Apr 27

vazdoaga-gheorghe-ii.jpg  Apropiatele alegeri pentru ce-a de-a doua funcţie de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani pare să fi împărţit politicienii în două tabere. Una majoritară, care crede cu tărie că locul lui Constantin Conţac va fi luat de către liberalul Viorel Cioabanu şi o alta, mai subţire, care crede că postul va fi obţinut de către social-democratul Constantin Manolache.
Din interiorul PSD, secretarul general Gheorghe Vâzdoagă (foto) a declarat că toţi consilierii judeţeni ai partidului, fără excepţii, îl vor vota pe Manolache. Iar dacă vreo unul va îndrăzni să voteze altfel, va fi exclus din partid şi, astfel, îşi ca pierde calitatea de consilier judeţean. A mai declarat Vâzdoagă că ar fi fost suspecţi de vot negativ pentru Manolache, Mircea Dănuţă şi Conţac. Cum cei doi nu mai sunt consilieri, nu mai pot crea probleme. Ar mai fi doi, crede acelaşi Vâzdoagă, dar situaţia este ţinută sub control. Mă îndoiesc de declaraţia lui Vâzdoagă, care n-a demonstrat niciodată prin fapte că este un politician de profunzime şi că ar cunoaşte adevăratele gânduri ale celor din partid.
Îmi permit să-i pun la dispoziţie lui Vâzdoagă o listă cu potenţialii consilierii judeţeni PSD, care, dacă votul va fi secret, vor vota cu liberalul Ciobanu.
1. Medicul Silvana Tudorache – cunoscută ca apropiată a lui Conţac, refuzată de actuala conducere PSD în a fi susţinută la şefia Autorităţii de Sănătate Publică. Se va răzbuna, că femeile sunt răzbunătoare.
2. Violeta Teslaru – tot o apropiată şi protejată a lui Constantin Conţac. Fiind propusă, ca sacrificiu, pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ, ea a fost făcută de râs prin retragerea de către partid a susţinerii sale în favoarea lui Manolache. Oricine ar fi în locul său, cum ar vota?
3. Mihai Darie – este un apropiat al lui Flutur şi, mai nou, al lui Ţâbuleac. Interesele sale faţă de PDL sunt mari. Dacă Ţâbuleac a bătut palma cu şeful liberalilor, Florin Ţurcanu, pentru susţinerea lui Ciobanu, atunci Darie va vota împotriva lui Manolache.
4. Elena Condrei – afacerile sale sunt strâns legate de bunăvoinţa preşedintelui Ţâbuleac. Ea va vota ca    şi Darie, adică la comanda preşedintelui Ţâbuleac. Dealtfel, Condrei nu mai este demult social-democrată, culoarea sa mai nouă fiind accentuat portocalie. N-a trecut, oficial, la PDL pentru că şi-ar pierde calitatea de consilier judeţean şi n-are interes.
5. Mihai Jitaraşu: omul adus în PSD de către Conţac şi căruia i-a fost şi-i mai este credincios, chiar dacă nu-şi dă arama pe faţă. Jitaraşu are interese directe în societatea Apa Grup, unde are angajată fata, ginerele, un nepot şi unde este membru în Consiliul de Administraţie. Ori, Georgescu, directorul societăţii este omul de credinţă al lui Ţâbuleac. Deci, şi Jitaraşu va vota conform dorinţei lui Ţâbuleac.
6. Eugen Mirăuţă – face parte din generaţia veche de social-democraţi şi nu s-a aflat niciodată în relaţii de amiciţie cu Manolache. Se spune că Mirăuţă nu agreează nici cum actuala conducere a PSD, în care nu se regăseşte ca vechi membru de partid şi care nu-l reprezintă. Nici omul lui Conţac nu se poate spune că ar fi. Mirăuţă este lupul singuratic, dezamăgit de situaţia actuală în care se află PSD-ul. Va vota împotriva lui Manolache pentru a avea conştiinţa împăcată că nu s-a aliat m cu cine nu trebuia.
Iată, dar, cel puţin şase consilieri social-democraţi care ar putea vota, în caz de vot secret, împotriva lui Manolache.
Spuneam că principala tabără a politicienilor s-ar situa de partea lui Viorel Ciobanu. Toată lumea bună a politicii botoşănene ştie că Ţurcanu şi Ţâbuleac au stabilit ca viitorul vicepreşedinte să fie Ciobanu. Cu voturile consilierilor judeţeni PDL, Ciobanu poate i ales fără a avea nevoie de vreun vot de la PSD. Iar consilierii portocalii ascultă de Ţâbuleac şi nu de Flutur. Ce ziceţi, se anunţă o luptă incitantă şi care poate da încă o lovitură Alianţei PDL – PSD?!

written by Ioan Rotundu


One Response to “De ce Ciobanu şi nu Manolache?”

  1. 1. Răspopitul Says:

    Râde ca proasta-n tîrg. Ce caută ăsta în politică?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia