Apr 17

manolache-apostu.JPG Demisia prof. Mircea Dănuţă din funcţia de consilier judeţean şi de membru al PSD a redeschis în acest partid lupta pentru ocuparea funcţiei de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, funcţie deţinută până de curând de către Constantin Conţac. Odată cu redeschiderea luptei pentru ocuparea acestei demnităţi, au sporit şi speranţele social-democratului Constantin Manolache de a o ocupa.
Manolache se află pe lista de consilieri judeţeni PSD la nr. 19, iar validarea s-a realizat până la poziţia a 13-a, deţinută de dorohoianul Mircea Holeiciuc, care a luat în CJ locul deţinut de către Conţac. S-a încercat a-l convinge pe Hoileiciuc să renunţe la validarea ca şi consilier judeţean. S-au făcut asupra sa fel de fel de presiuni, s-a recurs la şantaj şi ameninţări, dar acesta n-a cedat. Era normal să nu cedeze, pentru că Holeiciuc este o persoană cu un caracter  puternic, iar Vâzdoagă, secretarul executiv al PSD, care-l cunoaşte de mulţi ani, ar fi trebuit să-şi fi avertizat şefii că acesta nu va ceda.
Iar pentru că Holeiciuc n-a renunţat la funcţia de consilier judeţean, speranţele lui Constantin Manolache de a fi validat consilier judeţean şi apoi ales vicepreşedinte s-au năruit. În această situaţie, interimarii aflaţi la conducerea PSD au recurs la o soluţie de avarie, care să salveze aparenţele. Ei au desemnat-o pe Violeta Teslaru, o celebră anonimă în partid şi în mediul politic, să candideze la funcţia deţinută de Conţac. Era o desemnare formală, pentru că cei din PSD se cam împăcaseră cu gândul că funcţia de vicepreşedinte se va duce către PNL.
Când lucrurile păreau clarificate, iar susţinătorii lui Manolache, inclusiv acesta, resemnaţi, iată că, pe neaşteptate, s-a ivit o nouă oportunitate ca Manolache să spere din nou. Prof. Mircea Dănuţă a demisionat din CJ şi partid.
Între Mircea Holeiciuc, ultimul validat şi Constantin Manolache, locul 19 pe listă, mai stau la rând, să prindă loc de consilier judeţean: Brânduşa Buşcă, Doina Federovici, Tania Aroşoaie, Ştefan Ţarcă şi Ioan Toma. Ei bine, toţi aceştia au dat scris conducerii PSD că renunţă la calitatea de consilier judeţean, făcând astfel loc lui Manolache.
În momentul în care Constantin Manolache va fi validat consilier judeţean, automat el va deveni şi candidatul PSD pentru funcţia de vicepreşedinte, în locul lui Conţac. Numai că lucrurile s-au complicat între timp.
Dincolo, în tabăra liberalilor, aşa cum am mai scris, Viorel Ciobanu a fost desemnat să candideze la vicepreşedinţia CJ. Liberalii cred că postul deţinut de Conţac li se cuvine de drept, pentru că ei au deţinut o astfel de funcţie încă de la formarea Consiliului Judeţean.
Dacă e să dăm crezare unor surse din PNL, Florin Ţurcanu a bătut palma cu preşedintele Ţâbuleac pentru susţinerea lui Ciobanu. Voturile consilierilor judeţeni ai PNL şi PDL sunt suficiente ca Ciobanu să fie ales (îi trebuie 17 voturi).
Mai există vehiculată şi varianta că preşedintele PDL, Cătălin Flutur, ar fi cerut consilierilor judeţeni să voteze candidatul PSD, pentru că este partidul de coaliţie la guvernare. Sunt mici şansele ca dorinţa lui Flutur să fie respectată, ştiut fiind faptul că Ţâbuleac nu se lasă condus de Flutur iar consilierii judeţeni portocalii ascultă de Ţâbuleac şi nu de Flutur. La un vot secret, şi cu siguranţă că se va vota la secret, Ciobanu va câştiga neîndoielnic. El va avea cele 10 voturi liberale, două ale PRM, cel puţin cinci din PDL şi tot vreo cinci vor veni de la PSD, pentru că nu toţi social-democraţii îl susţin pe Manolache.
Aşadar, lucrurile s-au cam încurcat în chiar Săptămâna Patimilor. Ce poţi să mai spui, decât „Încaieră-i drace!” şi mai mult, să se sature odată de a mai dori puterea.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia