Apr 10

turcanu-vice.JPG  Se pare că Florin Ţurcanu are mari probleme financiare rămase nerezolvate de pe urma campaniei electorale a alegerilor parlamentare din toamna anului trecut. Datoria sa către diferiţi furnizori de mărfuri, tipografii, media etc. s-ar ridica la 3,5 miliarde lei.
În urma unei discuţii cu liberalul Constantin Zărnescu, am aflat că Ţurcanu nu mai răspunde la telefon, de frică să nu-l sune vreunul dintre cei faţă de care are datorii. „I-am spus că nu este bine să nu le răspundă la telefon. Mai degrabă să discute cu ei şi să-i reprogrameze la plată pe când va avea bani” a fost sfatul lui Zărnescu către Ţurcanu.
Alte surse din PNL susţin că Florin Ţurcanu s-a înnădit la banii partidului. El speră că dacă va fi numit preşedinte interimar, va avea din nou mijloacele de a obţine bani de pe la patroni, mai ales că fratele său, Mihai Ţurcanu, a rămas încă şef la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.
O greşeală a fostului preşedinte Câmpanu a fost aceea că i-a dat prea multe puteri lui Ţurcanu. Banii pe care Câmpanu îi obţinea de la Guvernul Tăriceanu erau împărţiţi pe la instituţii şi primării după cum erau interesele lui Ţurcanu, care ajunsese vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. În 2004, după ce PNL-ul a preluat guvernarea, numirea şefilor la instituţiile deconcentrate ale statului a fost lăsată pe seama lui Ţurcanu. Iar Ţurcanu a ştiut să profite din plin.
Mână liberă a avut Ţurcanu şi în a aduna bani pentru campania alegerilor locale. Nimeni din PNL nu ştie de la cine s-au adunat bani, pentru că toată evidenţa a fost ţinută la secret de Ţurcanu. Se ştie doar că printre metodele de a obţine bani de la patronii din judeţ şi directorii instituţiilor numiţi de PNL a fost şi cea a şantajului de orice formă.
Câmpanu, spun liberalii mai de soi, a lăsat toată puterea financiară a partidului pe seama lui Ţurcanu, iar el s-a ocupat de rezolvarea unor probleme ale diferitor persoane, folosind din plin traficul de influenţă. Lui Câmpanu i se impută faptul că nu s-a ocupat de problemele partidului, ci de rezolvarea problemelor prietenilor, cunoştinţelor sau a altor persoane care au ajuns la el pe diferite căi.
Pentru lipsa sa de interes faţă de problemele din partid, faţă de problemelor aleşilor liberali din teritoriu, Câmpanu a plătit cu pierdea funcţiei de preşedinte. Ţurcanu, în schimb, şi-a întărit poziţia şi toată lumea îl ştie acum de „capo di tutti capi” al PNL Botoşani.
Numai că nevoia de bani, atât pentru a-şi achita datoriile cât şi pentru a acoperi cheltuielile de partid, l-ar putea împinge la gesturi necugetate. Brăţara de la mână, aşa cum apare în fotografie, nu este a unei cătuşe, este chiar o brăţară bijuterie. Chiar dacă pentru un deputat această brăţară este de prost gust, este dovada unei lipse de educaţie, ea rămâne una de podoabă personală. Mai grav ar fi dacă s-ar transforma într-o cătuşă adevărată. Sper să aibă luciditatea necesară de a realiza pericolul ce-l poate paşte, din momentul în care va fi „capo di tutti capi” la modul oficial, şi-şi va putea înfrâna tendinţele de căpătuială pe seama altora.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Nu este încătuşat!”

  1. 1. antiturcanist Says:

    Nu ar fi grav daca bijuteria s-a transforma in catuse ci ar fi un fapt demn de justitia romana, ar scapa societatea noastra de o specie rara de jigodie inculta si handicapata mintal. Oricum eu totusi sper ca sa se faca dreptate si porkul asta sa ajunga dupa gratii impreuna cu concubinii lui de afaceri frauduloase.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia