Feb 24

N-am crezut vreodată că voi prinde vremurile când hoţii, tâlharii, mafioţii, traficanţii de carne vie şi droguri, devalizatorii de societăţi cu capital de stat vor fi prezentaţi naţiunii române ca exemple de competenţă profesională şi demni de a fi promovaţi în funcţii guvernamentale. Iată că PDL-ul m-a ajutat să prind aceste vremuri şi chiar să le simt pe propria-mi piele de contribuabil.
Oameni din lumea interlopă precum Costel Iancu, a fost numit de Guvernul Boc şef la o instituţie guvernamentală. A fost nevoie de reacţia virulentă a presei, ca acesta să demisioneze şi să plece de unde a venit. Nu fără a ameninţa pe cei care au scris despre mediul său de viaţă interlop că îi va chema în judecată.
Ionel Manţog, prins de liberali cu mâna în averea statului, a fost dat pe mâna procurorilor anticorupţie. Adrian Videanu a considerat că o astfel de persoană numai bine i se potriveşte pe post de consilier la ministerul Economiei. Acum vrea să-l promoveze director general la Complexul Energetic Turceni, exact acolo de unde s-a înfruptat din averea statului. Şi iar presa a reacţionat, şi iar Guvernul Boc a primit-o peste sfârlă.
Să lăsăm atmosfera de corupţie guvernamentală şi să aruncăm o privire prin atmosfera politică botoşăneană, că este mult mai aproape de noi. Aşa de aproape, că nici nu mai vedem din cauza bârnei pedeliste ce ni s-a aşezat peste ochi.
Avem şi noi interlopii noştri, bine ancoraţi în mediul politic. Dan Bulgaru era până nu demult un bişniţar ordinar, ce vindea ţigări de contrabandă în zona imediată a sediului Poliţiei Botoşani, mai exact avea delimitat sectorul de pe Bulevardul Eminescu, cunoscută drept a „Complexului comercial”. PDL-ul l-a onorat cu un loc 17 pe Lista de candidaţi la consiliul judeţean. N-a ieşit consilier, dar a fost angajat consilierul personal al preşedintelui Mihai Ţâbuleac. Adică pe post de sfătuitor. Aici mă aflu întru dilemă. Având în vedere trecutul lui Ţâbuleac din perioada cât era patron şi director general la Vinalcool, sincer mă întreb, cine pe cine consiliază?
Prin PSD se află un anume Ilie Rotaru, interlop cu experienţă acumulată prin Occident. Omul nu s-a dus prin Spania la cules de căpşuni. S-a dedicat acelor activităţi infracţionale care te umplu de bani: drogurile şi prostituţia. În Botoşani este cunoscut sub porecla de „Chinezul”. Rotaru s-a remarcat în campania alegerilor parlamentare, prestând munci specifice în favoarea actualului deputat Costică Macaleţi. Acum în PSD este luptă aprigă. Macaleţ îl vrea şef la Garda de Mediu. Cel puţin aşa susţine fostul preşedinte Conţac.
Mă veţi întreba ce legătură sunt între cei doi interlopi naţionali, pe care Guvernul Boc a vrut să-i impună în funcţie de demnitar, şi cei doi interlopi de pe la noi, mult mai mici în dimensiunea lor infracţională? Există o legătură, chiar indisolubilă. Toţi patru au finanţat campaniile electorale ale PDL şi PSD. Altfel spus, aceste două partide nu s-au sfiit să folosească bani murdari, proveniţi din activităţi ilicite, numai să ajungă la putere. Iar odată ajunse la putere, fără vreo urmă de remuşcare, au dorit să-i promoveze pe aceşti interlopi în funcţii înalte de stat.
S-a afirmat că şi campania lui Florin Ţurcanu a fost finanţată de persoane dubioase. Deocamdată aceşti dubioşi stau în umbră. Atâta vreme cât nu vor aspira la demnităţi publice, iar Ţurcanu le va răsplăti serviciile pe alte căi decât implicarea instituţiilor statului, n-am nimic cu ei. Însă am cu Ţurcanu, ca om politic, care a ajuns să obţină funcţii eligibile uzând de banii unor persoane certate cu legea. Astfel de politicieni nu ajung în Parlamentul României pentru a concepe şi vota legi corecte. Dovadă că este aşa, Institutul de Politici Publice Bucureşti a descoperit că parlamentarii PDL au negociat financiar obţinerea de investiţii de la buget pentru colegiile unde au fost aleşi. Dacă minciuna stă cu regele la masă, în România corupţii stau la masă cu liderii PDL. Şi acesta este numai începutul Guvernului Boc!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “E vremea interlopilor”

 1. 1. Gica Says:

  Domnule Rotundu, observ o transformare in bine! Cauza conteaza.
  Sunt doua ipoteze si anume
  1.Faptul ca in campania electorala la locale si parlamentare , ai ridicat la un nivel periculos pe analfabetul de Turcanu, pe multi cunoscuti ai acestei nulitati absolute,i-a indemanat gandul sa va dea dreptate pt. ca PROSTUL trebuie taxat(ma refer financiar) asa ca dobitocul a cotizat la ziar;Dar s-a facut un mare rau judetului a la long pt. ca grobianul isi va arata cretinismul curand, si pata va fi asupra judetulu, nu credeti? Eu zic ca da!
  2.Faptul ca aveti informatii ca in campania electorala aceasta maroineta care jura pe cruce,biblie, copii, tata, mama,fimeie,a fost finantat de indivizi ce fac bani pe cai neortodoxe, si nu le dati curs ,asta inseamana ca ma face sa am rezerve !
  A inceput netotul sa cerseasca pe la Bucuresti,pe la Crin Antonescu , sa-i ofere ajutor pt. obtinerea presedintiei PNL, dar pe ce baza?
  Tot pe ajutorul celor care l-au scos deputat!
  Va promite proxenetilor, smenarilor, escrocilor, din Botosani, Iasi, Vaslui prin intermediul retelei de oameni de teapa lui ,cu care colaboreaza ca daca il ajuta cu voturi ei vor fi ajutatisa faca ce vor! si astfel veti auzi de bruscarea ,amenintarea lovirea, intimidarea celor care au alta parere,m asa cum a procedat si la alegerile locale unde aceasta nulitate umbla cu pistolul prin judet amenintand si facandu-si de cap, fara ca organele de politie sa ia masuri..
  Acestea sunt doua aspecte d’le Rotundu, sunt mult mai multe dar cred ca dvs. ati avut un rol, hotarator inpromovarea acestui individ acolo unde nu ii este locul si consider ca aveti o mare responsabilitate in al aduce acolo de unde a plecat(LA STANA), pna nu va fi prea tarziu.
  Va doresc Succes!

 2. 2. Ioan Rotundu Says:

  În primul rând că Jurnalul Online n-a făcut publicitate pentru Florin Ţurcanu ca să fie ales deputat. În Colegiul Săveni, unde a candidat Ţurcanu, noi am avut contract de publicitate pentru democrat-liberalul Cristian Achiţei. Eşti în confurie cu celălalt Jurnal, cu care noi n-avem nimic comun, doar că l-am vândut acum vreo trei ani.
  În al doilea rând, eu post să scrie de bine despre o persoană publică care face lucruri bune şi, totodată, pot scrie de rău atunci când activitatea sa dăunează intereselor comunităţii. Pot face aceste două lucruri pentru că n-am nici un fel de răfuieli personale cu Ţurcanu şi pentru că sunt detaşat emoţional de cursul evenimentelor. Apoi, dacă pe blog îmi pot permite să scriu ce gândesc, în paginile Jurnalului n-o poat face, pentru că intru sub incidenţa legii şi dacă nu pot dovedi ce afirm, suport consecinţele. Eu nu comentez sub anonimat, semnez şi-mi asum responsabilităţi. Asta e diferenţa între noi, una ca de la cer la pământ.

 3. 3. Gigi Says:

  Conform definitiei din dictionar http://dexonline.ro/search.php?cuv=interlop 90% din populatia Romaniei e formata din interlopi deci nu vad nici o problema in ascensiunea politica a celor 2 botosaneni.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia