiar de ar fi sau nu Contac, Contac a fost fraierul care i-a dus in spate “spre binele partidului”, trebuiau scosi ca niste masele stricate de mult si pusi sa produca ceva, altceva decat barfe

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia