Apr
13
|
Vineri, la sediul PSD a avut loc şedinţa Comitetului Executiv. La ordinea de zi, punctul fierbinte a fost desemnarea candidatului PSD pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ, în locul lui Constantin Conţac, căruia social-democraţii i-au retras sprijinul politic şi l-au exclus din rândurile lor.
Aşa cum am mai afirmat, actuala conducere interimară a PSD, condusă de senatorul Gheorghe Marcu, ar fi dorit ca locul lui Conţac să fie luat de către Constantin Manolache. Numai că Manolache n-a fost validat consilier judeţean, el fiind pe locul 19 pe listă, iar validările s-au oprit la locul 13, adică la dorohoianul Mircea Holeiciuc. Pentru a fi desemnat candidat la vicepreşedinţia CJ, funcţie pe care a mai ocupat-o, mai întâi trebuia validat consilier judeţean.
Numai că validarea sa nu se putea face decât în două situaţii. Ori toţi cei aflaţi pe listă înaintea sa dădeau scris conducerii PSD că renunţă la calitatea de consilier judeţean, făcând loc lui Manolache, ori conducerea PSD hotăra să-i excludă din partid, ei pierzându-şi astfel dreptul de a mai fi validaţi consilieri judeţeni.
Spuneam într-un comentariu anterior că ambele variante, dacă vor fi aplicate de către actuala conducere PSD, ar fi total nedemocratice, jignitoare pentru cei în cauză, care au depus efort electoral, dar şi dovada dictaturii care domină în momentul de faţă prin PSD.
Probabil că de teama unui nou scandal public, interimarul preşedinte Gheorghe Marcu, care deja are o imagine publică extrem de şubredă, secondat de deputatul Costică Macaleţi şi de piaza rea a social-democraţiei, cum este perceput mai nou Gheorghe Vâzdoagă, n-au îndrăznit să-i sacrifice pe cei şase aflaţi pe listă înaintea lui Manolache.
Prezent la respectiva şedinţă, prof. Mircea Dănuţă şi-a exprimat dorinţa de a deveni el candidatul PSD la funcţia lui Conţac. Dănuţă s-a crezut îndreptăţit să fie el alesul, pentru că a fost cel care în alegerile locale a investit bani şi timp pentru a aduna voturi. Apoi, ca cel mai vechi militant politic al judeţului, ca un bun cunoscător al administraţiei locale a judeţului ce este, ar fi omul potrivit. S-a împotrivit Gheorghe Vâzdoagă, apoi şi ceilalţi prezenţi, iar Dănuţă a pierdut partida într-un mod umilitor.
Interesant este faptul că, în calitatea sa de secretar executiv, Gheorghe Vâzdoagă nu i-a recunoscut lui Dănuţă funcţia de secretar al PSD, în care a fost ales la ultima conferinţă judeţeană a PSD. I-a cerut lui Dănuţă să-i prezinte procesul verbal în care a fost ales. Numai că acel proces verbal este chiar în mâna lui Vâzdoagă, ca secretar executiv, cerinţa sa către prof. Dănuţă fiind o altă formă de umilire.
Supărat de cele petrecute la şedinţa de vineri, prof. Dănuţă s-a retras la sediul firmei sale şi a scris două cereri. Una prin care anunţă partidul că renunţă la funcţia de secretar şi cea de consilier judeţean şi alta cum că părăseşte social-democraţia.
Dacă aş fi fost în locul prof. Dănuţă, n-aş fi procedat astfel. Aş fi continuat să lupt pentru a-mi apăra drepturile cuvenite. Şi sub nici o formă nu m-aş fi lăsat umilit de Gheorghe Vâzdoagă. Probabil că prof. Dănuţă, care în ultima perioadă citeşte multă literatură religioasă, s-a lăsat influenţat de morala creştină şi i-a întins lui Vâzdoagă şi celălalt obraz. În locul său, altul i-ar fi dat lui Vâzdoagă o palmă, şi apoi încă una, pentru a-l coborî cu picioarele pe pământ şi a-i scoate fumurile din cap, amintindu-i că statutul său consacrat de social-democraţi este cel de cărător de ţucal al şefului şi nimic mai mult.
April 13th, 2009 at 22:18
PSD SUX !