Apr 08

dracsani-drum-sapard-3.JPG  În aceste zile m-am întâlnit cu o sursă care mi-a clarificat mai multe enigme privind doi primari din judeţ. Jurnalul Online a fost singura publicaţie care a scris despre modul de lucru în bătaie de joc practicat de către firma Tehnic Asist, patronată de un anume Mirel Vlas. Această firmă a realizat lucrarea de modernizare a unui drum în localitatea Dracşani, comuna Suliţa, dar şi altele de prin diferite colţuri de judeţ. Numai că la Dracşani a fost o lucrare de pe urma căreia s-a furat la greu.
În urma anchetelor noastre jurnalistice şi a articolelor publicate, cei de la DNA s-au autosesizat şi l-au luat la cercetări pe primarul comunei Suliţa, Costinel Ciubotaru. La acea vreme n-am ştiut că între primarul Ciubotaru şi patronul Vlas a existat o discuţie, în urma căreia, se pare, primarul a primit o sută milioane de lei ca să semneze actele de recepţie a lucrărilor executate de firma Tehnic Asist la drumul din Dracşani. Sursa mi-a dezvăluit că patronul Vlas a înregistrat discuţia purtată cu primarul Ciubotaru.
Înregistrarea a ajuns în final la cineva din PDL. Aşa se face că primarul Ciubotaru a avut de ales între a deveni primar de PDL şi a scăpa de dosarul de la DNA, sau de a rămâne primar PSD şi la dosarul său deja existent la DNA se va adăuga şi înregistrarea cu mita de o sută milioane lei. Ciubotaru, descoperit între timp şi că a fost informatorul Securităţii, a cedat şantajului şi a trecut la PDL. În vara anului trecut a candidat în numele acestei formaţiuni politice şi a câştigat din nou alegerile la funcţia de primar, principalul său contracandidat fiind nevasta lui Florin Ţurcanu, candidata PNL.
În celălalt capăt al judeţului, mai spre vest, un alt primar a executat modernizarea unui drum. Firma care a executat lucrarea a fost tot Tehnic Asist. Este vorba de comuna George Enescu, primarul fiind Angela Toma, aflată la al patrulea mandat.
Cu ceva timp înaintea alegerilor locale din 2008, primăriţa a trecut brusc la PDL, părăsind PSD-ul căruia ia fost credincioasă vreme de vreo două mandate. M-am întrebat atunci ce-a apucat-o pe Toma să se înscrie în PDL. Ceea ce l-a apucat şi pe Ciubotaru, primarul de Suliţa.
Sursa susţine că şi Toma a căzut în plasa generoasă a patronului Vlas, după care a fost şantajată să treacă la PDL.
Am un mesaj pentru astfel de primari. Vremea când primeau bani să se înscrie în PDL a trecut. Acum vor trebui să dea bani PDL-ului să-i accepte la sânul său. Cum se învârte roata în politic?!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Şantajul cu mita şi DNA”

 1. 1. Ipoteşti Says:

  Cele mai prospere afaceri acest Vlas le-a făcut cu primarul Gireadă. Vlas nu-şi plăteşte nici impozitele legale la primărie, că se are amic cu primarul.

 2. 2. marinescu Says:

  domnule rotundu, suma nu a fost de 100 milioane lei vechi, ci de 310.000 euro. atit a platit spaga vlas lui ciubotaru.el are si inregistrarile cind a dat spaga.
  a primit in recompensa si lucrarile de la scoala Sulita. Unde a reparat un VC cu suma de 1.400.000.000 lei vechi(asa da domnule reparatie) dar a si inceput lucrarile la campusul scolar.
  Oare DNA vede aceste matrapazlicuri? Alte informatii concrete pe viitor.
  cu stima, al dv vesnic Marinescu. (dosar Curtea de apel Bucuresti nr. 31492/3/2008)
  Surprize, surprize………………….

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia