Apr 04

corneliu-popescu2.jpg Ieri, adică vineri 3 aprilie, după ce am publicat editorialul intitulat „Câmpanu şi noile sale gafe”, a sunat la redacţie Corneliu Popescu. Cu tupeu, omul s-a arătat deranjat de faptul că l-am catalogat drept un om de afaceri şi politic ratat. Şi cu mai mult tupeu, a încercat ca prin violenţă de limbaj să obţină numărul de la telefonul meu mobil. Pentru că s-a simţit trimis la plimbare, a lăsat numărul său de, cu somaţia imperioasă de a-l suna eu.
Chiar dacă l-am criticat în repetate rânduri, sub aspectul activităţilor sale nereuşite atât ca om de afaceri cât şi ca om politic, totuşi aveam o oarecare brumă de respect, mai ales faţă de anii pe care i-a desfăşurat la catedră, ca profesor de matematică. Dar după telefonul de ieri, am realizat că acea brumă de respect era de fapt consecinţa lipsei mele de cunoaştere totală a personalităţii sale.
Pentru că numai dacă suferă de cretinism, putea Popescu să creadă că eu îl voi suna, pentru că aşa a ordonat el celui cu care a vorbit la redacţie. Eu nu sunt sluga acestui Popescu, n-am fost şi nu sunt angajatul său, nu mi-a fost şef în vreun fel şi nici nu fac parte din categoria acelor jurnalişti pe care el i-a plătit de-a lungul anilor să scrie cât de frumos şi deştept este el, Corneliu Popescu, din Suliţa.
E drept, în intervalul anilor 1996 – 2000, cât timp am fost consilierul pe probleme media al senatorului Dinu Secrieru, care era şi preşedintele PNL, cu Popescu am avut o colaborare politică. Dar niciodată n-am acceptat să fac compromisul de a scrie altceva decât am crezut eu că este realitatea. Dimpotrivă, când un grup de pretinşi ziarişti locali l-au tapat de peste 100 milioane lei vechi, prin anul 2000, când l-au prostit să finanţeze o fiţuică săptămânală menită să-i asigure o imagine pozitivă în rândul electoratului, l-am atenţionat că se află într-o mare eroare şi că este luat de fraier. S-a convins după numai cele patru numere, cât a apărut fiţuica, că a fost tras pe sfoară şi că n-a acumulat nici un fel de capital politic.
Supărarea lui Popescu că l-am declarat un om de afaceri şi politic ratat, este dovada subţirimii gândirii sale şi a cretinismului politic de care suferă, incurabil bag seamă. Ca fost demnitar în Guvernul Tăriceanu, ce-i drept ajuns pe uşa din dos, Popescu ar fi trebuit să ştie că editorialul este forma prin care un jurnalist îşi exprimă o opinie personală despre o problemă de interes public. Iar dacă n-aş fi jurnalist, este dreptul meu fundamental şi constituţional totodată, ca cetăţean, să-mi exprim o opinie despre politicieni, oameni de afaceri sau persoane care aspiră la favorurile publice, care îmi cer votul sau acceptul de a le recunoaşte anumite merite în ierarhia socială.
Art. 29 din Constituţia României „Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă”, completat cu Art.30 „Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.” sunt extrem de clare pentru orice om cu gândirea normală.
Dacă acest Corneliu Popescu vrea să devină un om respectabil, cum a şi fost până a deveni politician, n-are decât să se retragă din viaţa publică, să renunţe la a mai aspira la privilegiile puterii şi să-şi continue viaţa în sistem privat. Până atunci este dreptul meu să-l judec aşa cum cred de cuviinţă. Iar concluzia mea este că omul politic Corneliu Popescu este un ratat, un personaj ieşit din atenţia electoratului. Ca dovadă este ultima sa încercare de a deveni preşedintele Consiliului Judeţean, încercare eşuată lamentabil şi încheiată într-un mod ruşinos. În urma alegerilor locale din vara anului trecut n-a adunat decât vreo mie de voturi, insuficiente ca măcar să fie validat consilier judeţean.
Iar acest om, în cretinismul lui politic, îşi permite să mă confunde cu slugoii din presa locală care au întins mâna şi au luat banii săi, pentru a scrie ce li s-a comandat. Îi recomand să citească tot ce s-a scris de vreo zece ani încoace, despre afacerile sale şi eşuările politice şi va putea concluziona şi singur că este o persoană ratată. Cel puţin sub aceste două aspecte.
Eu n-am făcut decât să rezum în opinia mea fapte deja cunoscute.

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Popescu şi cretinismul politic”

 1. 1. Ciobanul din Suliţa Says:

  Chiar este cretin. Pe bune!

 2. 2. lala lala Says:

  …slugoii din presa locala nu sunt cumva colegi de-ai dv. stimate jurnalist????crescuti si educati la aceeasi scoala a jurnalismului??? cu ce sunteti mai presus ca ei, daca afirmati despre un om ca este cretin prin simplul fapt ca a pierdut , chiar si cu voturi putine…intr-o campanie electorala,indiferent de importanta ei…….uite de aia nu se mai inscriu oameni in curse electorale…ca risca sa-i desfiintati voi ca oameni si cetateni…si asta pentru ca aveti puterea pixului…si lipsa profesionalismului!…macar stiti ce inseamna dreptul la replica???oare cum a indraznit sa va lase nr. de telefon sa-l sunati….dar cum putea sa procedeze daca nu-i raspundeti la telefon cand suna el……este om….si categorisirea unui om in categoria cretinilor si a nulitatilor….cere mai mult decai un drept la replica……d-le jurnalist superechidistant de botosani!

 3. 3. Ioan Rotundu Says:

  Comentezi ascunzându-te sub anonimat şi sub o adresă de E-mail falsă. Dar grav este că îţi exprimi o opinie fără să cunoşti realităţile din politica botoşăneană şi în special “performanţele” omului Corneliu Popescu. Pe site-ul Jurnalului http://www.jurnalulbtd.ro sunt numeroase articole privind modul în care Popescu a falimentat două societăţi comerciuale şi n-a plătit statului peste 30 miliarde lei vechi, cu titlu de obligaţii fiscale. Apoi, ca preşedinte al Companiei Naţionale de Pescuit a comis numeroase abuzuri pe seama banului public, pentru care a fost controlat de Corpul de Control al Guivernului şi Compania desfiinţată. Tot în această calitate a desfăcut abuziv contractele de muncă unor şefi de filiale judeţene, prtintre care şi celui de la Galaţi. Instanţa l-a repus pe cel de la Galaţi în toate drepturile avute anterior, iar Compania a plătit daune din banii publici.
  Ca om politic, Popescu n-a avut niciodată vreun succes notabil, pentru că electoratul botoşănean nu s-a lăsat cumpărat cu mici, cârnaţi, achete cu carne şi alte alimente împărţite de Popescu. I-a luta produsele, dar nu l-a votat.
  În ce mă priveşte, ori de câte ori am descoperit că un reporter de-al meu a luat bani să scrie, l-am trimis la plimbare.
  Şi nu răspund la telefon decât atunci când consider că este cazul, iar persoana care m-a apelat este una care merită respect sau are un necaz şi îmi solicită ajutorul. Am lucuri mult mai importante de făcut, decât să port discuţii inutile la telefon. Iar faptul că n-ai înţeles diferenţa dintre dreptul la opinie despre o persoană publică şi rostul presei, nu este vina mea comentatorule. Publicaţiile Jurnalul, în cei 16 ani de existenţă a stopat multe abuzuri ale şefilor locali şi ale politicienilor, şi o va mai face. Lucuri despre care n-ai ştiinţă comentatorule, pentru că nu le-ai citit, dar îţi dai ncu părerea. Este dreptul tău să ai o opinie, dar când aceasta nu se bazează pe realităţi, rişti să fii acuzat de ignoranţă sau de “vocatură” de proastă calitate.

 4. 4. Tinel Says:

  Popescu este un cadavru politic. Are loc de înmormântare în cimitirul evreiesc din Suliţa, pentru că este o corcitură dintre mamă româncă şi tată evreu, născută pe vremea când Suliţa mai era tîrg evreiesc.

 5. 5. lala lala Says:

  …nu am avut intentia sa intru in polemica cu dv. si am luat apararea d-lui Popescu din principiu…pentru ca mi-au sunat asa de urat” dragalaseniile” din articol, incat nu m-am putut abtine…si aveti dreptate, am dreptul la o opinie si daca aceasta nu va este pe plac n-am ce face.Ignoranta si “vocatura ” de proasta calitate se regasesc in multi dintr noi…si eu, ca si simpla comentatoare recunosc un anumit” soi” de ignoranta….dar niciodata n-am gandit ca cei care nu-s cu mine…….sunt impotriva mea!si sigur ca…. comentez sub anonimat….toti fac asa…..pentru ca daca mi-as fi dat numele adevarat(cu toate ca sunt o femeie simpla de la tara si nu ma cunoaste nimeni), dupa replica acida pe care mi-ati dat-o la comentariul meu…n-as mai fi avut curajul sa va scriu!….si realitatea aia de care spuneti se afla in ochii privitorului, ca si frumusetea…..argumentele sint undeva …ramase in urma…..!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia